Social Icons

Τρίτη 5 Απριλίου 2022

Η κυβέρνηση στέλνει στρατιωτικό τμήμα στη Βουλγαρία σε ΝΑΤΟικό σχηματισμό μάχης!


Η κυβέρνηση στέλνει στρατιωτικό τμήμα στη Βουλγαρία σε ΝΑΤΟικό σχηματισμό μάχης!
Την αποστολή μάχιμου τμήματος των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Βουλγαρία σε ΝΑΤΟικό σχηματισμό Μάχης, κόντρα στη Ρωσία, ετοιμάζει η κυβέρνηση, βαθαίνοντας την εμπλοκή σε επικίνδυνα σχέδια και αποφάσεις, καθιστώντας το λαό μας στόχο αντίπαλων ιμπεριαλιστικών κέντρων, στον κλιμακούμενο ανταγωνισμό τους για τον έλεγχο ζωνών, πλουτοπαραγωγικων πηγών και διαύλων, όπου μερίδιο από την καπιταλιστική λεία διεκδικούν και οι ντόπιοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται αρμοδίως, ο σχεδιασμός που καταλήχτηκε είναι να αποσταλεί στη γείτονα Τμήμα Αντιαρματικών, που θα αποτελείται από μία Διμοιρία με 4 στοιχεία τέτοιου όπλου, συν ένα στοιχείο Τεχνικής Υποστήριξης. Οι σχετικές προετοιμασίες προς της Αποστολής έχουν γίνει και αυτό που αναμένουν για την εκκίνησή της είναι η λήψη της σχετικής απόφασης σε πολιτικό επίπεδο....

Το Τμήμα θα ενταχθεί στο υπό διαμόρφωση νέο Σχηματισμό Μάχης («Βatlegroup») που το ΝΑΤΟ αποφάσισε να στήσει στη Βουλγαρία, θα υπαχθεί, δε, στη Δύναμη Ταχείας Απόκρισης του ΝΑΤΟ — (NRF).

Αρμόδιες πηγές, επιμένουν σχετικά ότι το Τμήμα δεν πρόκειται να εμπλακεί σε δράση εκτός εάν «απειληθεί το έδαφος της Συμμαχίας». Σε κάθε περίπτωση, οι Έλληνες στρατιωτικοί δεν θα μετακινηθούν εκεί για …αναψυχή, αλλά έτοιμοι για δράση, ανάλογα με την εξέλιξη της ιμπεριαλιστικής κόντρας, σε μια αποστολή που καμία σχέση δεν έχει με την Αμυνα της χώρας και τα συμφέροντα του λαού, ίσα — ίσα το θέτει υπό κίνδυνο.
Η κυβέρνηση στέλνει στρατιωτικό τμήμα στη Βουλγαρία σε ΝΑΤΟικό σχηματισμό μάχης!
Παραπέρα, η τέτοια απόφαση έρχεται σε συνέχεια κινήσεων όπως:
    Η αποστολή όπλων, πυρομαχικών και άλλων εφοδίων στην Ουκρανία, που έγινε το προηγούμενο διάστημα, με πτήσεις ελληνικών μεταγωγικών ως την Πολωνία.

    Η αποστολή ελληνικού ιπτάμενου ραντάρ σε αποστολή συλλογής πληροφοριών πάνω από τη Βουλγαρία για τις κινήσεις των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Μαύρη Θάλασσα.

    Η ανάπτυξη και υποστήριξη στις ελληνικές θάλασσες δύο εκ των πέντε αεροπλανοφόρων (με τις αρμάδες συνοδείας τους) του ΝΑΤΟ που επιχειρούν αυτή τη στιγμή από τον Βόρειο Ατλαντικό ως την Ανατολική Μεσόγειο.

    Η διεκπεραίωση σειράς αμερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων μέσω Αλεξανδρούπολης προς την Πολωνία και άλλες χώρες στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία (το λιμάνι μετέχει αυτό το 5μηνο αμερικανοΝΑΤΟική «Atlantic Resolve 2022» — επιχείρηση στο πλαίσιο της οποίας οι Αμερικανοί, από το 2014 και τα γεγονότα στην Κριμαία, φέρνουν κάθε χρόνο πρόσθετες δυνάμεις στο «ευρωπαϊκό θέατρο επιχειρήσεων», εξ ου και όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΟΛΑ, ο ακριτικός λιμένας θα υποστηρίξει την 9η, κατά σειρά, κυκλική εναλλαγή τεθωρακισμένων των χερσαίων δυνάμεων των ΗΠΑ που επιχειρούν σε Ευρώπη και Αφρική — US Army EURAF).

    Η καθημερινή στήριξη που παράσχει στο ΝΑΤΟ η ελληνική πλευρά. Σημειωτέον, είχαν κυκλοφορήσει άλλωστε και σενάρια περί αποστολής στοιχείων ελαφρέος αντιαεροπορικού πυροβολικού τύπου ASRAD | Hellas με το προσωπικό τους και τους σχετικούς συνδέσμους διοίκησης, στην Βουλγαρία.
Η κυβέρνηση στέλνει στρατιωτικό τμήμα στη Βουλγαρία σε ΝΑΤΟικό σχηματισμό μάχης!
Σε κάθε περίπτωση, είναι σχεδόν …εντυπωσιακή η ταχύτητα με την οποία η κυβέρνηση σπεύδει να ευθυγραμμιστεί με τα ΝΑΤΟικά σχέδια. Π.χ. δεν έχουν περάσει ούτε τρεις βδομάδες από τις 16/3 και την έκτακτη Σύνοδο των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ, όταν ο Ελληνας υπουργός εκτός από τον Τούρκο ομόλογό του, είχε ξεχωριστή συνάντηση και με τον Βούλγαρο, με τον «Ριζοσπάστη» να επισημαίνει ήδη από τότε τις πληροφορίες για μετακίνηση οπλισμού στη γείτονα.

Επίσης, δεν έχουν περάσει ούτε δυο βδομάδες, από τις 24/3 και την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της λυκοσυμμαχίας, στις Βρυξέλλες, όπου αποφάσισαν ακριβώς την ανάπτυξη επιπλέον 4 Battlegroups, που θα επιχειρούν σε Ουγγαρία, Σλοβακία, Ρουμανία και Βουλγαρία, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τέτοιων Σχηματισμών σε 8 συνολικά (επιχειρούν ήδη 3 στις Βαλτικές συν 1 στην Πολωνία), καλύπτοντας πια όλη τη συνοριογραμμή με τη Ρωσία.

Σημειωτέον, ήδη τα 4 προϋπάρχοντα έχουν ενισχυθεί τόσο που διπλασιάστηκε η δύναμή τους (πριν ήταν επιπέδου τάγματος), ενώ — με βάση όσα ειπώθηκαν στη Σύνοδο — τα 4 νέα έχουν στα βασικά τους ήδη σχηματοποιηθεί, καθώς δυνάμεις του ΝΑΤΟ από άλλες χώρες έχουν ήδη μετακινηθεί ή μετακινούνται αυτό το διάστημα σε Ουγγαρία, Σλοβακία, Ρουμανία και Βουλγαρία και «αλληλεπιδρούν» με τις εκεί «εθνικές».

Τέλος, όσον αφορά την NRF (όπου θα ενταχθεί το ελληνικό Τμήμα) να σημειωθεί ότι αριθμεί 40.000 στρατιώτες, με ανάπτυξη στοιχείων της σε γη, θάλασσα και αέρα, που έχουν τεθεί απευθείας υπό τη διοίκηση του SACEUR (ο ανώτατος ΝΑΤΟικός στρατιωτικός διοικητής Ευρώπης, Αμερικανός πτέραρχος Τ. Γουόλτερς).
Η κυβέρνηση στέλνει στρατιωτικό τμήμα στη Βουλγαρία σε ΝΑΤΟικό σχηματισμό μάχης!

Μάλιστα ενεργοποιήθηκε πρόσφατα, στην όξυνση του Ουκρανικό, για πρώτη φορά με επίκληση στο άρθρο 4 της Συνθήκης του ΝΑΤΟ, όπου προβλέπεται ότι «τα Συμβαλλόμενα Μέρη (σ.σ. οι χώρες — μέλη της λυκοσυμμαχίας) θέλουσι συσκέπτεσθαι από κοινού οσάκις κατά την γνώμην οιουδήποτε εξ αυτών απειλείται η εδαφική ακεραιότης ή πολιτική ανεξαρτησία ή ασφάλεια ενός οιουδήποτε των Μερών».

Πηγή: 902.gr

  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"


Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative