Social Icons

Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: 13η ημέρα — Οι εξελίξεις


Πόλεμος στην Ουκρανία: 13η ημέρα — Οι εξελίξεις
Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνεχίστηκαν χτες για δέκατη τρίτη ημέρα οι σφοδροί βομβαρδισμοί και η πολιορκία των μεγάλων πόλεων της Ουκρανίας, ιδιαίτερα στο Κίεβο, το Χάρκοβο τη Μαριούπολη και το Μικολάϊεβ, ενώ υπάρχουν αναφορές για εκρήξεις ακόμα και στην Οδησσό.

Μια εύθραυστη κατάπαυση του πυρός βοήθησε στην εκκένωση χιλιάδων ανθρώπων από την εμπόλεμη ζώνη. Η Ρωσία υποστήριξε ότι άνοιξε ανθρωπιστικούς διαδρόμους σε Κίεβο, Μαριούπολη, Χάρκοβο και Σάμι. Η Ουκρανία κατηγόρησε τη Μόσχα ότι άνοιξε διαδρόμους με προορισμό είτε τη Ρωσία είτε τη Λευκορωσία, χαρακτηρίζοντας την πρακτική αυτή «ανήθικη».

Άμαχοι παραμένουν εγκλωβισμένοι σε πολλές πόλεις, μεταξύ των οποίων η Μαριούπολη και το Ιρπίν.

Η Ρωσία ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός σε πολλές ουκρανικές πόλεις, η οποία θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 9 το πρωί σήμερα Τρίτη (ώρα Ελλάδας) ώστε να καταστεί εφικτή η απομάκρυνση των αμάχων μέσω ανθρωπιστικών διαδρόμων.

Χωρίς ουσιώδες αποτέλεσμα έληξε ο 3ος γύρος των διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Ρώσους και Ουκρανούς διπλωμάτες. Μικρή πρόοδος σημειώθηκε όσον αφορά στους ανθρωπιστικούς διαδρόμους.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, ο Ντμίτρο Κουλέμπα, επιβεβαίωσε χθες Δευτέρα το βράδυ ότι σχεδιάζει να συναντηθεί με τον ρώσο ομόλογό του, τον Σεργκέι Λαβρόφ, μεθαύριο Πέμπτη στην Τουρκία.

Σε δηλώσεις του, ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι δεν στρατολογηθούν πολίτες προκειμένου να πολεμήσουν στην Ουκρανία και ότι θα χρησιμοποιηθούν μόνο επαγγελματίες στρατιώτες. «Θέλω να υπογραμμίσω το γεγονός ότι οι νεοσύλλεκτοι δεν συμμετέχουν και δεν θα συμμετάσχουν στις μάχες. Δεν θα υπάρξει επίσης επιστράτευση των εφέδρων» δήλωσε ο Πούτιν και πρόσθεσε πως: «Οι καθορισμένοι στόχοι υλοποιούνται μόνο από επαγγελματίες στρατιώτες. Είμαι βέβαιος ότι εξασφαλίζουν με αποτελεσματικό τρόπο την ασφάλεια και την ειρήνη του ρωσικού λαού».

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 1,7 εκατ. Ουκρανοί πρόσφυγες έχουν εγκαταλείψει τη χώρα από τη στιγμή που άρχισε η εισβολή.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, παρακολουθούν τα αμερικανικά πολεμικά πλοία που εισήλθαν σήμερα στην Βαλτική θάλασσα, ανακοίνωσε το Κέντρο Εθνικής Άμυνας της Ρωσίας, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «Interfax».

Τα αντιτορπιλικά «USS Donald Cook» και «USS Forrest Sherman», τα οποία είναι εξοπλισμένα και με πυραύλους κρουζ, έφτασαν στην περιοχή της Βαλτικής και θα παραμείνουν εκεί «μέχρι νεωτέρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative