Social Icons

Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Βούλιαξε το Σύνταγμα από δεκάδες χιλιάδες απεργούς - Μήνυμα κλιμάκωσης της πάλης (VIDEO - ΦΩΤΟ)


Βούλιαξε το Σύνταγμα από δεκάδες χιλιάδες απεργούς - Μήνυμα κλιμάκωσης της πάλης
Δεκάδες χιλιάδες λαού διαδήλωσαν στο Σύνταγμα, στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση Συνδικάτων και φορέων.
Το «δεν πάει άλλο με την ακρίβεια» ακούστηκε δυνατά στο κέντρο της Αθήνας που βούλιαξε από τον κόσμο. 
Στάλθηκε μήνυμα κλιμάκωσης της πάλης μπροστά στην Εργατική Πρωτομαγιά, για αυξήσεις στους μισθούς και συλλογικές συμβάσεις, αλλά και ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την ελληνική εμπλοκή.

Σημαντικό βήμα κλιμάκωσης της πάλης του εργατικού, λαϊκού κινήματος, χαρακτήρισε  τη σημερινή  απεργία, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε δήλωσή του από την απεργιακή  συγκέντρωση στο Σύνταγμα. 

Βούλιαξε το Σύνταγμα από δεκάδες χιλιάδες απεργούς - Μήνυμα κλιμάκωσης της πάλης
Εργαζόμενοι από δεκάδες κλάδους που από τα χαράματα έδωσαν τη μάχη της περιφρούρησης, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, γυναίκες, φοιτητές, μαθητές, οικογένειες με μικρά παιδιά έδωσαν εργατική - λαϊκή απάντηση στην ακρίβεια και τα κυβερνητικά μέτρα-ψίχουλα, στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας, στις επιπτώσεις αυτής της εμπλοκής.

Το Σύνταγμα κατακλύστηκε από χιλιάδες απεργούς με τα πανό τους, με τα μαχητικά μπλοκ τους που απλώθηκαν σε όλους τους γύρω δρόμους. Η Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας, η Όθωνος, η Γεωργίου Σταύρου ήταν γεμάτες με απεργούς, ενώ τα μπλοκ απλώνονταν και στην Πανεπιστημίου.

Βούλιαξε το Σύνταγμα από δεκάδες χιλιάδες απεργούς - Μήνυμα κλιμάκωσης της πάλης
Άνθρωποι κάθε ηλικίας που έκαναν το βήμα και απήργησαν έδωσαν εργατική - λαϊκή απάντηση στην ακρίβεια και στην εμπλοκή στον πόλεμο.

Μεγάλοι χώροι δουλειάς, σημαντικοί κλάδοι όπως οι συγκοινωνίες και οι μεταφορές νέκρωσαν. Εκατοντάδες απεργοί τράβηξαν χειρόφρενο στα λεωφορεία ακυρώνοντας στην πράξη το νόμο έκτρωμα Χατζηδάκη και τα εμπόδια που βάζουν όλοι οι οι αντεργατικοί νόμοι  στο απεργιακό δικαίωμα.

«Πανάκριβο το ρεύμα πανάκριβη η ζωή, οργάνωση και αγώνας η μόνη επιλογή» και «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί», κάποια από τα συνθήματα που δόνησαν το κέντρο της Αθήνας.

Οι προσυγκεντρώσεις που είχαν σχηματιστεί νωρίτερα, γέμισαν τους δρόμους με ανθρώπινα ποτάμια από χιλιάδες απεργούς.

Για περισσότερα από 20 λεπτά οι προσυγκεντρώσεις έφταναν στο Σύνταγμα. 

Βούλιαξε το Σύνταγμα από δεκάδες χιλιάδες απεργούς - Μήνυμα κλιμάκωσης της πάλης
«Συνεχίζουμε τον ανυποχώρητο αγώνα», τόνισε ο Βάλσαμος Συρίγος, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Οικοδόμων επισημαίνοντας: «Χωρίς να χαθεί μέρα. Από αύριο κιόλας συνεδριάζουν οι διοικήσεις των συνδικάτων, οργανώνονται συνελεύσεις και συγκεντρώσεις, θέτουν συγκεκριμένο σχέδιο ανά κλάδο και χώρο δουλειάς με κλιμάκωση των αγώνων μας την Πρωτομαγιά. 

Αυτή η Πρωτομαγιά έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί ο λαός μας δοκιμάζεται σε συνθήκες ενός νέου ιμπεριαλιστικού πολέμου και πληρώνει πανάκριβα τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Εμείς όμως δεν διαλέγουμε στρατόπεδο ληστών. Είμαστε με τους λαούς, ενάντια στη φτώχεια, τον πόλεμο, στην προσφυγιά, στην εκμετάλλευση. Αυτό το μήνυμα πρέπει να κυριαρχήσει στις συγκεντρώσεις των συνδικάτων, την Κυριακή της Πρωτομαγιάς, στις 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα και σε κάθε πόλη της Ελλάδας».

«Διεκδικούμε τα αυτονόητα. Να μπορέσουμε να δουλέψουμε στα μαγαζιά μας, για να ζήσουμε τις οικογένειές μας με αξιοπρέπεια» επεσήμανε ο Δημήτρης Βιτάλης, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ). «Ο αγώνας που δίνουμε, δεν είναι μόνο δικός μας αγώνας, δεν παλεύουμε μόνο για μας. Τα αιτήματά μας αφορούν όλο τον λαό» πρόσθεσε.

Εδώ και τώρα να παρθούν μέτρα προστασίας του εισοδήματός ενάντια στην ακρίβεια, που εξανεμίζει τους μισθούς στο πρώτο δεκαήμερο του μήνα απαίτησε ο Βασίλης Παπαγεωργίου, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Εργαζομένων σε Γάλα - Ποτά - Τρόφιμα. 

902.gr


  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative