Social Icons

Τρίτη 12 Απριλίου 2022

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση καταργεί κεκτημένα και στοιχειώδη συνδικαλιστικά δικαιώματα των λιμενικών!


ΚΚΕ: Η κυβέρνηση καταργεί κεκτημένα και στοιχειώδη συνδικαλιστικά δικαιώματα των λιμενικών!
Ανακοίνωση του Τμήματος της ΚE του ΚΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας

Η κυβέρνηση καταργεί κεκτημένα και στοιχειώδη συνδικαλιστικά δικαιώματα των λιμενικών!

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μέσω του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με μία βαθιά αντιδραστική νομοθετική ρύθμιση σε υπό κατάθεση σχέδιο νόμου, καταργεί στοιχειώδη συνδικαλιστικά δικαιώματα του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος.

Επιβάλλει με το νόμο ποια θα είναι η Ομοσπονδία που θα εκπροσωπεί τους λιμενικούς. Ακόμα χειρότερα, επιβάλλει και ποιες θα είναι οι 18 (!) πρωτοβάθμιες ενώσεις των Λιμενικών σε όλη την Ελλάδα, απαγορεύοντας ουσιαστικά την ύπαρξη οποιασδήποτε άλλης....

Εισάγει νέα παράγραφο στο άρθρο 30 του συνδικαλιστικού νόμου 1264, η οποία ουσιαστικά καταργεί το θεμελιώδες συνδικαλιστικό δικαίωμα, που είναι η ελευθερία του κάθε εργαζόμενου να επιλέγει σε ποιο σωματείο θα οργανωθεί. Καταργεί επίσης το δικαίωμα 21 εργαζομένων να συγκροτούν Πρωτοβάθμιο σωματείο, το δικαίωμα δύο Σωματείων να συγκροτούν Ομοσπονδία. Ουσιαστικά δηλαδή, εξαιρεί τους Λιμενικούς από βασικές διατάξεις του ν. 1264.

Αυτό το ρεσιτάλ αυταρχισμού δεν πρέπει να περάσει ! Η κυβέρνηση να αποσύρει τώρα το συγκεκριμένο άρθρο του υπό κατάθεση νομοσχεδίου!

Κανένας να μην αποδεχτεί και να μη στηρίξει αυτά τα αίσχη. Αυτή η εξέλιξη είναι αρνητική πρώτα απ’ όλα για τα δικαιώματα των ίδιων των λιμενικών και πρέπει να την αντιπαλέψουν οργανωμένα, μαζικά και σθεναρά μέσα από τις Ενώσεις τους. Να μην επιτρέψουν στην κυβέρνηση να διαλύσει τα νόμιμα συγκροτημένα σωματεία τους με μια ωμή και αυταρχική παρέμβαση σε βάρος στοιχειωδών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων τους.

Για τους λιμενικούς θα πρέπει να ισχύουν αναλογικά οι συνδικαλιστικές ελευθερίες και δυνατότητες που ισχύουν για όλους τους πολίτες. Οι λιμενικοί έχουν κάθε δικαίωμα να μπορούν ελεύθερα να συγκροτούν πρωτοβάθμιες ενώσεις, στη βάση της θέλησης ενός ικανού αριθμού προσώπων, με τη συμπλήρωση 21 υπογραφών για την ίδρυση πρωτοβάθμιας ένωσης, όπως και στην περίπτωση οποιουδήποτε άλλου σωματείου. Αντίστοιχα, να μπορούν να διαμορφώνουν δευτεροβάθμια όργανα κατ' αναλογία όσων ισχύουν στις περιπτώσεις των εργαζομένων, δηλαδή ένας αριθμός πρωτοβάθμιων ενώσεων - δύο τον αριθμό - να μπορεί να συγκροτεί Ομοσπονδία.

Είναι οι πρωτοβάθμιες ενώσεις που αποφασίζουν αν θα συγκροτήσουν μία ή περισσότερες Ομοσπονδίες. Είναι επίσης οι πρωτοβάθμιες ενώσεις που αποφασίζουν σε ποια Ομοσπονδία, από τις μία ή περισσότερες που συγκροτούνται, θα συμμετάσχουν. Αυτά καθορίζει ο νόμος 1264/1982 που είναι ο βασικός νόμος - κορμός για τη συνδικαλιστική δράση. Κατά συνέπεια, δεν μπορεί καμία νομοθετική ρύθμιση να καταστρατηγήσει και να ακυρώσει την επιλογή Ενώσεων που ίδρυσαν και επέλεξαν τη συμμετοχή τους στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών, όπως επίσης και την ίδια την ΠΟΛ.

Η κυβέρνηση καταστρατηγεί ακόμα και τα υπάρχοντα συνδικαλιστικά δικαιώματα των λιμενικών. Κανένας νόμος ή παρέμβαση δεν μπορεί να ακυρώσει τη βούληση των πρωτοβάθμιων οργανώσεων που συγκροτούν την ΠΟΛ, η οποία από την ίδρυσή της λειτουργεί σύμφωνα με τον νόμο 1264/82.

Οι λιμενικοί να καταδικάσουν την ποδηγέτηση των Ενώσεών τους!

Να μην προχωρήσουν και να μην υλοποιηθούν αυτές οι πρωτοφανείς αντιδραστικές ρυθμίσεις!

Τώρα η κυβέρνηση να αποσύρει το συγκεκριμένο άρθρο του υπό κατάθεση σχεδίου νόμου!






  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative