Social Icons

Σάββατο 23 Απριλίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

ΛΑΡΚΟ 22/04/2022

Ανακοίνωση


Εμείς θα ζήσουμε, όπως και να έχει. Θα ζήσουμε και ας είμαστε φτωχοί.

Όταν χρειαστεί, η αλληλεγγύη των εργαζομένων της χώρας μας θα μας κρατήσει όρθιους και δυνατούς, ακόμη και υλικά.

Εσείς κύριοι της Κυβέρνησης, πολιτικά, τι θα κάνετε;

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Είναι το πιο δύσκολο ΠΑΣΧΑ για τις οικογένειες μας. Επάνω στις μηνιαίες περικοπές, την κατάργηση του επιδόματος αδείας και των δώρων, προστέθηκαν οι δυσβάσταχτες αυξήσεις στην ενέργεια και στα είδη πρώτης ανάγκης.

Με μία εξόφληση που κυμαίνεται στα 450 ευρώ κατά μέσο όρο, καλούμαστε να «πληρώσουμε» την ΔΕΗ, τα καύσιμα μετακίνησης, την ασφάλεια αυτοκινήτου, τα φροντιστήρια, το νοίκι των παιδιών που σπουδάζουν, το Αρνί, το αυγό, τα παπούτσια στο βαφτιστήρι κτλ.

Σε μια επιχείρηση που έχει δυνατότητα 1.000.000 ευρώ κέρδη ημερησίως και παράλληλα οι εργαζόμενοι να έχουμε πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με ευθύνη και κατεύθυνση από την Κυβέρνηση, με εκτελεστικό όργανο αυτής της πολιτικής την διορισμένη και καλοπληρωμένη από την κυβέρνηση, ειδική διαχείριση, έχουμε φτάσει στο σημείο να ζούμε με δανικά, να ψωνίζουμε βερεσέ και παράλληλα να τρέχουμε και να αγωνιζόμαστε καθημερινά απέναντι σε «θεούς και δαίμονες» για να κρατήσουμε την ΛΑΡΚΟ ανοιχτή.

Για τον κύριο Πρωθυπουργό, τους υπουργούς, τους Βουλευτές της Κυβέρνησης, είναι το τρίτο ΠΑΣΧΑ που περνά από την στιγμή που ψήφισαν και έβαλαν την ΛΑΡΚΟ σε «εκκαθάριση» για να την εκποιήσουν.

Για εμάς είναι ο τρίτος χρόνος που «βαδίζουμε το Γολγοθά». Αυτοί απολαμβάνουν όλα τα αγαθά και τα προσφέρουν απλόχερα στα παιδιά τους και καλά κάνουν. Για μας όμως είναι ο 27ος Μήνας που οι χορτάτοι αυτοί, «πατάνε στο στομάχι και μαστιγώνουν», εμάς που τους ταΐζουμε.

Συκοφαντούν την ιερή δουλειά μας, απαξιώνουν την ΛΑΡΚΟ και υφαρπάζουν τον μόχθο μας. Ισοπέδωσαν τα πάντα. Έχουν εγκαταλείψει τα μεταλλεία σε Εύβοια, Βοιωτία, Καστοριά και είναι προ των πυλών το σταμάτημα της τελευταίας ηλεκτροκαμίνου, έχουν εγκαταλείψει παντελώς το εργοστάσιο. Έχουν εγκαταλείψει το λιγνιτωρυχείο στα Σέρβια και προμηθεύονται γαιάνθρακα πληρώνοντας από το υστέρημα μας τα τριπλάσια. Οι εργαζόμενοι προσπαθούμε να καλύψουμε το κενό που δημιουργεί η συνειδητή και με πολιτική απόφαση «αδιαφορία» της ειδικής διαχείρισης.

Η ειδική διαχείριση ανάλαβε το κόστος παραγωγής 15 – 17 χιλιάδες ευρώ/τόνο και το εξοστράκισε στα 50 - 55 χιλιάδες ευρώ/ τόνο. Ανάλαβε 5 Καμίνια σε λειτουργία και σήμερα σβήνει και το τελευταίο σε μία περίοδο που οι τιμές του νικελίου έχουν σταθεροποιηθεί στα ύψη.

Στο αίτημα να μας καταβληθεί οικονομική ενίσχυση, μας είπε : «δεν δίνω γιατί δεν προβλέπεται από τον νόμο». Της ζητήσαμε να εγκρίνει σε όποιον συνάδελφο αιτηθεί 500 ευρώ προκαταβολή για να περάσει το ΠΑΣΧΑ και να την παρακρατήσει με 50 ευρώ το μήνα ή συμψηφίζοντάς τα με τα γάλατα, τις φόρμες, τα ρεπό, την κανονική άδεια, την τελευταία εξόφληση, την αποζημίωση (δεν το απαγορεύει ο νόμος, μας τα χρωστούν με βάση το νόμο και υπήρχε η δυνατότητα) και το αρνήθηκε.

Χαμογελώντας μάλιστα. Με το άγχος από την πλευρά μας για την συνέχιση της λειτουργίας, τους προτείναμε ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες λύσεις, για τα μεταλλεία, το εργοστάσιο, το λιγνιτωρυχείο και αυτοί με απάθεια, μας είπαν: το «βλέπουμε…, το εξετάζουμε…». Διαμαρτυρηθήκαμε έντονα για αυτή την απαράδεκτη στάση «απάθειας» και απαξίωσης και μας απάντησαν με προβοκατόρικα επιχειρήματα, βάζοντας κομματική ταμπέλα στους εργαζόμενους που ενδιαφέρονται για την ΛΑΡΚΟ μας είπαν «να αφήσουμε τα ΚΚΕδίστικα».

Αυτή την εντολή έχουν. Αλλά δεν θα τους περάσει. Από το Πρωθυπουργό και τους υπουργούς, μέχρι τους Κυβερνητικούς βουλευτές, την ειδική διαχείριση και τους συνεργάτες τους, είναι υπόλογοι για το έγκλημα.

Είναι υπόλογοι για την απαξίωση και το κλείσιμο. Κυρίως, είναι υπόλογοι για το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι κινδυνεύουμε στην εργασία και σαν να μην έφτανε αυτό, κάτω από το στρες μίας τέτοιας κατάστασης φεύγουν συνάδελφοι από την ζωή από «φυσιολογικα αίτια». Η πολιτική τους παίρνει ζωές. Θα κινηθούμε με όλα τα μέσα. Και προσωπικά. Κατά παντός υπευθύνου.

Τέλος η κοροϊδία και τα παιχνίδια εμπαιγμού. Απαιτούμε διάλογο μόνο στην βάση της πρότασης των σωματείων. Δεν έχουν δικαίωμα να παίζουν με τις ζωές μας. Ξεπέρασαν και το θέατρο του παραλόγου.

Στις διαβουλεύσεις, τόσο η διαχείριση, όσο και το Α.Σ.Ε, δεν δέχτηκαν να συζητήσουν την πρόταση των εργαζομένων, γιατί όπως έλεγαν «δεν είναι στα πλαίσια της πολιτικής εντολής της Κυβέρνησης».

Μετά τα δύο δικαστήρια και την προσωρινή διαταγή μη εφαρμογής της απόφασης του Α.Σ.Ε, η Γραμματέας του υπουργείου μας είπε ότι «δεν έχει πρόβλημα να επαναπροσληφθούν όσοι θέλουν ανεξαρτήτως ηλικίας με την προϋπόθεση να συμφωνεί η ειδική διαχείριση». Επίσης μας είπε πως «αποκλείεται στις αποζημιώσεις να μην δοθεί το 1/6».

Αμέσως μετά την συνάντηση με την Γραμματέα του υπουργείου συναντηθήκαμε με την ειδική διαχείριση, όπου μας είπε ότι «δέχεται τις επαναπροσλήψεις ανεξάρτητα από ηλικία. Η καταβολή του ⅙ αν και δεν προβλέπεται, υπάρχει τρόπος να δωθεί ακόμη και το 100% της αποζημίωσης με βάση την Επ.ΣΣΕ, αρκεί να συμφωνήσει η Κυβέρνηση».

Συνάδελφοι

Σε καλό δρόμο είμαστε. «Τα τελευταία χαρτιά της σημαδεμένης τράπουλας παίζουν». Κάνουν τους αδιάφορους γιατί βιάζονται. Πρόσκληση έχουν πάρει. Εμείς εδώ είμαστε. Και εδώ θα μείνουμε. Αργά η γρήγορα θα έρθουν.

Με ομοφωνία, ομοψυχία, αποφασιστικότητα και μαζική συσπείρωση στα σωματεία, τους περιμένουμε.

Γελά καλύτερα, όποιος γελάει τελευταίος.

Καλή Ανάσταση.

Χρόνια πολλά σε όλους.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ


  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *


Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"


Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative