Social Icons

Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

ΝΑΤΟ: «Έγκλημα πολέμου» στην πόλη Μπούτσα - Ρωσία: «Άλλη μια προβοκάτσια»


ΝΑΤΟ: «Έγκλημα πολέμου» στην πόλη Μπούτσα - Ρωσία: «Άλλη μια προβοκάτσια»
Ένας πόλεμος ανακοινώσεων για την πόλη Μπούτσα της Ουκρανίας που βρέθηκαν πτώματα με πολιτικά ρούχα έχει ξεσπάσει μεταξύ Αμερικανών και Ευρωπαίων από τη μία και την Ρώσων από την άλλη. 

Οι σοροί βρέθηκαν αφού ο ρωσικός στρατός εγκατέλειψε την πόλη και έφτασε εκεί ο στρατός της Ουκρανίας. Έπειτα άρχισαν οι κατηγορίες σε βάρος της Μόσχας που θεωρεί ότι είναι σκηνοθετημένες.

Το όλο θέμα έχει πάρει έχει πάρει σοβαρές διαστάσεις με την Γερμανία να ζητά επιπλέον κυρώσεις κατά της Ρωσίας και να προτείνει στην ΕΕ να αποφασίσει τον τερματισμό των παραδόσεων ρωσικού φυσικού αερίου.

Για σκηνοθεσία μιλά το ρωσικό υπουργείο Άμυνας

ΝΑΤΟ: «Έγκλημα πολέμου» στην πόλη Μπούτσα - Ρωσία: «Άλλη μια προβοκάτσια»
 
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αναφέρει ότι όλες οι φωτογραφίες και τα βίντεο που δημοσίευσε το καθεστώς του Κιέβου, που φέρονται να μαρτυρούν κάποιου είδους «εγκλήματα» από Ρώσους στρατιωτικούς στην πόλη Μπούτσα, είναι άλλη μια σκηνοθετημένη πρόκληση για τα δυτικά μέσα ενημέρωσης. Κάνει λόγο για «άλλη μια προβοκάτσια».

Αναφέρει πως κατά τη διάρκεια που η πόλη Μπούτσα, στην περιοχή του Κιέβου, βρισκόταν υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού, «ούτε ένας ντόπιος κάτοικος δεν υπέφερε από βίαιες ενέργειες», πως ο ρωσικός στρατός μοίρασε 452 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας σε πολίτες της πόλης, οι οποίοι κυκλοφορούσαν ελεύθερα στην πόλη και χρησιμοποιούσαν τα κινητά τους τηλέφωνα. 

Αναφέρει ακόμα πως οι έξοδοι από την πόλη δεν ήταν αποκλεισμένες και όλοι οι ντόπιοι είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν ελεύθερα στο βορρά, συμπεριλαμβανομένης της Λευκορωσίας.

Το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας λέει πως στα νότια προάστια της πόλης, συμπεριλαμβανομένων των κατοικημένων περιοχών, έπεσαν βόμβες και πύραυλοι από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Αναφέρει ότι όλες οι ρωσικές μονάδες έφυγαν εντελώς από την Μπούτσα στις 30 Μαρτίου, αυτό συνέβη την επομένη των ρωσοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη. «Επιπλέον, στις 31 Μαρτίου, ο δήμαρχος της πόλης Bucha, Anatoly Fedoruk, επιβεβαίωσε στο μήνυμά του μέσω βίντεο ότι δεν υπήρχαν Ρώσοι στρατιώτες στην πόλη, αλλά δεν ανέφερε καν ότι κάτοικοι της περιοχής πυροβολήθηκαν στους δρόμους με δεμένα χέρια» αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. 

Δηλώνει ότι δεν εκπλήσσεται που «όλα τα λεγόμενα για "αποδείξεις εγκλημάτων" στη Μπούτσα εμφανίστηκαν μόλις την τέταρτη ημέρα, όταν αξιωματικοί της SBU (Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας) και εκπρόσωποι της ουκρανικής τηλεόρασης έφτασαν στην πόλη».

«Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι όλα τα πτώματα των ανθρώπων των οποίων οι εικόνες δημοσιεύθηκαν από το καθεστώς του Κιέβου, μετά από τουλάχιστον τέσσερις ημέρες, δεν έχουν γίνει άκαμπτα, δεν έχουν χαρακτηριστικές πτωματικές κηλίδες και υπάρχει αίμα στις πληγές. Όλα αυτά επιβεβαιώνουν αδιαμφισβήτητα ότι οι φωτογραφίες και τα βίντεο από την Μπούτσα είναι άλλη μια σκηνοθετημένη παράσταση του καθεστώτος του Κιέβου για τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, όπως έγινε και στη Μαριούπολη με το μαιευτήριο καθώς και σε άλλες πόλεις, καταλήγει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Για ρωσικό έγκλημα μιλούν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Γερμανία

ΝΑΤΟ: «Έγκλημα πολέμου» στην πόλη Μπούτσα - Ρωσία: «Άλλη μια προβοκάτσια»
Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ μιλούν για «ωμότητες σε βάρος αμάχων» που φέρεται να διέπραξαν οι ρωσικές δυνάμεις στην Μπούτσα, και εκτιμούν ότι η αποχώρηση των Ρώσων από την περιοχή αυτή δεν αποτελεί «πραγματική αποχώρηση», ούτε δίνει ελπίδες για αποκλιμάκωση.

«Αυτές οι εικόνες είναι γροθιά στο στομάχι», υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν μιλώντας στο CNN. «Αυτή είναι η πραγματικότητα του τι συμβαίνει καθημερινά, όσο συνεχίζεται η βαναυσότητα της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας. Για αυτό πρέπει να σταματήσει», είπε.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας επανέλαβε ότι η Ουάσινγκτον θα βοηθήσει στην τεκμηρίωση «εγκλημάτων πολέμου» ώστε οι υπεύθυνοι «να λογοδοτήσουν». Απέφυγε όμως να τα χαρακτηρίσει «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» ή ακόμη και πράξεις «γενοκτονίας».

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είπε ότι στην Μπούτσα διαπράχθηκε «μια θηριωδία, πρωτοφανής για την Ευρώπη εδώ και δεκαετίες». Πρόσθεσε πως «είναι απολύτως απαράδεκτο να σκοτώνονται άμαχοι και αυτό υπογραμμίζει πόσο σημαντικό είναι να τερματιστεί αυτός ο πόλεμος».

Όταν ρωτήθηκε για την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από την περιοχή του Κιέβου, εμφανίστηκε επιφυλακτικός: «Δεν πρέπει να είμαστε πολύ αισιόδοξοι» επειδή «φοβόμαστε ότι θα αυξηθούν οι επιθέσεις, κυρίως στη νότια και την ανατολική» Ουκρανία. «Δεν είναι πραγματική αποχώρηση, είναι μάλλον μια προσαρμογή της στρατηγικής τους», ανέφερε.

Ο Μπλίνκεν είπε ακόμα ότι η Ουάσινγκτον κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει τους Ουκρανούς, κυρίως με όπλα.

«Όσον αφορά το μέλλον, εμείς, με τους συμμάχους και τους εταίρους μας, θέλουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε να διασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί ποτέ. Και ότι η Ουκρανία θα έχει τα μέσα για να αμύνεται, να αποτρέπει μια επίθεση της Ρωσίας», είπε, χωρίς να επιβεβαιώσει ότι οι ΗΠΑ θα δεχτούν επισήμως να αναλάβουν ρόλο «εγγυήτριας δύναμης» για την ασφάλεια της Ουκρανίας.

Ο Μπλίνκλεν θα βρίσκεται την Τετάρτη και την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, για τις υπουργικές συνόδους του ΝΑΤΟ και της G7.

Με ΝΑΤΟϊκή φρασεολογία αναφέρθηκε στην Μπούτσα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης γράφοντας στο Twitter πως «οι δράστες πρέπει να λογοδοτήσουν. Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας».

Τον τερματισμό των παραδόσεων ρωσικού φυσικού αερίου ζητά από την ΕΕ η Γερμανία μετά τα τραγικά γεγονότα της Μπούτσα.

«Πρέπει να δοθεί μια απάντηση. Τέτοια εγκλήματα δεν πρέπει να μένουν αναπάντητα» φέρεται να είπε η υπουργός Άμυνας Κριστίνε Λάμπρεχτ σε μια συνέντευξη που παραχώρησε. Σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου στο Twitter, η Κ. Λάμπρεχτ είπε ότι οι Ευρωπαίοι υπουργοί θα πρέπει να συζητήσουν τον τερματισμό των παραδόσεων ρωσικού φυσικού αερίου.

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς είπε σήμερα ότι οι χώρες της Δύσης θα αποφασίσουν για την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας εντός των επόμενων ημερών, με αφορμή τις «ωμότητες» που διέπραξαν οι Ρώσοι στρατιώτες στην Μπούτσα και πρόσθεσε ότι «θα συνεχίσουμε να διαθέτουμε όπλα στην Ουκρανία».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"


Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative