Social Icons

Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

Επίδομα βενζίνης: Πώς θα πάρετε την κάρτα καυσίμων, με κωδικούς TaxisNet η αίτηση στο gov.gr


Επίδομα βενζίνης: Πώς θα πάρετε την κάρτα καυσίμων, με κωδικούς TaxisNet η αίτηση στο gov.gr
Με την έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας καυσίμων, κατά το πρότυπο του freedom pass, θα δίνεται το επίδομα βενζίνης μέσω gov.gr και κωδικούς TaxisNet η αίτηση.

Όπως ανακοινώθηκε, θα υπάρξει απευθείας επιδότηση καυσίμου για 3 μήνες (Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου) σε φυσικά πρόσωπα και ελεύθερους επαγγελματίες, φορολογικούς κάτοικους Ελλάδος, με οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ.

Η επιδότηση για αυτοκίνητο αφορά 60 λίτρα καυσίμου μηνιαίως και ισούται με 22 λεπτά το λίτρο. Συνεπώς η επιδότηση για τους τρεις μήνες ανέρχεται σε 40 ευρώ.

Ειδικά για τους πολίτες που έχουν κύρια κατοικία σε νησιωτική περιοχή η επιδότηση για τους τρεις μήνες ανέρχεται σε 50 ευρώ (επιδότηση 28 λεπτά το λίτρο). Με 2,25 ευρώ η βενζίνη σε νησιωτική περιοχή, ο καταναλωτής πληρώνει τη βενζίνη, για 60 λίτρα κατανάλωση μηνιαίως, με τιμή 1,97 ευρώ.

Για ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών η επιδότηση ανέρχεται σε 30 ευρώ σε ηπειρωτική και 35 ευρώ σε νησιωτική περιοχή.

Επίσης, επιδοτείται απευθείας το πετρέλαιο κίνησης με 0,15 ευρώ ανά λίτρο. Για παράδειγμα, με τιμή του καυσίμου στα 2 ευρώ ανά λίτρο, ο δικαιούχος θα πληρώνει 1,85 ευρώ ανά λίτρο με βάση τις σημερινές τιμές.

Για τα ταξί χορηγείται τον Απρίλιο ενίσχυση 200 ευρώ , ώστε να καλυφθεί το αυξημένο κόστος καυσίμου Μαρτίου και Απριλίου. Αφορά 28.600 εκμεταλλευτές και οδηγούς ταξί με κόστος 5,7 εκατ. ευρώ.

Παραδείγματα:

-Με 2,10 ευρώ η βενζίνη σε ηπειρωτική περιοχή, ο καταναλωτής πληρώνει τη βενζίνη, για 60 λίτρα κατανάλωση μηνιαίως, με τιμή 1,88 ευρώ.

-Με 2,20 ευρώ η βενζίνη σε ηπειρωτική περιοχή, ο καταναλωτής πληρώνει τη βενζίνη, για 60 λίτρα κατανάλωση μηνιαίως, με τιμή 1,98 ευρώ.

-Mε 1,95 ευρώ το πετρέλαιο κίνησης σε ηπειρωτική περιοχή, ο καταναλωτής πληρώνει το πετρέλαιο κίνησης, για 60 λίτρα κατανάλωση μηνιαίως, με τιμή 1,73 ευρώ.

-Με 2,25 ευρώ η βενζίνη σε νησιωτική περιοχή, ο καταναλωτής πληρώνει τη βενζίνη, για 60 λίτρα κατανάλωση μηνιαίως, με τιμή 1,97 ευρώ.

Βήμα βήμα η επιδότηση μέσω gov.gr

Η επιδότηση του κόστους αγοράς καυσίμων θα γίνεται με την έκδοση μιας ηλεκτρονικής κάρτας καυσίμων, κατά το πρότυπο του freedom pass. Όσοι δεν έχουν smartphones, όπου θα εμφανίζεται η κάρτα, θα δηλώνουν τραπεζικό λογαριασμό της επιλογής τους.

Για να δοθεί η ενίσχυση, το φυσικό πρόσωπο θα δηλώνει ένα μόνο όχημα (όχι σε ακινησία και να είναι ασφαλισμένο) σε σχετική πλατφόρμα στο gov.gr επί του οποίου πρέπει να έχει κάποιο ποσοστό συνιδιοκτησίας ή συμβόλαιο μακρoχρόνιας μίσθωσης.

1ο Βήμα :

Ο πολίτης θα εισέρχεται στο gov.gr χρησιμοποιώντας μόνο τους κωδικούς τους στο TAXISnet και θα δηλώνουν το όχημα για το οποίο αιτούνται την επιδότηση.

Η επιδότηση θα δίδεται για ένα όχημα ανά οικογένεια. Έτσι, αν το νοικοκυριό έχει δύο αυτοκίνητα (ένα στο όνομα του συζύγου και ένα στο όνομα της συζύγου) θα εκδίδεται από μία κάρτα στο όνομα και των δύο (κάνοντας αίτηση με τους κωδικούς Taxis). Μέσω της πλατφόρμας θα ελέγχεται αν πληροί ο ενδιαφερόμενος το εισοδηματικό κριτήριο και αν υπάρχει ιδιοκτησία αυτοκινήτου. Η πλατφόρμα αναμένεται να ενεργοποιηθεί αρχές Απριλίου.

2ο βήμα :

Έκδοση κάρτας

Οι πολίτες θα καταχωρίζουν και θα επιβεβαιώνουν τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου, τη διεύθυνση e-mail τους και το IBAN, και αφού γίνει η διασταύρωση των στοιχείων τους, θα λαμβάνουν SMS και e-mail για την ενεργοποίηση της κάρτας και τις οδηγίες χρήσης της. Θα μπορούν να την κατεβάσουν κανονικά στο κινητό και να την επιδεικνύουν στο πρατήριο.

3ο βήμα: Κατάθεση των χρημάτων στον λογαριασμό


Όσοι δεν διαθέτουν smartphone, θα μπορούν να ζητήσουν τα χρήματα να κατατεθούν στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Πηγή: Dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative