Social Icons

Σάββατο 16 Απριλίου 2022

Σταϊκούρας: Δέκα σημαντικά έργα για την Ανατολική Φθιώτιδα (ΒΙΝΤΕΟ)


Σταϊκούρας: Δέκα σημαντικά έργα για την Ανατολική Φθιώτιδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Στεργίου: Δουλεύουμε όλοι μαζί για να γυρίσει ο Δήμος σελίδα…


Συνέντευξη τύπου στην έδρα του Δήμου Στυλίδας παραχώρησε το πρωί του Σαββάτου ο Υπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Φθιώτιδας, Χρήστος Σταϊκούρας, θέλοντας να παρουσιάσει δέκα (10) σημαντικές πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν και με τις δικές του παρεμβάσεις για την Ανατολική Φθιώτιδα.

Παρεμβάσεις που αφορούν σημαντικά έργα που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της υλοποίησής τους, ή έχουν δρομολογηθεί ή σχεδιάστηκαν από την Κυβέρνηση και εξυπηρετούν τους κατοίκους και τους επισκέπτες της συγκεκριμένης περιοχής.

Στη συνέντευξη παρευρέθηκε και η Δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου, επιβεβαιώνοντας το πολύ καλό κλίμα συνεργασίας με γνώμονα το συμφέρον και τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών της.

Από τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μέχρι το Πολυδύναμο Ιατρείο ραχών

Ο κ. Σταϊκούρας ξεκίνησε από τα καθημερινά δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που εξυπηρετούν πλέον από Αμφίκλεια μέχρι Στυλίδα για να αναφερθεί στη συνέχεια στα χρηματοδοτικά προγράμματα ύψους άνω των 9 εκατομμυρίων που έχουν εξασφαλίσει την χρηματοδότησή τους μέσω του «Αντώνης Τρίτσης».

Η βελτίωση και ο μετασχηματισμός του Λιμανιού της Στυλίδας σε ένα σύγχρονο λιμένα που θα εξυπηρετεί το σύνολο της κεντρικής Ελλάδας ήταν το αμέσως επόμενο θέμα που παρουσίασε ο Υπουργός Οικονομικών.

Επίσης ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε στην παραμονή της Τράπεζας Πειραιώς στη Στυλίδα και την τοποθέτηση ΑΤΜ στη Γλύφα, στην έκτακτη χρηματοδότηση του Δήμου Στυλίδας με 219.600 ευρώ και στα έργα αποχέτευσης Στυλίδας και του νέου αγωγού ύδρευσης Παλαιοκερασιάς. Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στα ζητήματα των αγροτικών αποζημιώσεων και στη χρηματοδότηση των ΤΟΕΒ μεταξύ των οποίων και του Αυλακίου.

Τελευταίο ο Υπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας, άφησε το σημαντικότατο έργο του Πολυδύναμου Ιατρείου Ραχών, ένα έργο σύνθετο που χρειάστηκε να ξεπεραστούν πολλά προβλήματα ώστε να μπούμε στην τελική ευθεία για να υπάρχει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας σε ένα μέρος που προσελκύει χιλιάδες κόσμου ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Παρακάτω ο Υπουργός παρουσιάζει τα αναλυτικά βήματα, ώστε να έχουμε σήμερα τη βεβαιότητα ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε το βίντεο με  ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Σταϊκούρα:


Στη συνέντευξη όπως σημειώσαμε παρευρέθηκε και η Δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου, που τόνισε ότι αριθμητικά τα έργα που έχουν στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη είναι περισσότερα και χάρη στο ενδιαφέρον και την προσπάθεια του κ. Σταϊκούρα, υλοποιήθηκαν, υλοποιούνται ή πρόκειται να υλοποιηθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα, έχοντας εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση.

Σταϊκούρας: Δέκα σημαντικά έργα για την Ανατολική Φθιώτιδα (ΒΙΝΤΕΟ)
Η κα Στεργίου τόνισε τη μεθοδική δουλειά που γίνεται και τη στενή συνεργασία του Δήμου με την Κυβέρνηση και φυσικά με τους δημότες, με στόχο όπως είπε «να προχωρήσουμε και να γυρίσουμε σελίδα για αυτόν τον τόπο…»

Δείτε το βίντεο:


Διαβάστε το πλήρες απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης του Υπουργού Οικονομικών στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Στυλίδας:

Σήμερα, σας προσκάλεσα στη Στυλίδα, στο πλαίσιο της κοινωνικής λογοδοσίας, για να σας ενημερώσω για 10 έργα.

10 σημαντικά έργα που έχει υλοποιήσει, δρομολογήσει ή σχεδιάσει η Κυβέρνηση για την Ανατολική Φθιώτιδα.

10 κομβικά έργα για την καθημερινότητα του δημότη, του αγρότη, του επισκέπτη της Ανατολικής Φθιώτιδας.

Συγκεκριμένα:


1ο Έργο: Καθημερινά Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη γραμμή Τιθορέα - Λιανοκλάδι - Στυλίδα.

Στις 14 Απριλίου, δηλαδή προχθές, μετά από θεσμικές, μακροχρόνιες, συνεχείς, συντονισμένες και συστηματικές  προσπάθειες των πολιτικών ηγεσιών των Υπουργείων Οικονομικών και Υποδομών & Μεταφορών, οι πολιτικές ηγεσίες αυτών υπογράψαμε Σύμβαση Παροχής Δημόσιας Υπηρεσίας μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Εξέλιξη που εντάσσεται στη στρατηγική στόχευση της Κυβέρνησης για σύγχρονες, ασφαλέστερες και υψηλότερης ποιότητας σιδηροδρομικές μεταφορές σε ολόκληρη την Ελλάδα, καλύπτοντας και προορισμούς που θεωρούνται «μη εμπορικοί».

Ειδικά για την Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας, περιλαμβάνεται:

1ον. Η γραμμή Τιθορέα - Στυλίδα, με 4 καθημερινά ζεύγη δρομολογίων να εξυπηρετούν τις στάσεις Τιθορέα, Αμφίκλεια, Λιλαία, Μπράλος, Γοργοπόταμος, Λειανοκλάδι, Μουσικό Σχολείο Λαμίας, Καλύβια, Ρεβένια, Παγκράτι, Λαμία, Ροδίτσα, Μεγάλη Βρύση, Αγ. Μαρίνα, Βασιλική, Στυλίδα.

2ον. Η γραμμή Λειανοκλάδι – Στυλίδα, με 2 καθημερινά ζεύγη δρομολογίων.

Η Κυβέρνηση, δια των δύο συναρμόδιων Υπουργείων, συγκεκριμένα αυτά των Οικονομικών και Υποδομών & Μεταφορών, με ισχυρή πολιτική βούληση και σχέδιο, αντιμετωπίζει ένα σημαντικό ζήτημα για την καθημερινότητα συμπατριωτών μας, μεταξύ αυτών και της Ανατολικής Φθιώτιδας.

2ο Έργο. Χρηματοδοτικά Πρόγραμμα.

Μετά από συνεργασία του Υπουργού Οικονομικών με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κατόπιν πρότασης του Δήμου Στυλίδας:

1ον. Εντάχθηκε – προς χρηματοδότηση – στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» το έργο αναβάθμισης υποδομών ύδρευσης, συνολικού ποσού περίπου 7,7 εκατ. ευρώ.

2ον. Εντάχθηκε – προς χρηματοδότηση – στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση το έργο αγροτικής οδοποιίας του Δήμου, συνολικού ποσού περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για 2 έργα, ανάμεσα στις προτεραιότητες που έχει θέσει η Δημοτική Αρχή, και τα οποία αναμένεται να παράξουν σημαντικό αναπτυξιακό αποτέλεσμα για την περιοχή.

3ο Έργο: Λιμένες.

1ον. Σε συνέχεια πολύμηνης συνεργασίας με το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας και το Λιμενικό Ταμείο Φθιώτιδας, εγκρίθηκε η περιβαλλοντική μελέτη του έργου «Εκβάθυνση Διαύλου και Λιμενο-λεκάνης και Επέκταση Προβλήτας Λιμένα Στυλίδας», μελέτη που χρονολογείται από το 2009.

Έτσι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις υλοποίησης ενός σημαντικού έργου για την Ανατολική Φθιώτιδα.

Οι δυνατότητες αυτές διερευνήθηκαν σε σχετική τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Υπουργού Οικονομικών, του Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Φθιώτιδας.

2ον. Με τη σύμφωνη γνώμη της Γενικής Γραμματείας Φορολογικής Πολιτικής & Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών, καθορίστηκε χερσαία ζώνη στην παραλία Ραχών, υπαγόμενη πλέον στο Λιμενικό Ταμείο Φθιώτιδας.

Η μέχρι πρότινος κατάσταση υποβάθμιζε τις δυνατότητες υποδοχής και εξυπηρέτησης πλωτών μέσων, ενώ απέκλειε κάθε μελλοντικό έργο υποδομής.

Πλέον, η δημιουργία Χερσαίας Ζώνης αναμένεται να ενισχύσει τον παραλιακό χαρακτήρα της περιοχής, να θέσει κανόνες διαφάνειας και νομιμότητας σχετικά με τη λειτουργία της και να προσδώσει αναπτυξιακό χαρακτήρα στην περιοχή, αποφέροντας πολλαπλά και μακροπρόθεσμα οφέλη στην Ανατολική Φθιώτιδα.

Το Λιμενικό Ταμείο εργάζεται, εντατικά, προς την κατεύθυνση αυτή.


4ο Έργο. Πρωτοβουλίες για την διατήρηση και ενίσχυση της παροχής τραπεζικών υπηρεσιών στην περιοχή.

Ο Υπουργός Οικονομικών, σε συνεργασία με τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς:

1ον. Ανέδειξαν, με ορθολογικά, οικονομικά, κοινωνικά και γεωγραφικά κριτήρια, την ανάγκη επανεξέτασης του ζητήματος παραμονής του Υποκαταστήματος στη Στυλίδα.

Ο στόχος – μέχρι σήμερα – επετεύχθη.

2ον. Αναζητήθηκαν, με όρους οικονομικής αποτελεσματικότητας και κοινωνικής ανταποδοτικότητας, οι δυνατότητες τοποθέτησης ΑΤΜ σε κεντρικό σημείο της Γλύφας.

Και αυτός ο στόχος επετεύχθη.

Ένα σημαντικό πρόβλημα των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών, λύθηκε, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ενισχύοντας - ταυτόχρονα - τον τουριστικό χαρακτήρα της περιοχής.

5ο Έργο. Έκτακτη Χρηματοδότηση Δήμου.

Με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, σε συνέχεια στενής συνεργασίας με τον Υπουργό Οικονομικών, ο Δήμος Στυλίδας χρηματοδοτήθηκε με επιπλέον περίπου 220.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα:

1ον. Με 130.000 ευρώ, για την πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες.

Τα έργα αφορούν τις δημοτικές κοινότητες Αυλακίου, Αχινού και Σπαρτιάς.

2ον. Με 89.600 ευρώ, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού.

Αναμένεται η υλοποίηση των σχετικών έργων από τη Δημοτική Αρχή Στυλίδας.

6ο Έργο. Αίτηση ένταξης έργου αποχέτευσης περιοχών του Δήμου στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Μετά από συνεργασία του Υπουργείου Οικονομικών με το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, αξιολογείται θετικά η αίτηση ένταξης για χρηματοδότηση του έργου «Αποχέτευση ακαθάρτων και επεξεργασία λυμάτων παραλιακών οικισμών Δήμου Στυλίδας», πρόταση της Δημοτικής Αρχής.

Το έργο έχει ήδη λάβει περιβαλλοντική αδειοδότηση.

Η διαδικασία αξιολογείται βήμα – βήμα, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, και σύντομα αναμένονται θετικές εξελίξεις.

7ο Έργο. Ζητήματα αγροτικών αποζημιώσεων.

Το Υπουργείο Οικονομικών ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών, ενισχύοντας τον Προϋπολογισμό του Υπουργείου με επιπλέον πόρους.

Πόροι συνολικού ύψους 26,3 εκατ. ευρώ, αρχικά στις 29 Οκτωβρίου 2021, και στη συνέχεια, επειδή δεν απορροφήθηκαν οι σχετικοί πόροι πέρυσι, στις 14 Φεβρουαρίου 2022.

Ακολούθησε η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης, στις 23 Μαρτίου 2022, στην οποία επιβεβαιώνεται και η σχετική μεταφορά των πιστώσεων.

Η σχετική πλατφόρμα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναμένεται να ανοίξει αμέσως μετά το Πάσχα.

Επιπλέον, με διάταξη σε Νόμο του Υπουργείου Οικονομικών, που ψηφίστηκε μέσα στην εβδομάδα στη Βουλή, ορίζεται πως σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα κάθε μορφής, τα οποία επλήγησαν οικονομικά λόγω της πανδημίας, συμπεριλαμβανομένων των αγροτών και των αγροτικών συνεταιρισμών, μπορούν να χορηγούνται ενισχύσεις, οι οποίες δύνανται να συμψηφίζονται με βέβαιες και εκκαθαρισμένες απαιτήσεις του Ελληνικού Δημοσίου, που εκκρεμούν εις βάρος των δικαιούχων της ενίσχυσης.

Η Κυβέρνηση δίνει έτσι οριστική λύση σε ένα χρονίζον, κρίσιμο ζήτημα που αφορά τον πρωτογενή τομέα, και αρκετούς συμπατριώτες μας στην Ανατολική Φθιώτιδα.

8ο Έργο. Χρηματοδότηση ΤΟΕΒ.

Το Υπουργείο Οικονομικών καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, για ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, στο πλαίσιο της προώθησης μέτρων αποκατάστασης και στήριξης των περιοχών που επλήγησαν από τον «Ιανό».

Στο πλαίσιο αυτό, χρηματοδοτήθηκαν ΤΟΕΒ της Π.Ε. Φθιώτιδας, με 3 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΤΟΕΒ Μεγάλης Βρύσης - Ροδίτσας - Αυλακίου, με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί ο καθαρισμός της κεντρικής σούδας στο Αυλάκι, και να ανακουφιστούν πληγέντες συμπατριώτες μας.

9ο Έργο. Νέος Αγωγός Ύδρευσης στις πηγές Παλαιοκερασιάς.

Όπως γνωρίζετε, σε συνέχεια συνεργασίας του Υπουργείου Οικονομικών με τα Υπουργεία Εσωτερικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων, χρηματοδοτήθηκε ο Δήμος Στυλίδας με ποσό 1.050.000 ευρώ, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, για την αποκατάσταση και τον εκσυγχρονισμό του δικτύου ύδρευσης στις πηγές στην Παλαιοκερασιά.

Υπενθυμίζεται πως από τις συγκεκριμένες πηγές υδρεύονται οι Ράχες, ο Αχινός, το Αχλάδι και η Παλαιοκερασιά.

Το έργο εξελίσσεται ομαλά.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, η νέα υδρομάστευση έχει ολοκληρωθεί, ο νέος αγωγός έχει φτάσει ήδη έξω από τις Ράχες, και το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε λίγους μήνες.

10ο Έργο. Πολυδύναμο Ιατρείο Ραχών.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση, το Περιφερειακό Ιατρείο Ραχών αναβαθμίζεται σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο, με τροποποίηση του οργανισμού του και σύσταση νέων θέσεων.

Η υλοποίηση του έργου ήταν σύνθετη και πολύπλοκη.

Η τεχνική και πολεοδομική ωριμότητα του κτιρίου - στο οποίο αποφασίστηκε η στέγαση του Πολυδύναμου - ήταν εξαιρετικά χαμηλή και το κτίριο απαιτούσε σημαντικές ενισχύσεις στον φέροντα οργανισμό του, αλλά και αλλαγή χρήσης.

Επίσης, στην περιοχή είναι σε ισχύ η αναστολή της έκδοσης οικοδομικών αδειών.

Και φυσικά, δεν υπήρχε χρηματοδότηση.

Σήμερα, όλα αυτά έχουν αντιμετωπισθεί ή/και δρομολογηθεί.

Μεταφέρθηκαν πόροι ύψους 700.000 ευρώ από το Υπουργείο Οικονομικών στην 5η ΥΠΕ, εκτός Προϋπολογισμού της, για τη χρηματοδότηση του έργου.

Ολοκληρώνεται το Σχέδιο Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της 5ης ΥΠΕ και των Κτιριακών Υποδομών, με την ανάθεση υλοποίηση του έργου στις Κτιριακές Υποδομές.

Η έγκριση μελέτης και τευχών δημοπράτησης από τις Κτιριακές Υποδομές εκτιμάται σε περίπου 1 μήνα από σήμερα.

Η υπογραφή της σύμβασης αναμένεται μέχρι μέσα Ιουλίου 2022.

Και αμέσως μετά, μέσα στο εφετινό καλοκαίρι, ξεκινά η εκτέλεση εργασιών.

Προσπάθησα, συνοπτικά, να αποτυπώσω τις 10 σημαντικές πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν για την Ανατολική Φθιώτιδα το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Συνεχίζουμε!

Συνεχίζουμε βήμα - βήμα, με σοβαρότητα, μετριοπάθεια, ρεαλισμό και υπευθυνότητα.

Σας ευχαριστώ.

lamiareport.gr


  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative