Social Icons

Σάββατο 26 Μαρτίου 2022

Όλοι στην πανελλαδική απεργία στις 6 Απρίλη


Όλοι στην πανελλαδική απεργία στις 6 Απρίλη Συγκέντρωση Τετάρτη 6/4 πλ. Ελευθερίας 11:00 π.μ.

Όλοι στην πανελλαδική απεργία στις 6 Απρίλη

 • Καμιά εμπλοκή-καμιά συμμετοχή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!
 •  Όλοι στον αγώνα ενάντια στην ακρίβεια και στην φοροληστεία, για την υπεράσπιση του εργατικού- λαϊκού εισοδήματος
 • Για Συλλογικές Συμβάσεις με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς
Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τα συνδικάτα, να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της επιτυχίας της Πανελλαδικής Πανεργατικής απεργίας στις 6 Απρίλη. Με όπλο την αισιοδοξία από το μεγάλο συλλαλητήριο στις 26 Φλεβάρη στην Αθήνα, εκεί που συναντηθήκαμε μαζί με μεγάλους χώρους που βρίσκονται στην φωτιά του Αγώνα όπως η ΛΑΡΚΟ, τα πετρέλαια Καβάλας κ.α, με μαζικότατη συμμετοχή των εργαζομένων, ρίχνουμε όλες οι δυνάμεις για την προετοιμασία και την επιτυχία της απεργίας.

Η ασφυκτική και επικίνδυνη κατάσταση που δημιουργείται για το λαό μας, ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία, η εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτούς τους επικίνδυνους σχεδιασμούς, η αξιοποίηση των αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων, η προετοιμασία αποστολής εκστρατευτικού σώματος, απαιτεί αγωνιστική απάντηση.

Να μην πληρώσει ο εργαζόμενος λαός τον πόλεμο.
Να μη βρίσκεται στη γωνία θεατής και να ματώνει για τα κέρδη των αφεντικών.

Η καταδικαστέα εισβολή της Ρωσίας και ο πόλεμος στο έδαφος της Ουκρανίας είναι αποτέλεσμα του σκληρού ανταγωνισμού ΗΠΑ/ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσίας, για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων κάθε χώρας, για το ποιος θα έχει τον έλεγχο των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα συμφέρον να στοιχηθούμε πίσω από κανέναν ιμπεριαλιστή, πίσω από κανένα ληστή για να υπηρετηθούν τα συμφέροντα των πετρελαιάδων, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων όπλων. Δεν πρέπει να στοιχηθούμε πίσω από καμία δύναμη που δολοφονεί και ξεζουμίζει τους εργαζόμενους στραγγαλίζοντας τα δικαιώματα τους.

Να μείνει η Ελλάδα εκτός σχεδιασμών από το νέο σφαγείο που έστησαν οι ιμπεριαλιστές για να ξαναχαράξουν τα σύνορα με το αίμα των λαών. Η ελπίδα βρίσκεται στην αλληλεγγύη και πάλη των λαών.

Απορρίπτουμε τη θέση των ξεπουλημένων συνδικαλιστικών ηγεσιών που στρατεύονται με του σφαγείς του ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., που θα εκμεταλλευτεί τη λεία από το αίμα που χύνεται στην Ουκρανία. Ειδικά η ηγεσία της ΓΣΕΕ καλεί ξεδιάντροπα τους εργαζόμενους να κάνουν νέες θυσίες για την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο και να φορτωθούν νέα βάρη. Την ίδια στιγμή που βάζουν πλάτη στην επίθεση κυβέρνησης- εργοδοσίας για τη φτωχοποίηση των εργαζομένων, ενώ απουσίαζαν από τους πρόσφατους αγώνες των εργατών της ΛΑΡΚΟ, της COSCO, των πετρελαίων της Καβάλας, της Ε- food! Η γραμμή τους είναι επικίνδυνη τόσο στην ειρήνη όσο και στον πόλεμο!

Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα μέσα από ψηφίσματα, γενικές συνελεύσεις, κινητοποιήσεις να απαιτήσουν:
 • Απεμπλοκή από τον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και με οποιοδήποτε τρόπο, με πολεμικό υλικό, με στρατιωτικά μέσα, με εκστρατευτικό σώμα
 • Να μην χρησιμοποιηθούν ευρωατλαντικές υποδομές από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
 • Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα.
Δε δεχόμαστε να πληρώσουμε ούτε να ματώσουμε για τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας!

Δε θα πληρώσουμε με φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία, με διακοπές ρεύματος και δυσβάστακτους λογαριασμούς τους πολεμικούς εξοπλισμούς.

Δε δεχόμαστε να πληρώσουμε ξανά με τις αυξήσεις στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, την βενζίνη, το ηλεκτρικό ρεύμα, στο ψωμί, στο Super Market για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Δε δεχόμαστε να δουλεύουμε με μισθούς και μεροκάματα που δεν φτάνουν να καλύψουν ούτε τα «βασικά», χωρίς ΣΣΕ που εξασφαλίζουν τα δικαιώματα μας.

Δε δεχόμαστε τα πάντα να έχουν πάρει την ανηφόρα και ο κατώτερος μισθός να βρίσκεται κολλημένος εδώ και 15 χρόνια , δηλαδή στα 663€.

Οι αυξήσεις ψίχουλα που υπόσχεται η κυβέρνηση της ΝΔ είναι κοροϊδία. Την ώρα που οι ελαστικές μορφές εργασίας, η υποαπασχόληση κυριαρχούν . Την ώρα που ένας στους τρεις εργαζόμενους παίρνει καθαρό μισθό κάτω από 500€.Την ώρα που με την κατάργηση των κλαδικών ΣΣΕ έχει μειωθεί ο μέσος μισθός των εργαζομένων κατά 25% τα τελευταία 10 χρόνια. Όλα αυτά ενώ οι απώλειες της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων είναι πάνω από 10% την τελευταία χρονιά ενώ ο πληθωρισμός τρέχει με ρυθμούς πάνω από 5% τους τελευταίους μήνες.

Οι ευθύνες όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ είναι τεράστιες αφού ενίσχυαν χρόνο με το χρόνο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο υπέρ των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες!

Η δύναμη βρίσκεται στην οργάνωση των εργαζομένων. Δεν περιμένουμε εργολάβους λύσεων, κυβερνητικούς μεσσίες που δήθεν θα προστατεύσουν τη ζωή και τα δικαιώματά μας. Δεν αποδεχόμαστε καμία θυσία για τα συμφέροντα και τους ανταγωνισμούς του κεφαλαίου.

Η δύναμή μας βρίσκεται στην οργάνωση και στον αγώνα, στο δρόμο της διεκδίκησης και της ανατροπής.
Η δύναμη μας βρίσκεται στην Αλληλεγγύη μας.


Είμαστε πάντα στο πλευρό των Εργατών της ΛΑΡΚΟ που αγωνίζονται για να μην απολυθούν, να μην πεταχτούν από τα σπίτια τους, για να συνεχίσει την λειτουργία το εργοστάσιο. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει το έγκλημα. Το ίδιο αποφασισμένοι είναι οι εργάτες να διεκδικήσουν. Ο κάθε επίδοξος επενδυτής θα βρει εκεί τους εργάτες, όρθιους. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας.

Καλούμε όλους του εργάτες και τις εργάτριες, τους νέους και τις νέες, να πάρουν μέρος στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλ. Ελευθερίας 11:00 π.μ..

Διεκδικούμε:


 • Την επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μισθού, διεκδικώντας 825€ κατώτερο μεικτό μισθό
 • Την επαναφορά κατακτήσεων όπως τις τριετίες, την αρχή ευνοϊκότερης σύμβασης, την κυριακάτικη αργία, την πληρωμή υπερωριών, του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο κ.ά.
 • Τη γενική μείωση του χρόνου εργασίας, με 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
 • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
 • Μείωσης της τιμής του ρεύματος και του φυσικού αερίου κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.
 • Διαγραφή χρεών, όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
 • Να μην κλείσει η ΛΑΡΚΟ
 • Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, στην τοπική διοίκηση και στους τομείς πολιτικής προστασίας.


  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *


Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"


Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative