Social Icons

Σάββατο 16 Απριλίου 2022

Ξεκίνησε η δίκη στο Εφετείο του ναζί Χρ. Ζέρβα για τον άγριο ξυλοδαρμό του Αλ. Λάζαρη


Ξεκίνησε η δίκη στο Εφετείο του ναζί Χρ. Ζέρβα για τον άγριο ξυλοδαρμό του Αλ. Λάζαρη
Ξεκίνησε σήμερα στο Εφετείο η δίκη του πρωτοπαλίκαρου του αρχηγού της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Χρ. Ζέρβα, για τον άγριο ξυλοδαρμό του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη. Πρωτόδικα ο χρυσαυγίτης καταδικάστηκε σε 7 χρόνια κάθειρξη με ανασταλτικό χαρακτήρα, για ληστεία και επικίνδυνη σωματική βλάβη, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, καταβάλλοντας χρηματική εγγύηση 2.000 ευρώ, μέχρι τη δίκη στο Εφετείο.

Υπενθυμίζεται ότι στις 31/3/2017 το μεσημέρι ο Αλ. Λάζαρης υπέστη δολοφονική επίθεση από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων, απλώς και μόνο γιατί έτυχε να περνάει έξω από τα κεντρικά γραφεία της, όπου τον κυνήγησε τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Ο Ζέρβας αναγνωρίστηκε και από το θύμα, ενώ χαρακτηριστική είναι και η μαρτυρία νοσηλεύτριας που κατέθεσε και σήμερα στο δικαστήριο ότι τους έβλεπα να τον κλοτσάνε στο κεφάλι, να του πατάνε με τα τακούνια τον αυχένα και φοβήθηκα πως τα χτυπήματα θα ήταν μοιραία. 

«Όταν προς στιγμή σταμάτησαν να τον χτυπούν, τον τράβηξα δίπλα μου για να δω τα τραύματά του. Λίγα δευτερόλεπτα μετά ο Ζέρβας ξαναγύρισε. Τον ρώτησε αν είναι καλά και όταν ο Αλέξης του αποκρίθηκε, τον άρπαξε και άρχισε να τον χτυπάει ακόμη χειρότερα. Οι άλλοι δύο τον κράταγαν από τις μασχάλες. Μόλις είπα “μη φοβάσαι, αγόρι μου, έρχεται η Αστυνομία”, του πήραν την τσάντα και τον άφησαν».

Η τσάντα που αφαίρεσαν οι δράστες περιείχε φωτογραφική κάμερα, κινητό και κλειδιά. Ο Αλ. Λάζαρης ακόμα και σήμερα από την αγριότητα των χτυπημάτων στο κεφάλι έχει σοβαρά προβλήματα υγείας που τον δυσκολεύουν και στην εργασία του. 

Η επίθεση της ομάδας χρυσαυγιτών με τον συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας (μεθόδους και πρακτικές των ναζιστών) στον 24χρονο τότε φοιτητή επιβεβαίωνε για ακόμη μία φορά τον δολοφονικό χαρακτήρα της ναζιστικής οργάνωσης, όπως και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, την επίθεση σε βάρος εργατών, μελών του ΚΚΕ και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, την επίθεση σε βάρος των αλιεργατών μεταναστών στο Πέραμα και τόσες άλλες. 

Το γεγονός αυτό προσπάθησε να το «αποκόψει» για ακόμη μια φορά η συνήγορος υπεράσπισης του ναζιστή Ζέρβα (σ.σ. συνήγορος υπεράσπισης και στην δίκη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή) που δεν ήθελε επί της ουσίας να καταθέσει σχετικά στοιχεία που απορρέουν από την πολύχρονη δημοσιογραφική του έρευνα για την Χρυσή Αυγή ο δημοσιογράφος Γιάννης Μπασκάκης. 

Μάλιστα, η συνήγορος υπεράσπισης ένιωσε …ιερή αγανάκτηση και εκνευρίστηκε γιατί δεν ήθελε να εξεταστούν και να ακουστούν ξανά τα περί αρχηγού της ΧΑ, για τον Κασιδιάρη, την εγκληματική οργάνωση, τους ναζί…

Αξίζει να τονιστεί ότι ο Ζέρβας ήταν στενός συνεργάτης του αρχηγού των ναζιστών, Ν. Μιχαλολιάκου, ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης Αμπελοκήπων, υποψήφιος βουλευτής (Γενάρης και Σεπτέμβρης του 2015), δημοτικός σύμβουλος της ΧΑ, υπεύθυνος ασφάλειας της «Κεντρικής Διοίκησης» και μετακλητός έμμισθος υπάλληλος στο γραφείο του Μιχαλολιάκου στη Βουλή. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 18 Μάη με την πρόταση του εισαγγελέα.

Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative