Social Icons

Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Με πέντε γαλάζιες σημαίες ξανά η Φθιώτιδα


Με πέντε γαλάζιες σημαίες ξανά η Φθιώτιδα

Η λίστα που ανακοίνωσε η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης…


Στη δεύτερη θέση παγκοσμίως, μετά την Ισπανία είναι και πάλι φέτος η Ελλάδα σε πλήθος Γαλάζιων Σημαιών.
Με 581 σημαίες στο σύνολο, «πρωταθλήτρια» αναδεικνύεται για ακόμα μια φορά η Χαλκιδική, ενώ ακολουθούν Ρόδος και οι νομοί της Κρήτης. Ο δήμος με τις περισσότερες Γαλάζιες Σημαίες είναι και φέτος ο δήμος Ρόδου με 55.

Η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (υπεύθυνη στην Ελλάδα για τον θεσμό) ανακοίνωσε σήμερα τα αποτελέσματα, που φέρνουν για ακόμα μια φορά την Ελλάδα σε πολύ υψηλή θέση. Πιο συγκεκριμένα, με τη Γαλάζια Σημαία βραβεύονται φέτος 581 ακτές (έναντι 545 πέρυσι), 15 μαρίνες (έναντι 16 πέρυσι) και 6 τουριστικά σκάφη.

Η Φθιώτιδα έχει και πάλι πέντε (5) «γαλάζιες σημαίες», ενώ στο σύνολό της η Στερεά έχει 24, καθώς έχουμε στη Φωκίδα 13 (από 8), Εύβοια 4 (από 3) και Βοιωτία 2 (όπως πέρυσι).

Σε σχέση με πέρυσι έχουμε μία περισσότερη «γαλάζια σημαία» στη Φθιώτιδα, αυτή της Γλύφας.

Αναλυτικά:


Π.Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ [5]

Δήμος Στυλίδας

Γλύφα

Δήμος Καμένων Βούρλων

Καμένα Βούρλα/Mitsis Galini Wellness Resort

Δήμος Λοκρών

Λιβανάτες 1/Κυανή
Λιβανάτες 2/Σχοινιάς
Σκάλα Αταλάντης

Π.Ε. ΦΩΚΙΔΑΣ [13]

Δήμος Δωρίδος

Αγ. Νικόλαος
Βάθη
Γλυφάδα
Ερατεινή
Μαραθιάς
Μοναστηράκι
Σεργούλα
Σκάλωμα
Χιλιαδού

Δήμος Δελφών

Άγιοι Πάντες
Καλαφάτης
Μαϊάμι
Τροκαντερό-Αγκάλη

Π.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ [2]

Δήμος Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας

Αγ. Ισίδωρος
Δήμος Τανάγρας
Πλάκα Δηλεσίου

Π.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ [4]

Δήμος Χαλκιδέων

Αλυκές Δροσιάς
Αστέρια Χαλκίδας
Καλάμια
Λευκαντί

Υπενθυμίζεται ότι η Γαλάζια Σημαία απονέμεται στις ακτές που πληρούν μια σειρά από 33 προϋποθέσεις (38 για τις μαρίνες και 51 για τα τουριστικά σκάφη), ενώ μπορεί να αφαιρεθεί μέσα στη χρονιά αν αποδειχθεί ότι δεν τις πληρούν πια. Ιδρυτής και Διεθνής Συντονιστής του Προγράμματος των Γαλάζιων Σημαιών είναι το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education – FEE), που εδρεύει στη Δανία, με μέλη 73 χώρες από όλες τις ηπείρους.

 Εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), την παλαιότερη περιβαλλοντική οργάνωση εθνικής εμβέλειας της χώρας (1951), που συμπληρώνει φέτος, 70 χρόνια αδιάλειπτης δράσης σε περιβαλλοντικές παρεμβάσεις, σε προγράμματα προστασίας της φύσης. Το πρόγραμμα υποστηρίζεται και από το υπουργείο Περιβάλλοντος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative