Social Icons

Τρίτη 31 Μαΐου 2022

«Πως η ανάγκη γίνεται Ιστορία…»: Χιλιάδες κόσμου στην συναυλία του ΚΚΕ για τον Δημήτρη Μητροπάνο (VIDEO)


«Πως η ανάγκη γίνεται Ιστορία…»: Χιλιάδες κόσμου στην συναυλία του ΚΚΕ για τον Δημήτρη Μητροπάνο (VIDEO)
Μια λαοθάλασσα γέμισε το γήπεδο του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη σε μια πραγματικά μαγική βραδιά, γεμάτη με τα τραγούδια του μεγάλου, μοναδικού κι αξέχαστου Δημήτρη Μητροπάνου, στη μεγάλη συναυλία που διοργάνωσαν το ΚΚΕ και η οικογένειά του.

Στη μεγάλη συναυλία παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος δήλωσε: «Με αυτή τη συναυλία σήμερα τιμάμε τον Δημήτρη Μητροπάνο, μια μεγάλη λαϊκή αυθεντική φωνή, που μας συντρόφευσε, μας συντροφεύει και θα συνεχίσει να μας συντροφεύει στις αγωνίες, στις χαρές και στις λύπες, στα γλέντια, αλλά και στον καθημερινό αγώνα με το ΚΚΕ για να επικρατήσει το δίκιο του μόχθου του λαού μας, του λαού της βιοπάλης». 

Ο κόσμος άρχισε να συρρέει από νωρίς και να παίρνει τη θέση του στο γήπεδο και τις κερκίδες, ενώ πριν ακόμα αρχίσει η συναυλία, μια από τις θύρες έκλεισε καθώς οι κερκίδες στις οποίες οδηγούσε είχαν ήδη γεμίσει κι ο κόσμος συνέχισε να έρχεται. Ηταν μια πραγματικά μεγάλη, μια μαγική βραδιά, μια από αυτές τις συναυλίες που συζητιούνται για χρόνια μετά, που θα λέμε στα αγέννητα παιδιά μετά από χρόνια «ήμουν κι εγώ εκεί»…!

Ηταν εκεί εκείνοι που μεγάλωσαν με τα τραγούδια που ερμήνευσε ο Δημήτρης Μητροπάνος, άλλοι που είχαν τη χαρά να τον απολαμβάνουν για χρόνια στις μοναδικές του ερμηνείες στη σκηνή. Ενα μαγικό συναπάντημα γενεών με συγκολλητική ουσία την αγάπη για τον μοναδικό ερμηνευτή Δημήτρη Μητροπάνο, έναν από τους πιο αγαπημένους τραγουδιστές… 

Αγαπημένος, γιατί ήταν αυθεντικά λαϊκός, γέννημα θρέμμα αυτού του λαού, των καημών, των πόθων και των αγώνων του… Γεμάτο το γήπεδο απ’ άκρη σ’ άκρη, στις καρέκλες, στην κερκίδα, στα χορτάρια… 

Τραγουδούν, θυμούνται, νιώθουν, διασκεδάζουν… ξενυχτούν με το ζεϊμπέκικο του αρχαγγέλου… κι όποιος θέλει να ξεδιψάσει το… κέφι του, προμηθεύεται ένα ποτό… και συνεχίζει… γιατί κάτι ή πολλά ή όλα από τα τραγούδια που έχει σφραγίσει ο Δημήτρης Μητροπάνος του μιλά, τον αγγίζει, τον συνεπαίρνει… για μια αγάπη, για έναν καημό, για μια πίκρα, για μια φτώχεια, για ένα ξεριζωμό ή για τα όνειρα που δε βγαίνουνε σε πλειστηριασμό, γιατί «δεν παίχτηκε η παρτίδα μας ακόμα»…çenter>

Το άνοιγμα της μεγάλης συναυλίας — αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο έκανε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Με ένα βίντεο με την εμβληματική ερμηνεία του Δημήτρη Μητροπάνου στο «Ακου» του Τ. Μουσαφίρη άρχισε η συναυλία για τον αξέχαστο ερμηνευτή. Οι μουσικοί, η δική του ορχήστρα πήρε τη θέση της στη σκηνή και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης καλωσόρισε τον κόσμο σε αυτό το μουσικό οδοιπορικό αγάπης και μνήμης, όπως είπε. 

Στο φόντο της μελωδίας του τραγουδιού «Καλοκαίρια και χειμώνες», υπενθύμισε ότι έχουν περάσει δέκα καλοκαίρια και άλλοι τόσοι χειμώνες που ο Δημήτρης Μητροπάνος δεν είναι κοντά μας, ωστόσο συνεχίζει να μας συντροφεύει καθημερινά. 

Το ίδιο υπογράμμισε ο Οδυσσέας Ιωάννου, ο στιχουργός που ο στίχος του έδωσε και τον τίτλο αυτής της συναυλίας «στης ψυχής το παρακάτω», που έδωσε συγχαρητήρια σε αυτούς που σκέφτηκαν αυτή τη μαγική βραδιά και ξεχώρισε την παρουσία στη συναυλία πάρα πολλών μικρών παιδιών, που θα ακούσουν σήμερα για πρώτη φορά στη ζωή τους τραγούδια του Δημήτρη Μητροπάνου που θα τους συντροφεύουν σε όλη τους τη ζωή.

Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης παρουσίασε τους ερμηνευτές που μας συντρόφευσαν σε αυτή τη βραδιά καλώντας τους ουσιαστικά στη σκηνή για να ερμηνεύσουν όλοι μαζί ένα ποτ πουρί από τραγούδια του εξαίρετου δίσκου «Αγιος Φεβρουάριος».

Τη σκυτάλη πήρε μετά πρώτος ο Κώστας Τριανταφυλλίδης τραγουδώντας «Είσαι ωραία σαν αμαρτία» και «Στης ψυχής το παρακάτω», ενώ ακολούθησε ο Παντελής Θαλασσινός με τραγούδια του Χατζηνάσιου, του Ζαμπέτα, του Κατσαρού, ξεσηκώνοντας μετά τον κόσμο με το «Σ’ αγαπώ σαν αμαρτία».

Ο Λάκης Παπαδόπουλος έκανε με τον Γιώργο Σαμπάνη ντουέτο το αγαπημένο τραγούδι «Για να σ’ εκδικηθώ» κι ακολούθησε ντουέτο του με τον Μίλτο Πασχαλίδη, ο οποίος παρέμεινα μετά στη σκηνή για να μας θυμίσει μεγάλες επιτυχίες του Δημήτρη Μητροπάνου, όπως ο «Τυμβωρύχος», οι δικές του «Πεθαμένες καλησπέρες», που το «Κιφ» του Τόκα και του Αλκαίου που το αφιέρωσε…, ο «Ερωτας Αρχάγγελος» του Λεοντή και του Λέντζου που το αφιέρωσε στη Βένια, την Αναστασία και τη Μυρσίνη Μητροπάνου κ.ά.

Με τους μουσικούς να ερμηνεύουν όλοι μαζί τη “Ρόζα”, χιλιάδες χείλη να τραγουδούν πως “η ανάγκη γίνεται ιστορία” και τον κόσμο να χορεύει μπροστά από την εξέδρα, αλλά και με τη “Θεσσαλονίκη” ολοκληρώθηκε η συναυλία.

902.gr

atexnos.gr


  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative