Social Icons

Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

Φοιτητικές Εκλογές: Θρίαμβος για την «ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΣ» — 1η δύναμη σε όλη την Ελλάδα!


Φοιτητικές Εκλογές: Θρίαμβος για την «ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΣ» — 1η δύναμη σε όλη την Ελλάδα!
Στο 34.82% είναι η «Πανσπουδαστική ΚΣ» σε 214 από 266 συλλόγους καταγράφοντας σαρωτική άνοδο και φυσικά είναι πρώτη δύναμης στις εκλογές του 2022.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα:

Πρώτη δύναμη η «Πανσπουδαστική ΚΣ» στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στα Πανεπιστήμια Ιωαννίνων, Θεσσαλίας και Κρήτης.

Οι πρωτιές της «Πανσπουδαστικής ΚΣ» στην Αθήνα: Μηχανολόγους Μηχανικούς ΕΜΠ, Τοπογράφοι ΕΜΠ, Γεωλογικό, Δάσκαλοι, Νηπιαγωγοί, Οδοντιατρική, Φιλοσοφική, Κοινωνιολογία ΕΚΠΑ, Τουρκικό ΕΚΠΑ, ΑΣΚΤ, ΣΕΤ, ΣΕΤΠ, ΣΕΥΠ

Πρωτιές που καταγράφει η «Πανσπουδαστικής ΚΣ» στις φοιτητικές εκλογές 2022 σε άλλες περιοχές:

Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Πληροφορικής Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Μουσειολογίας Πανεπιστήμιο Πατρών, Σύλλογος Επιστημών Υγείας ΔΙ.ΠΑ.Ε., Σχολή Επιστημών Τροφίμων Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Σχολή Μηχανικών (Σίνδος) ΔΙ.ΠΑ.Ε, Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών Αριστοτέλειο Πανεπιστημιο Θεσσαλονίκης, Επιστήμη Τεχνών Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Μαθηματικών Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Πρώτη δύναμη η «Πανσπουδαστική ΚΣ» στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με πρωτιές στους συλλόγους:

ΣΤΕΦ Λάρισας, Περιβάλλοντος Λάρισας, Σχολή Διοίκησης Οικονομίας Λάρισας, ΣΕΥΠ Λάρισας, ΤΕΦΑΑ Τρίκαλα, Μηχανολόγων Μηχανικών Βόλος, Οικονομικό Βόλος, Φυτικής Παραγωγής βόλος, ΠΤΕΑ Βόλος.

Στα τμήματα του ΔΙΠΑΕ στην Καβάλα πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη συμμετοχή εκλογές στους νεοσύστατους φοιτητικούς Συλλόγους των Τμημάτων Φυσικού, Χημικού, Πληροφορικής και Λογιστικής.

Η «Πανσπουδαστική ΚΣ» αναδεικνύεται πρώτη και αυτοδύναμη και στους τέσσερις Συλλόγους, λαμβάνοντας συνολικά 269 ψήφους και ποσοστό 85,7%.

Ενδεικτικά, στις εκλογές των Συλλόγων του πρώην ΤΕΙ Καβάλας το 2019, η Πανσπουδαστική είχε λάβει 100 ψήφους (αύξηση 169%).


Φοιτητικές Εκλογές: Θρίαμβος για την «ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΣ» — 1η δύναμη σε όλη την Ελλάδα!

Δήλωση του Νίκου Αμπατιέλου

Δήλωση του Νίκου Αμπατιέλου, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ για το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών:


«Τρία χρόνια μετά την τελευταία εκλογική διαδικασία η επιστροφή πάνω από 50.000 φοιτητών στις κάλπες έμελλε να αφήσει ανεξίτηλο αποτύπωμα σε μια ιστορική αναμέτρηση που οι φοιτητές με την ψήφο τους ύψωσαν την Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας στο μεγαλύτερο ποσοστό της εδώ και δεκαετίες.

Η τάση δείχνει με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, σε πάνω από το 50% των συλλόγων, ότι η Πανσπουδαστική μετά από 4 δεκαετίες, οδηγείται στο να καταλάβει την 1η θέση πανελλαδικά.

Οι νέοι και νέες που πάλεψαν να γίνουν φοιτητές ΞΑΝΑ, παίρνουν τους συλλόγους στα χέρια τους ΞΑΝΑ, τους ζωντανεύουν κόντρα στα σχέδια διάλυσής τους από την κυβέρνηση, κρατώντας ζωντανά τα όνειρά τους για τις σπουδές και το Πανεπιστήμιο που έχουν ανάγκη.

Ενώ ακόμη η καταμέτρηση συνεχίζεται οι δυνάμεις της Πανσπουδαστικής καταγράφουν σαρωτική άνοδο με πρωτιές σε δεκάδες συλλόγους και ιδρύματα της χώρας και μεγάλη πιθανότητα ακόμη και της πρώτης θέσης σε όλη την Ελλάδα.

Οι γεμάτες γαρύφαλλα κάλπες είναι η αποστομωτική απάντηση του φοιτητικού κινήματος, της νέας γενιάς που δεν “βολεύεται με λιγότερο ουρανό”. Είναι το αποφασιστικό, τολμηρό και σίγουρό της βήμα να βγει μπροστά, να γίνει πρωταγωνίστρια και να κατακτήσει όσα της αξίζουν μαζί με τον λαό. Είναι η ελπιδοφόρα σπίθα που μπορεί να ανάψει την πυρκαγιά της ανυπακοής, της αντίστασης και του αγώνα για όλα εκείνα που οι φοιτητές ονειρεύονται.

Η κυβερνητική πολιτική καταδικάστηκε με τη μεγάλη πτώση της ΔΑΠ. Ταυτόχρονα, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες άφησαν στην ανυπαρξία τους τις δυνάμεις του “βάζω πλάτη παντού” και του «θα λογαριαστούμε μετά», της αναμονής σε σωτήρες και έστειλαν μήνυμα τόσο ξεκάθαρο που κανείς δεν μπορεί να το φέρει στα μέτρα του. Σήμερα οι φοιτητές με την ψήφο τους στην Πανσπουδαστική δίνουν υπόσχεση ότι θα παλέψουν για το δίκιο τους.

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες που πλαισίωσαν και στήριξαν τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής. Το σημερινό αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών μας γεμίζει αισιοδοξία, αλλά και ευθύνη να ανταποκριθούμε στα μεγάλα καθήκοντα της αγωνιστικής ανασυγκρότησης του φοιτητικού κινήματος, σε κατεύθυνση σύγκρουσης με την πολιτική που στερεί τις σπουδές και το μέλλον που έχουν ανάγκη οι φοιτητές. Μόνοι τους και όλοι μας!»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative