Social Icons

Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Ρωσία: Να κηρυχθεί το Τάγμα Αζόφ «τρομοκρατική οργάνωση» ζητεί ο γενικός εισαγγελέας


Ρωσία: Να κηρυχθεί το Τάγμα Αζόφ «τρομοκρατική οργάνωση» ζητεί ο γενικός εισαγγελέας

Το Γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ρωσίας ζήτησε από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας να κηρύξει το Τάγμα Αζόφ «τρομοκρατική οργάνωση», όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, μετά το οριστικό τέλος στη μάχη της Μαριούπολης.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το ρωσικό Ανώτατο Δικαστήριο θα εξετάσει την υπόθεση στις 26 Μαΐου. Περισσότεροι από 250 στρατιώτες, εκ των οποίων περίπου 50 σοβαρά τραυματισμένοι, βγήκαν από το εργοστάσιο χάλυβα Αζοφστάλ και με πούλμαν μεταφέρθηκαν σε έδαφος υπό ρωσικό έλεγχο. Πολλοί από τους μαχητές στο Αζοφστάλ είναι μέλη του Τάγματος Αζόφ.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους την Τρίτη εάν οι Ουκρανοί στρατιώτες θα αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες πολέμου ή ως αιχμάλωτοι πολέμου, ο εκπρόσωπος του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν δεν έδωσε απάντηση.

Ο Πούτιν έχει εγγυηθεί «ότι θα τυγχάνουν μεταχείρισης σύμφωνα με τους σχετικούς διεθνείς νόμους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου, Βιάτσεσλαβ Βολοντίν, δήλωσε ότι «οι εγκληματίες Ναζί δεν πρέπει να υπόκεινται σε ανταλλαγή κρατουμένων».

Αν και δεν ανέφερε ιδιαίτερα το Αζοφστάλ, η Μόσχα έχει επανειλημμένα πει ότι μέλη του Τάγματος Aζόφ – που θεωρούνται «Ναζί» από τις ρωσικές αρχές – είναι μεταξύ των στρατιωτών που έχουν παγιδευτεί στο χαλυβουργείο.

«Σχετικά με τους Ναζί, η θέση μας πρέπει να παραμείνει αμετάβλητη: είναι εγκληματίες πολέμου και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να τους φέρουμε στη δικαιοσύνη», είπε ο Βολοντίν σε μήνυμά του στο Telegram.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative