Social Icons

Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Λιμενεργάτες COSCO: Καθολική συμμετοχή στην απεργιακή μάχη για ικανοποιητική ΣΣΕ


Λιμενεργάτες COSCO: Καθολική συμμετοχή στην απεργιακή μάχη για ικανοποιητική ΣΣΕ

Με καθολική συμμετοχή στην απεργιακή μάχη που έχει ξεκινήσει από τα μεσάνυχτα και συσπειρωμένοι στο Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ οι εργαζόμενοι στις..


Με καθολική συμμετοχή στην απεργιακή μάχη που έχει ξεκινήσει από τα μεσάνυχτα και συσπειρωμένοι στο Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της COSCO, συνεχίζουν με αποφασιστικότητα τον αγώνα τους για την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας στους χώρους δουλειάς.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης, σημειώθηκε νέο σοβαρό εργατικό «ατύχημα», όταν κατά την διάρκεια εργασιών σε πλοίο στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων της COSCO, ο 34χρονος Τάκης Πέτας, πατέρα ενός τρίχρονου παιδιού, παραλίγο να χάσει τη ζωή του όταν έκανε «βουτιά» από 12 μέτρα ύψος εξαιτίας της έλλειψης στοιχειωδών μέτρων προστασίας. Γλίτωσε τη ζωή του την τελευταία στιγμή, ωστόσο νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση με τσακισμένη σπονδυλική στήλη, μέση, χέρια και πόδια, σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι διεκδικούν:


  • Μέτρα προστασίας υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους στο λιμάνι. Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε πλήρους απασχόλησης και αορίστου χρόνου. Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται μέσω του δουλεμπορικού που έχει στηθεί με ευθύνη της COSCO, DPORT και Ομοσπονδίας Φορτοεκφορτωτών Ελλάδος (ΟΦΕ) να ενταχθούν στην παρούσα ΣΣΕ. Να σταματήσει η ομηρία εκατοντάδων εργαζομένων που στο σύνολό τους είναι περίπου 900 άτομα.
  • Να αποτυπωθούν μέσω της παρούσας ΣΣΕ και να καταβληθούν όλες οι νόμιμες προσαυξήσεις για νυχτερινή εργασία, για εργασία τα Σαββατοκύριακα και αργίες.
  • Να εφαρμοστεί η ένταξη των λιμενεργατών στα ΒΑΕ, που καταχρηστικά δεν εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις και την εργοδοσία.
Οι εργαζόμενοι συμμετέχουν μαζικά στην περιφρούρηση της απεργίας με βάση το πρόγραμμα που έχουν καθορίσει ανά βάρδια. Επίσης έχουν αποφασίσει ότι καθημερινά θα γίνεται γενική συνέλευση, μέσα από την οποία θα καθορίζουν τα αγωνιστικά τους βήματα, ενώ ενημέρωση των εργαζομένων θα γίνεται σε κάθε βάρδια.

Σημειώνεται ότι η κλιμάκωση του αγώνα έχει ήδη αποφασιστεί από τους εργαζόμενους στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της COSCO με απεργία την Κυριακή 1η Μάη και απεργία την Δευτέρα 2 Μάη. 

Από 902.gr



  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative