Social Icons

Κυριακή 3 Απριλίου 2022

Η Ουκρανία καταλύτης «ταφής» αμερικανικής ηγεμονίας;


Ουκρανία καταλύτης «ταφής» αμερικανικής ηγεμονίας;
Global Times, Κίνα!

Η Ουκρανία καταλύτης «ταφής» της αμερικανικής ηγεμονίας; 

Ο κινέζος καθηγητής-διεθνολόγος του πανεπιστημίου της Σανγκάης, Σεν, εκτιμά πως η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία πολύ πιθανό θα μετατραπεί σε καταλύτη για το θάψιμο της αμερικανικής ηγεμονίας και το τέλος της κυριαρχίας του δολαρίου στον κόσμο!
 
Ο Σεν θυμίζει ότι η πολιτική κυρώσεων κατά της Ρωσίας δεν βρήκε υποστήριξη σε πολλά κράτη-μέλη του ΟΗΕ. Η ουδετερότητα που εξέφρασαν δεκάδες χώρες και περιοχές αποτέλεσαν πλήγμα για τις ΗΠΑ και τους εταίρους τους στη Δύση.
Στόχος των ΗΠΑ, τονίζει, ήταν το αποδυνάμωμα της Ρωσίας αλλά και η δημιουργία εμποδίων έναντι των προσπαθειών της Ευρώπης για στρατηγική αυτονομία.
 
Ωστόσο, εκτιμά ο κινέζος αναλυτής, η εποχή που οι ΗΠΑ μπορούσαν να επιβάλουν τι θα κάνουν οι άλλες χώρες, έφτασε στο τέλος της. Οι μηχανισμοί και τα πολυάριθμα ινστιτούτα που κυριαρχούν οι ΗΠΑ, όπως και η ηγεμονία του δολαρίου, νομοτελειακά βαδίζουν προς την… παρακμή!
Η Ουάσιγκτον ελέγχει την Ευρώπη μέσω του «κλινικά νεκρού», ΝΑΤΟ! Ωστόσο, ο Συνασπισμός δείχνει ότι δε μπορεί να πολεμήσει. Τότε ποιος ο λόγος ύπαρξης του; Μελλοντικά, συνοψίζει ο καθηγητής Σεν, στη συλλογική Δύση θα έχουν να κάνουν ταυτόχρονα με Κίνα και Ρωσία…

ΥΓ: Ανάλογες αναλύσεις έχουν δει το φως της δημοσιότητας και στη Δύση και στη Ρωσία. Η τωρινή έχει τη δική της σημασία διότι προέρχεται από εκπροσώπους της κινεζικής γεωπολιτικής σκέψης που ως πρόσφατα δεν μας είχαν συνηθίσει να δημοσιεύουν ανοικτά πως προσεγγίζουν τον κόσμο. Οι Κινέζοι δεν κάνουν τίποτα εκτός… καιρού! Φαίνεται πως ήρθε ο καιρός. 
Άλλωστε το Πεκίνο ξεφεύγει διαρκώς από τη θέση «αυστηρής ουδετερότητας» και με κορυφαίους εκπροσώπους του παίρνει θέση κατά της αμερικανικής ηγεμονίας. 

Φρόνιμο θα ήταν να θυμίσουμε ότι η Κίνα κατέχει ένα γιγάντιο πακέτο δολαρίων, κοντά στα δυο τρεις, άρα κατανοεί καλύτερα από τον καθένα όταν μιλάει για «νομοτελειακή παρακμή» αμερικανικής ηγεμονίας, μαζί και του δολαρίου! Η… ρουβλιοποίηση των πληρωμών στην ενέργεια δεν αποτελεί παρά την αρχή του τέλους ενός νομίσματος χωρίς αντίκρυσμα…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative