Social Icons

Σάββατο 16 Απριλίου 2022

Κυβέρνηση: Θέλει να μετατρέψει τη Θεσσαλονίκη σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο — Παραδοχή Οικονόμου


Κυβέρνηση: Θέλει να μετατρέψει τη Θεσσαλονίκη σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο — Παραδοχή Οικονόμου

Ορθάνοιχτο άφησε το ενδεχόμενο μετατροπής του λιμανιού της Θεσσαλονίκης σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο στο πλαίσιο της εμπλοκής της χώρας μας στον πόλεμο της Ουκρανίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση του «Ριζοσπάστη» σχετικά με το «αν υφίσταται κάποια συμφωνία για χρήση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης για τη διέλευση ΝΑΤΟικών δυνάμεων προς την Ανατολική Ευρώπη, όπως αντίστοιχα συμβαίνει με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και άλλα λιμάνια της χώρας», ο Γ. Οικονόμου απάντησε πως «η χώρα στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο ΝΑΤΟ κάνει αυτά που είναι συμφωνημένα και κάνει αυτά τα οποία την οδηγούν στο να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της απέναντι στη συμμαχία, υποχρεώσεις που έχουν όλες οι χώρες που συμμετέχουν εκεί.

Φαντάζομαι πως οτιδήποτε γίνεται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι κάτι που συμβαίνει μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο συμφωνιών που έχουν στιγμιαία ή ενδεχομένως και μεγαλύτερη διάρκεια. 

Η χώρα είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Η συμμαχία προϋποθέτει δικαιώματα και υποχρεώσεις και η χώρα αυτά ακολουθεί».

Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ήδη άλλωστε χρησιμοποιείται για τη διέλευση ΝΑΤΟικών στρατιωτικών δυνάμεων και στρατιωτικού εξοπλισμού. Στο πλαίσιο αυτό, την περασμένη βδομάδα κατέπλευσε βρετανικό στρατιωτικό πλοίο και ξεφόρτωσε στρατιωτικά οχήματα, τα οποία στη συνέχεια προωθήθηκαν προς τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ουσιαστικά ήρθε να επιβεβαιώσει τον ρόλο που θα παίξει και πάλι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ως ορμητήριο θανάτου, όπως συμβαίνει με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, επικαλούμενος όπως άλλωστε όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά τις «υποχρεώσεις» της χώρας ως μέλους του ΝΑΤΟ.

Επίσης επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της κόντρα στην απαίτηση του λαού της πόλης για «Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών». Γι’ αυτό χτύπησε ανελέητα με τις δυνάμεις καταστολής τη μεγάλη απεργιακή διαδήλωση στις 6 του Απρίλη όταν αυτή έφτασε στο λιμάνι και εξέφρασε την αντίθεση του εργαζόμενου λαού στη μετατροπή του σε πέρασμα των δολοφονικών μηχανών του ΝΑΤΟ για το μακέλεμα λαών. Γι’ αυτό προχώρησε στη σύλληψη 8 απεργών διαδηλωτών και τους διώκει με στημένες και ανυπόστατες κατηγορίες.

Ενοχλήθηκε που παρά τους αστυνομικούς φραγμούς και τις απαγορεύσεις οι διαδηλωτές κατάφεραν να μπουν στον χώρο του λιμανιού, να προσεγγίσουν τη ΝΑΤΟική στρατιωτική φάλαγγα, να πετάξουν μπογιές στα οχήματα και να γράψουν «NATO KILLERS GO HOME».

Ενοχλήθηκε γιατί είδε να αναβιώνουν μέρες του 1999, όταν και πάλι το λιμάνι χρησιμοποιήθηκε για τη διέλευση των ΝΑΤΟικών προς τη Γιουγκοσλαβία και τότε ο λαός διαδήλωνε και σταματούσε τα τανκς και τα όπλα τους στήνοντας μπλόκα στις φάλαγγες οχημάτων, στα τρένα κ.α., δείχνοντας στην πράξη τι σημαίνει αλληλεγγύη στον γιουγκοσλαβικό λαό, όπως και σήμερα στον λαό της Ουκρανίας.

Σε σχόλιό της η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, αναφέρει:


«Με τις δηλώσεις του ο κ. Οικονόμου σήμερα ομολόγησε τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την μετατροπή του λιμανιού σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ.

Αυτός είναι και ο λόγος που με τόση αγριότητα η κυβέρνηση επιτέθηκε στους διαδηλωτές την ημέρα της πανεργατικής απεργίας προσπαθώντας να τρομοκρατήσει όσους αντιστέκονται σε αυτούς τους σχεδιασμούς.

Δεν θα τους περάσει. Ο λαός της πόλης μας έχει πείρα. Οργανωμένα και μαζικά θα βάλει μπλόκο στα επικίνδυνα σχέδια τους.

Η Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών».

902.gr

atexnos.gr




  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative