Social Icons

Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

«Να μη γίνει η Ελλάδα θύτης και ταυτόχρονα θύμα του πολέμου - Πολύ σοβαρή η κατάσταση» - Θ.Παφίλης(VIDEO)


«Να μη γίνει η Ελλάδα θύτης και ταυτόχρονα θύμα του πολέμου - Πολύ σοβαρή η κατάσταση» - Θ.Παφίλης
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης μιλά στο militaire.gr για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας ανατρέχοντας σε όσα έγιναν από τη διάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας. Τότε που λογικά το ΝΑΤΟ θα έπρεπε κι αυτό να οδηγηθεί σε αποδομή. Αντιθέτως όπως λέει «το ΝΑΤΟ άρχισε να επεκτείνεται , διέλυσε την Γιουγκοσλαβία και άρχισε να περικυκλώνει την Ρωσία».
 
Γιατί γίνεται ο πόλεμος;


«Γιατί στην Ουκρανία όπως και σε άλλες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, οι ολιγάρχες ήταν διχασμένοι. Άλλοι ήθελαν σχέσεις με τη Ρωσία κι άλλοι με τη Δύση…Στην Ουκρανία έγινε το 2014 το ΝΑΤΟ μαζί με τους ντόπιους φιλοδυτικούς οργάνωσε πραξικόπημα αιματηρό χρησιμοποιώντας φασιστικές ομάδες, ακόμη και τους μισθοφόρους της Blackwater. 15.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τότε, αλλά γι ΄ αυτούς δεν μιλά κανείς», υπενθυμίζει ο κ.Παφίλης.

«Η Ουκρανία είναι μία χώρα με υποδομές που υπήρχαν από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης , έχει ορυκτό πλούτο, βιομηχανία, αγροτική παραγωγή. Αυτός είναι ο καυγάς και βέβαια το γεωστρατηγικό ζήτημα», λέει ο κ.Παφίλης.

«Θα πρέπει να διαλέξουμε ποιος θα μας ληστέψει, Αμερικανοί, Ρώσοι ή Ευρωπαίοι» ρωτά για τα «διλήμματα που βάζουν στον κόσμο». Υποστηρίζει ότι «πάντα ο καπιταλισμός καταφεύγει στον πόλεμο, όταν διαπιστώσει ότι δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα του». Υπενθυμίζει τους ύμνους της Δύσης για τον Πούτιν τα πρώτα χρόνια της εξουσίας του.

Μιλά εκτενώς για την εμπλοκή της Ελλάδας όχι μόνο στον πόλεμο που γίνεται σήμερα, αλλά και σε άλλους πολέμους και νατοϊκές επιχειρήσεις. «Ποια ελληνική κυβέρνηση έστω και μια φορά είπε όχι σε ένα αίτημα του ΝΑΤΟ; Είναι μύθος ότι το ΝΑΤΟ μας προστατεύει. Για το ΝΑΤΟ Ελλάδα και Τουρκία είναι κοινό έδαφος, νατοϊκό έδαφος», λέει.

Μιλά για τους εξοπλισμούς και το γεγονός ότι «έχουμε φθάσουμε να μη παράγουμε ούτε σφαίρες».

«Η εμπλοκή της Ελλάδας μεγαλώνει μέρα με τη μέρα», υποστηρίζει και καλεί σε αντίδραση τον κόσμο, ακόμη και τον κόσμο των ΕΔ σ ΄ αυτή την προοπτική.

Για τα ελληνοτουρκικά λέει ότι όλα δείχνουν πως «κάτι τρέχει» και επισημαίνει ότι το θέμα δεν είναι αν θα δει ο κ.Μητσοτάκης τον κ.Ερντογάν ή όχι ,αλλά τι θα ειπωθεί στη συνάντηση.

Ο κ.Παφίλης απαντά σε όσους υποστηρίζουν ότι «την ιστορία την έγραψε η Αριστερά», υπενθυμίζοντας ότι «την ιστορία τη γράφει ο νικητής». «Όταν μπήκαν οι Γερμανοί στην Ελλάδα η αστική τάξη της Ελλάδας παρέδωσε τους κομμουνιστές στους Γερμανούς κι ένα κομμάτι έφυγε στο εξωτερικό. Να μην αρχίσουμε να λέμε ονόματα και διευθύνσεις…Μπορεί να υπήρξαν και εξαιρέσεις…Εμείς γράψαμε την πραγματική ιστορία που λέγεται αντίσταση».

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Να μη δεχτούμε η χώρα μας να γίνει ταυτόχρονα θύτης και θύμα. Να μην υποτιμήσουμε τις δηλώσεις της Ρωσίας που έχει πει ότι σε ενδεχόμενη εμπλοκή όλες οι βάσεις των Αμερικανών θα είναι στόχος. Μαζί κι αυτές που βρίσκονται στην Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative