Social Icons

Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αυξάνεται επικίνδυνα η εμπλοκή της Ελλάδας στα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ


Πόλεμος στην Ουκρανία: Αυξάνεται επικίνδυνα η εμπλοκή της Ελλάδας στα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

Σε «όλα τα μήκη και πλάτη» τρέχει η κυβέρνηση την εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και στα σχέδια των ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ, την ώρα που η σύγκρουση κλιμακώνεται.


Στο πλαίσιο αυτό η ελληνική Πολεμική Αεροπορία ανέλαβε άλλη μια αποστολή για τη συλλογή πληροφοριών πάνω από τη Βουλγαρία, καθώς σύμφωνα με διαθέσιμα στοιχεία ελληνικό ιπτάμενο ραντάρ τύπου EMB-145 AEW&C σηκώθηκε χτες από τη Λήμνο και πέταξε πάνω από τη Βουλγαρία, στον κάθετο άξονα Βάρνα — Μπουργκάς. 

Οι δυνατότητες του αεροσκάφους τού επιτρέπουν να καλύπτει τους εναέριους χώρους Βουλγαρίας και Ρουμανίας και οπωσδήποτε να «διαβάζει» κινήσεις των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Μαύρη Θάλασσα, μεταφέροντας σε πραγματικό χρόνο εικόνα στα κεντρικά του ΝΑΤΟ. Εξ ου και συχνά η Πολεμική Αεροπορία αναλαμβάνει τέτοιες πτήσεις στον ΝΑΤΟικό καταμερισμό.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, στο πλαίσιο της μετατροπής ολόκληρης της χώρας σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση, το αμερικανικό πολεμικό πλοίο «Jason Dunham» έδεσε στο λιμάνι της Ρόδου, ενώ στις ελληνικές θάλασσες επιχειρούν και άλλα πλοία τους, ενταγμένα στη δύναμη κρούσης του αεροπλανοφόρου τους «Truman».

Στο μεταξύ, τηλεδιάσκεψη με την πρέσβη της Ελλάδας στη Μόσχα και τους γενικούς προξένους σε Μόσχα, Αγία Πετρούπολη και Νοβοροσίσκ είχε χτες ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας.

Οπως διαχεόταν κατόπιν, στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν «οι πολιτικές εξελίξεις, καθώς και ζητήματα που άπτονται της ομογένειας και της Εκπαίδευσης». Βέβαια, η ελληνική πλευρά περιμένει τα αντίμετρα της Μόσχας, μετά την απόφαση της κυβέρνησης για κήρυξη 12 Ρώσων διπλωματών που υπηρετούν σε διπλωματικές και προξενικές αποστολές στην Ελλάδα — και στους οποίους περιλαμβάνονται υψηλόβαθμα στελέχη της πρεσβείας στην Αθήνα και του γενικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη — ως «ανεπιθύμητων προσώπων».

Όπως λέγεται, με στόχο και να δικαιολογηθεί η σχετική απόφαση, είχαν προηγηθεί έρευνες της ΕΥΠ — σε «συνεργασία με συμμαχικές χώρες», ιδιαίτερα με ΗΠΑ και Βρετανία — προκειμένου να συγκεντρωθεί «υλικό» που να χρησιμοποιηθεί ως κατηγορία εναντίον τους για «αποσταθεροποιητική δράση». 

Π.χ. λέγεται ότι επιδίδονταν σε προπαγανδιστική δραστηριότητα και προσπάθεια επηρεασμού προσώπων και οργανισμών που διαθέτουν δημόσιο βήμα, ενώ σε δημοσιεύματα γίνεται λόγος και για σχέδια «δολιοφθοράς» σε υποδομές όπως της Αλεξανδρούπολης, ομολογώντας έτσι εμμέσως πλην σαφέστατα ότι τα ΝΑΤΟικά ορμητήρια είναι μαγνήτης μεγάλων κινδύνων για τον λαό.

Εξάλλου, σε απόλυτο συντονισμό με τον ευρωατλαντικό άξονα, η κυβέρνηση προχώρησε σε κατάσχεση ενός δεξαμενόπλοιου ρωσικών συμφερόντων ανοιχτά της Καρύστου, στο πλαίσιο των κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας, στις οποίες «πρωταγωνιστεί» η κυβέρνηση, φορτώνοντας και αυτά τα σπασμένα στον λαό.

Η δέσμευση αφορά το υπό ρωσική σημαία πλοίο «Pegas» και όχι το φορτίο. Το πλοίο έχει ακινητοποιηθεί από την Παρασκευή 15 Απρίλη, ενώ τη σχετική απόφαση εξέδωσε η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες. Στο πλοίο επιβαίνουν 19 ναυτικοί, Ρώσοι υπήκοοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες το δεξαμενόπλοιο λόγω μηχανικής βλάβης συνοδευόταν από ρυμουλκό με προορισμό την Πελοπόννησο, όπου θα γινόταν η μεταφόρτωση του πετρελαίου σε άλλο δεξαμενόπλοιο, και δεδομένου ότι δεν έπλεε σε διεθνή ύδατα, κατασχέθηκε από τις ελληνικές αρχές.

Να σημειωθεί τέλος ότι χτες ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μ. Βαρβιτσιώτης είχε συνομιλία μέσω βιντεοκλήσης με τον Βρετανό υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Ευρώπης, Τζέιμς Κλέβερλι. 
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν η κατάσταση στην Ουκρανία, η «στήριξη και αλληλεγγύη προς τον ουκρανικό λαό», η «πλήρης εφαρμογή των κυρώσεων από όλα τα κράτη — μέλη του ΝΑΤΟ, χωρίς εξαιρέσεις» και «το ζήτημα της ενεργειακής ασφάλειας». 

Ο Μ. Βαρβιτσιώτης δεν παρέλειψε να κάνει «ιδιαίτερη μνεία» στα Δυτικά Βαλκάνια και την ευρωατλαντική τους προοπτική, με τον Κλέβερλι να αναγνωρίζει τον «εποικοδομητικό ρόλο» της Ελλάδας στην περιοχή.

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative