Social Icons

Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

Ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία — 63η ημέρα — Όλες οι εξελίξεις


Ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία — 63η ημέρα — Όλες οι εξελίξεις
Ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία — 63η ημέρα: Κλιμακώνεται η ένταση στην περιοχή με τις απειλές της Ρωσίας ότι θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, σε απάντηση της απόφασης της Δύσης να στείλει βαρέα όπλα στο Κίεβο. Στο «κάδρο» της κρίσης μπαίνει και η Μολδαβία, μετά τις εκρήξεις στην Υπερδνειστερία. Παράλληλα οι βομβαρδισμοί και οι συγκρούσεις στο νοτιοανατολικό τμήμα της Ουκρανίας συνεχίζονται,

Εκρήξεις συγκλόνισαν την Υπερδνειστερία, αποσχισθείσα περιοχή της Μολδαβίας, που συνορεύει με την Ουκρανία κι όπου έχουν αναπτυχθεί εκατοντάδες ρωσικά στρατεύματα. Ουκρανοί αξιωματούχοι κατηγόρησαν τη Ρωσία ότι προκάλεσε τις εκρήξεις ως πρόσχημα για να εισβάλει στην Ουκρανία από τα δυτικά...Η πρόεδρος της Μολδαβίας χαρακτήρισε τα γεγονότα ως απόπειρα κλιμάκωσης, καταδικάζοντας κάθε προσπάθεια να διασαλευθεί η ειρήνη στη χώρα της. Η Ρωσία διαμήνυσε ότι θα ήθελε να αποφύγει ένα σενάριο, στο οποίο η Μόσχα θα πρέπει να παρέμβει στην Υπερδνειστερία, μετέδωσε το RIA.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους υποσχέθηκαν νέες προμήθειες με βαρύτερα όπλα για την Ουκρανία κατά τη διάρκεια συνάντησης στην αεροπορική βάση Ραμστάιν, παρά την απειλή της Μόσχας ότι η υποστήριξή τους στο Κίεβο θα μπορούσε να οδηγήσει σε πυρηνικό πόλεμο. Η γερμανική κυβέρνηση ενέκρινε την προμήθεια περίπου 50 αντιαεροπορικών αρμάτων μάχης στην Ουκρανία. Πρόκειται για αλλαγή πολιτικής.

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι κατέστρεψε τέσσερις αποθήκες όπλων των ουκρανικών δυνάμεων στη Σλοβιάνσκ από αέρος. Συνολικά, η ρωσική Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε 32 στρατιωτικούς στόχους, ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ. Ακόμη επλήγησαν 33 στόχοι από πυροβολικό ή πυραύλους, σύμφωνα με τον ίδιο, ανάμεσά τους συγκεντρώσεις στρατευμάτων, θέσεις του πυροβολικού, συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, αποθήκες πυρομαχικών και όπλων. Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας μίλησε για περίπου 200 ουκρανούς στρατιωτικούς νεκρούς και 40 στρατιωτικά οχήματα που καταστράφηκαν.

Σειρά εκρήξεων σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στη ρωσική πόλη Μπιέλγκοροντ, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ, διευκρινίζοντας πως ξέσπασε πυρκαγιά σε αποθήκη πυρομαχικών κοντά στην πόλη. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, δεν τραυματίστηκε κανείς άμαχος εξαιτίας των εκρήξεων και της πυρκαγιάς στο χωριό Στάραγια Νελίντοφκα. 

Ο κ. Γκλάντκοφ δεν διευκρίνισε εάν οι εκρήξεις και η πυρκαγιά οφείλονταν σε ουκρανική επιδρομή. Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη ταραγμένη νύχτα στην περιοχή. Το προηγούμενο βράδυ ανακοινώθηκε ότι ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν δύο χωριά, με δύο άμαχους να τραυματίζονται στο ένα από αυτά. Η περιφέρεια Μπιέλγκοροντ γειτονεύει με τις περιφέρειες Λουγκάνσκ, Σούμι και Χάρκοβο της Ουκρανίας, όπου μαίνονται σφοδρές μάχες αφότου η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου.

Η Ρωσία διατείνεται πως κυρίευσε όλη την περιφέρεια της Χερσώνας. «Ο ρωσικός στρατός πήρε τον έλεγχο ολόκληρης της περιφέρειας της Χερσώνας, τμημάτων των περιφερειών του Χαρκόβου, της Ζαπορίζιας και του Μικολάιφ, καθώς και μεγάλων τμημάτων των (σ.σ. αυτοανακηρυγμένων) Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ», δήλωσε ο υποστράτηγος Μιχαήλ Μιζίντσεφ. Τον ισχυρισμό της Μόσχας για την Χερσώνα όμως διέψευσε χθες ο διοικητής των ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή: κατ’ αυτόν, γραμμές άμυνας συνεχίζουν να βρίσκονται μέσα στην περιφέρεια και οι Ρώσοι δεν έχουν καταφέρει να τις διασπάσουν.

Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom αναστέλλει από σήμερα Τετάρτη 27/04 τις παραδόσεις φυσικού αερίου στη Βουλγαρία και στην Πολωνία, όπως ανακοίνωσαν το βράδυ της Τρίτης τα αρμόδια υπουργεία των δύο χωρών, υπογραμμίζοντας πως έχουν προετοιμαστεί για αυτό.Η είδηση οδήγησε σε άλμα 17% στις τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών ταξίδεψε στη Μόσχα σε μια προσπάθεια να θέσει τον ΟΗΕ στο επίκεντρο των προσπαθειών της ουκρανικής διαμεσολάβησης. Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, είπε ότι ο ΟΗΕ είναι «έτοιμος να κινητοποιήσει πλήρως τους ανθρώπινους και υλικοτεχνικούς πόρους του για να βοηθήσει να σωθούν ζωές στη Μαριούπολη».

Ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας δήλωσε ότι η πολιτική της Δύσης και της ουκρανικής κυβέρνησης οδηγεί στη διάλυση της Ουκρανίας.

«Το ΝΑΤΟ, στην ουσία, εμπλέκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία διά αντιπροσώπου και τον εξοπλίζει. Πόλεμος σημαίνει πόλεμος», είπε ο Σεργκέι Λαβρόφ, προειδοποιώντας για το ενδεχόμενο πυρηνικής κλιμάκωσης. «Πιστεύω ότι οποιαδήποτε φασαρία σχετικά με την πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων είναι πολύ επικίνδυνη και καθόλου χρήσιμη», δήλωσε –απαντώντας- ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν και πρόσθεσε: «Κανείς δεν θέλει να δει έναν πυρηνικό πόλεμο. Κανείς δεν μπορεί να τον κερδίσει».

Η Ρωσία προειδοποίησε τη Βρετανία ότι, αν συνεχίσει να προκαλεί την Ουκρανίανα πλήξει στόχους στη Ρωσία, τότε θα υπάρξει μια άμεση «ανάλογη απάντηση»

Ο πόλεμος μπορεί να συνεχιστεί όλο το 2022, εκτιμούν οι Ουκρανοί ενώ ο πρόεδρος Β. Ζελένσκι δηλώνει ότι η Ρωσία έχει πολύ ευρύτερους στόχους.

Η Ολλανδία θα προμηθεύσει με «περιορισμένο αριθμό» τεθωρακισμένων αυτοκινούμενων πυροβόλων Panzerhaubitze 2000 το Κίεβο, ανακοίνωσε η ολλανδική κυβέρνηση, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να αποσπούν εδάφη στην ανατολική Ουκρανία.

Η Αυστραλία θα διαθέσει επιπλέον στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία. Το νέο πακέτο εξοπλισμού, αξίας 26,7 εκατ. αυστραλιανών δολαρίων (19,7 εκατ. ευρώ) περιλαμβάνει την παράδοση έξι ρυμουλκούμενων πυροβόλων M777 και πυρομαχικών. 

Θα αυξήσει τη συνολική αξία της στρατιωτικής βοήθειας που χορηγεί η Καμπέρα στο Κίεβο στα 211 εκατ. ευρώ, χωρίς να λογαριάζονται τα 65 εκατ. ευρώ για ανθρωπιστική βοήθεια και οι 70.000 τόνοι άνθρακα που έχει ανακοινωθεί πως θα προσφέρει. Η Αυστραλία ήταν ανάμεσα στις 40 χώρες που συμμετείχαν στη σύνοδο που οργάνωσαν οι ΗΠΑ στην αμερικανική στρατιωτική βάση Ράμσταϊν (Γερμανία) για να συζητηθούν οι εξοπλιστικές ανάγκες του ουκρανικού στρατού.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative