Social Icons

Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Εμβόλιο COVID: Εγκρίθηκε η τέταρτη δόση για τους άνω των 70 ετών


Την έγκρισή της για τη χορήγηση της 4ης δόσης (ή της λεγόμενης «δεύτερης αναμνηστικής») στους άνω των 60 ετών, έδωσε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Η πλατφόρμα θα ανοίξει (για τους άνω των 80 ετών) την Πέμπτη 7 Απρίλη ενώ θα ακολουθήσουν από την επόμενη εβδομάδα η ηλικιακή ομάδα 70 — 79 ετών και μετά η ομάδα 60–69 ετών.

Όπως ανακοινώθηκε από την πρόεδρο της Επιτροπής, Μ. Θεοδωρίδου, εκτιμήθηκε «ότι το πιθανό όφελος από μια τέταρτη δόση αναμένεται να είναι μεγαλύτερο σε άτομα ηλικίας 70 ετών και πάνω», ενώ ανέφερε πως εγκρίνεται και η χορήγησή του σε άτομα που διαμένουν σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, αλλά και στους άνω των 60 ετών που έχουν υποκείμενα νοσήματα. Αυτή η δόση, προτείνει η Επιτροπή, να γίνει σε μεσοδιάστημα τεσσάρων μηνών από τη δεύτερη δόση και με εμβόλιο mRNA. Αντίθετα, όσοι έχουν νοσήσει μετά την 3η δόση, δε χρειάζεται να κάνουν την 4η.

Επίσης είπε ότι η απόφαση πάρθηκε με βάση τη διεθνή βιβλιογραφία, τα τρέχοντα επιδημιολογικά δεδομένα σε συνδυασμό με την εμβολιαστική κάλυψη, αλλά και το χρόνο που έχει παρέλθει από την 3η δόση.

Παράλληλα, εγκρίθηκε η χορήγηση τέταρτης δόσης, τρεις μήνες μετά την τρίτη δόση, σε παιδιά και εφήβους 12–17 ετών με ανοσοκαταστολή και νοσήματα υψηλού κινδύνου καθώς και η χορήγηση 3ης δόσης, έξι μήνες μετά τη δεύτερη, σε παιδιά και εφήβους 12–17 ετών που ανήκουν στην ομάδα με αυξημένο κίνδυνο (διαβήτης, καρδιαγγειακά νοσήματα).

Τέλος, έγινε αναφορά και στα μεσοδιαστήματα μεταξύ των εμβολιασμών, με την Μ. Θεοδωρίδου να λέει πως συστήνεται η διεύρυνση του διαστήματος μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης των ενηλίκων σε οκτώ εβδομάδες για mRNA εμβόλια (έναντι τριών που ήταν τώρα για το Pfizer και τεσσάρων για το Moderna). Ωστόσο οι τρεις εβδομάδες συστήνονται για άτομα με μέτρια ή σοβαρή ανοσοκαταστολή, άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, αλλά και εκείνους που έχουν ανάγκη ταχείας ανοσοποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative