Social Icons

Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία — 54η ημέρα — Οι τελευταίες εξελίξεις


Πόλεμος στην Ουκρανία — 54η ημέρα — Οι τελευταίες εξελίξεις
Ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία — 54η ημέρα: Ξεκίνησε η επίθεση των ρωσικών δυνάμεων στο εργοστάσιο «Azovstal» της Μαριούπολης που βρίσκονται περικυκλωμένοι οι ένοπλοι του τάγματος Αζοφ καθώς και ξένοι μισθοφόροι όπως και στρατιωτικά στελέχη άλλων δυτικών χωρών.

- Νέοι βομβαρδισμοί στο Χάρκοβο. Βομβαρδισμούς αναφέρει και ο διοικητής της περιφέρειας του Μικολάιβ, στον ουκρανικό Νότο, ενώ σειρήνες ακούγονταν όλη νύχτα σε πολλές ακόμη πόλεις, όπως στο Ντνίπρο. Οι ουκρανικές αρχές κάνουν λόγο για μπαράζ επιθέσεων σε 13 οικισμούς στο Ντονέτσκ.

- Ρωσικά πυραυλικά συστήματα «Iskander‑M» κατέστρεψαν το διοικητήριο της μηχανοκίνητης ταξιαρχίας του στρατού της Ουκρανίας.

- Κίνδυνο ακούσιων συγκρούσεων με το ΝΑΤΟ στην Αρκτική βλέπει το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

- «Η χρεοκοπία της Ρωσίας μπορεί να συνεπάγεται την χρεοκοπία της Ευρώπης…» δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντ. Μεντβέντεφ.

- Οι φασίστες του Αζόφ γκρέμισαν την προτομή του Σοβιετικού Στρατάρχη Γκεόργκι Ζούκοφ στο Χάρκοβο.

- Η κυβέρνηση της Ουκρανίας συμπλήρωσε το ερωτηματολόγιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θα αποτελέσει τη βάση για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων, δήλωσε ο υποδιευθυντής του γραφείου του προέδρου Β. Ζελένσκι.

- Η Ιταλία έκανε γνωστό ότι από την Κυριακή πρόκειται να απαγορευτεί η είσοδος των ρωσικών πλοίων στα λιμάνια της χώρας.

- Εν τω μεταξύ, οι διαπραγματεύσεις Ουκρανίας-Ρωσίας έχουν τελματώσει και επαπειλείται αδιέξοδο στις διπλωματικές επαφές μεταξύ των δύο πλευρών.
-----------------------

Οι φασίστες του Αζόφ γκρέμισαν την προτομή του Σοβιετικού Στρατάρχη Γκεόργκι Ζούκοφ στο Χάρκοβο, μετέδωσε το RIA Novosti επικαλούμενο την ουκρανική έκδοση Suspіlne Novini.

Marshal Zhukov monument in Kharkov being removed by Ukrainian soldiers. It had already been removed by authorities in 2018 but was put back in its place due to public pressure from local citizens. pic.twitter.com/swwIA2JJh4

— Russians With Attitude (@RWApodcast) April 17, 2022

«Η προτομή του Σοβιετικού Στρατάρχη Γκεόργκι Ζούκοφ στη λεωφόρο στο Χάρκοβο γκρεμίστηκε το πρωί της 17ης Απριλίου. Αυτές οι πληροφορίες της Suspіlne Novini, επιβεβαίωσε η επικεφαλής της διοίκησης της περιφέρειας Νεμισλιάνσκι, Τατιάνα Τόπτσιι. Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους το έκανε ο στρατός».

Όπως πρόσθεσε η Suspilne αργότερα, σύμφωνα με τον Κωνσταντίν Νέμιτσεφ, πρόεδρο της περιφερειακής οργάνωσης Εθνικό Σώμα του Χάρκοβο, η προτομή του Ζούκοφ διαλύθηκε από την ειδική μονάδα Κράκεν του τάγματος Αζόφ.

Το μνημείο του Στρατάρχη Ζούκοφ στο Χάρκοβο είχε ήδη αφαιρεθεί από τις αρχές το 2018, αλλά τοποθετήθηκε ξανά στη θέση του λόγω της δημόσιας πίεσης από τους ντόπιους πολίτες.

Ο στρατάρχης της ΕΣΣΔ Γκεόργκι Ζούκοφ ήταν αυτός που διάβασε την πράξη άνευ όρων παράδοσης της Γερμανίας στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative