Social Icons

Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Δ. Κουτσούμπας: Πρόοδος είναι η απεμπλοκή εδώ και τώρα από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο


Δ. Κουτσούμπας: Πρόοδος είναι η απεμπλοκή εδώ και τώρα από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο
«Δέκα χρόνια και πλέον πέρασαν και ο ελληνικός λαός πληρώνει τη μια καπιταλιστική κρίση μετά την άλλη, με φτωχοποίηση, τρία μνημόνια και εκατοντάδες αντιλαϊκούς — αντεργατικούς νόμους. Πληρώνει και την ανάκαμψη, καταβάλλοντας μόνιμα νέες θυσίες για να θωρακιστεί η κερδοφορία λίγων επιχειρηματικών ομίλων.

Τώρα του λένε πως πρέπει να πληρώσει και το τίμημα της συμμετοχής της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να πληρώσει «το τίμημα της συμμετοχής στον πόλεμο για την ελευθερία», όπως είπε και ο Μητσοτάκης» ανέφερε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε αποψινή του ομιλία στην Κόρινθο. «Ο λαός της Ουκρανίας χάνει τη ζωή του, τα παιδιά του, το σπίτι του, ξεριζώνεται από τον τόπο του, γιατί έχει στην κυριολεξία μετατραπεί σε «σάκο του μποξ» ανάμεσα σε αδίστακτους ιμπεριαλιστές, από τη μια η Ρωσία, από την άλλη το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ» είπε.

Όπως εξήγησε, «υπάρχουν δύο στρατόπεδα ληστών, εκπροσώπων μονοπωλιακών συμφερόντων, που χρόνια τώρα επιτίθενται σε έναν λαό για να αρπάξουν τον πλούτο της χώρας του, που κατέχει σημαντική γεωστρατηγική θέση στη Μαύρη Θάλασσα, έχει σημαντικές παραγωγικές δυνατότητες, λόγω και της σοσιαλιστικής κληρονομιάς της, έχει πλούσια, αχανή καλλιεργήσιμα εδάφη και κυρίως έναν σπάνιο και άφθονο ορυκτό πλούτο».

«Αυτόν τον πλούτο ο σοσιαλισμός τον είχε θέσει για δεκαετίες στην υπηρεσία της ευημερίας του λαού, που ζούσε αδελφωμένος κάτω από τη ίδια στέγη» τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας.

«Σύσσωμα τα αστικά επιτελεία και όλοι όσοι μιλούν με «ναι μεν αλλά», προσπαθούν με ψέματα να αποσπάσουν τη συμφωνία του ελληνικού λαού στην εμπλοκή της χώρας βαθύτερα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να τον κάνουν συνένοχο στο έγκλημα» είπε ο Δ. Κουτσούμπας επισημαίνοντας στη συνέχεια:

«Λένε ψέματα όταν προσπαθούν να δικαιολογήσουν την αναβάθμιση της ελληνικής εμπλοκής που, πέρα από βάσεις, εδάφη, πολεμικό υλικό, είναι έτοιμοι να στείλουν και στρατιωτικές δυνάμεις, παιδιά του ελληνικού λαού, με το πρόσχημα ότι έτσι «στηρίζουμε τον ουκρανικό λαό»» καθώς «όλοι τους με χέρια και με πόδια και μοιρασμένους ρόλους, στηρίζουν τους ιμπεριαλιστές συμμάχους τους το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την ΕΕ, οι οποίοι εδώ και χρόνια οδηγούν τον ουκρανικό λαό στην καταστροφή, παίζοντας πάνω στις πλάτες του ένα ολέθριο παιχνίδι με τη Ρωσία για τα δικά τους συμφέροντα».

«Λένε ψέματα όταν υποστηρίζουν ότι έτσι «πολεμάνε τον αναθεωρητισμό», γιατί οι μεγαλύτεροι «αναθεωρητές» είναι οι σύμμαχοί τους το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, που δεν διστάζουν να κάνουν αυτό ακριβώς που κάνει και η Ρωσία στην Ουκρανία, να παρεμβαίνουν στρατιωτικά για να διαλύουν χώρες, να αλλάζουν σύνορα.

Λένε ψέματα όταν επιμένουν ότι προσφέρουμε τώρα τη βοήθεια, την αλληλεγγύη μας, για να μπορούμε να τη ζητήσουμε κι εμείς όταν θα μας επιτεθεί η Τουρκία. Μα η Τουρκία κάνει ό,τι κάνει, προκαλεί, αμφισβητεί, διεκδικεί, αναθεωρεί, ακριβώς γιατί έχει τις πλάτες των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, οι οποίοι δεν αναγνωρίζουν κυριαρχικά δικαιώματα και σύνορα, αλλά μόνο «ΝΑΤΟϊκό έδαφος», σπρώχνουν σε επικίνδυνες διευθετήσεις στο Αιγαίο και αλλού.

Και τώρα, αυτό που τους καίει είναι η πάση θυσία διατήρηση της Τουρκίας στο ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο, ειδικά τώρα σε συνθήκες μεγάλης όξυνσης. Γι’ αυτό και βάζουν τον Ερντογάν να παίζει το παιχνίδι του «διαμεσολαβητή»! Γι’ αυτό και αρχίζουν τα «πάρε — δώσε» Μητσοτάκη — Ερντογάν» πρόσθεσε.

Ο Δ. Κουτσούμπας σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε ότι «τώρα πρέπει να οργανωθεί η πάλη για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος, η απαίτηση για μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, για ουσιαστική ανακούφιση από τους υπέρογκους λογαριασμούς, για κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, για απαλλαγή από χρέη, για αυξήσεις στους μισθούς και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας».

Σημείωσε ότι «η πρόταση πάλης που καταθέτουν τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο που θα τροφοδοτήσει αυτήν τη διεκδίκηση και μπροστά στην πανεργατική πανελλαδική απεργία της 6ης Απρίλη μαζί με τις διεκδικήσεις από κάθε χώρο δουλειάς και κλάδο».

Είπε ότι αυτή η συζήτηση πρέπει να ανοίξει και στην Κόρινθο με τους εργάτες στα εργοστάσια της περιοχής και να περιλαμβάνει και τον αναγκαίο αγώνα για τη λήψη μέτρων ασφαλείας από ατύχημα μεγάλης έκτασης καθώς οι βιομηχανίες στην περιοχή «διαχειρίζονται μεγάλες ποσότητες εύφλεκτων και τοξικών ουσιών».

Υπογράμμισε ότι ο αγώνας αυτός «που δεν μπορεί να μετατίθεται για το μέλλον» πρέπει να είναι κοινός των εργατών και όλων των κατοίκων.

Τόνισε επίσης ότι οι αγώνες «για τη δουλειά, το μεροκάματο, για να μείνουν στα χαρτιά οι αντιλαϊκοί ‑αντεργατικοί νόμοι, όπως ο νόμος Χατζηδάκη», δεν μπορεί να αναβάλλονται «στο όνομα δήθεν μιας λύσης «από τα πάνω» που όλοι περιμένουν και ποτέ δεν έρχεται ή αναμένοντας κάποια κυβερνητική εναλλαγή στις καρέκλες της εξουσίας, με την μάταιη ελπίδα ότι δήθεν κάτι θα ματαιώσει, κάτι θα αλλάξει. Γιατί στην αναμονή, το κοντέρ δε σταματά, συνεχίζει να γράφει, να χρεώνει τους εργαζόμενους, το λαό, με νέα αντεργατικά μέτρα».

«Οι μάσκες έπεσαν και μαζί τους έπεσε και το ψεύτικο προσωπείο της δήθεν προοδευτικής διακυβέρνησης που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας ξανά να κοροϊδέψει» είπε ο Δ. Κουτσούμπας σημειώνοντας ότι «η συμμετοχή στον πόλεμο, οι στρατιωτικές αποστολές, άσχετα αν φορούν τον μανδύα του ΝΑΤΟ ή της ΕΕ, οι στρατιωτικές βάσεις στην Αλεξανδρούπολη, στη Λάρισα και στο Στεφανοβίκειο που εγκαινίασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι πρόοδος, ούτε «μικρότερο κακό»».

«Το αφήγημα της δήθεν προοδευτικής διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ χρεοκόπησε, μαζί με τις δήθεν προοδευτικές κυβερνήσεις ανά τον κόσμο από τους Δημοκρατικούς των ΗΠΑ μέχρι τους Ισπανούς σοσιαλιστές, οι οποίοι βρίσκονται εκεί στην πρώτη γραμμή της πολεμικής προετοιμασίας.

Τα ίδια που κάνει τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία φόρεσε ήδη τη στολή παραλλαγής, θα έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ αν ήταν στην κυβέρνηση» πρόσθεσε.

«Σήμερα, όμως, πρόοδος δεν είναι η συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, αλλά η πάλη για να απεμπλακούμε εδώ και τώρα από αυτόν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο από όλες τις πλευρές.

Η πραγματική πρόοδος η πάλη για αποδέσμευση από τις διάφορες ιμπεριαλιστικές επιθετικές ενώσεις, με τον λαό πραγματικά στο τιμόνι της εξουσίας. Σε αυτόν τον αγώνα, το ΚΚΕ δίνει όλες του τις δυνάμεις, ώστε ο ελληνικός λαός και οι άλλοι λαοί να αγωνίζονται ενάντια στον εθνικισμό και τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες των αστικών τάξεων, για να δυναμώσει η κοινή πάλη των εργαζομένων, να ξεμπερδέψουν τελικά με το σύστημα που γεννά μόνο φτώχεια, εκμετάλλευση και πολέμους» τόνισε, καταλήγοντας στην ομιλία του ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.
  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *


Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"


Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative