Social Icons

Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: 11η ημέρα — Οι σημερινές εξελίξεις


Πόλεμος στην Ουκρανία: 11η ημέρα — Οι σημερινές εξελίξεις
Εντέκατη ημέρα πολέμου στην Ουκρανία: Συνεχίζονται οι ρωσικές επιθέσεις σε πόλεις «κλειδιά». Η πρωτεύουσα Κίεβο, τα λιμάνια της Μαριούπολης και της Οδησσού αλλά και το Χάρκοβο είναι οι βασικοί στόχοι των ρωσικών στρατευμάτων. Οι ρωσόφωνοι μιλούν για νέους ανθρωπιστικούς διαδρόμους σε Μαριούπολη και Βολνοβάκα.

Αναλυτικά:

Οι εκπρόσωποι της Ρωσίας και της Ουκρανίας θα συναντηθούν για τον τρίτο γύρο διαπραγματεύσεων τη Δευτέρα

Ο Ζελένσκι κάλεσε εκ νέου τους δυτικούς συμμάχους να κηρύξουν ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία μιλώντας μέσω βιντεοκλήσης το Σάββατο στο Κογκρέσο.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε ότι θα θεωρούσε μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων ως πράξη πολέμου

Οι ΗΠΑ συνεργάζονται με την Πολωνία για το ενδεχόμενο η πολωνική κυβέρνηση να δώσει μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία, δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, όπως μετέδωσε το CNN, κάτι που αν πραγματοποιηθεί θα συνιστά αισθητά ενεργότερη εμπλοκή στον πόλεμο από τη μεριά των ΝΑΤΟικών.

Το ΝΑΤΟ έχει απορρίψει σταθερά μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων, η οποία, όπως αναφέρουν οι ΝΑΤΟικοί «θα μπορούσε να φέρει τις δυτικές δυνάμεις απευθείας σε στρατιωτική αντιπαράθεση με τη Ρωσία», ενώ ο ηγέτης της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε ότι θα θεωρούσε μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων ως πράξη πολέμου.

Η Ρωσία συνεχίζει να βομβαρδίζει τη Μαριούπολη. Η κατάπαυση του πυρός που ανακοινώθηκε χθες και θα επέτρεπε στους αμάχους να απομακρυνθούν έχει καταρρεύσει, δήλωσαν αξιωματούχοι της Ουκρανίας

Η κατάσταση στη Μαριούπολη και την περιοχή του Σούμι είναι στα πρόθυρα μιας ανθρωπιστικής καταστροφής, δήλωσε Ουκρανός κυβερνητικός αξιωματούχος σε τοπικό ειδησεογραφικό κανάλι.

Δεν υπάρχει παροχή ρεύματος ή νερού σε δύο πόλεις στην περιοχή Sumy, υποστήριξε Ουκρανός κυβερνητικός σύμβουλος

Σφοδροί βομβαρδισμοί έχουν αναφερθεί στο Ιρπίν — μια πόλη στα βορειοδυτικά προάστια του Κιέβου.

Οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι στη Μαριούπολη και τη Βολνοβάκα θα ανοίξουν ξανά την Κυριακή το πρωί, υποστήριξε ο αναπληρωτής αρχηγός της «Λαϊκής Πολιτοφυλακής» της λεγόμενης «Λαϊκής Δημοκρατίας» του Ντόνετσκ Έντουαρντ Μπασουρίν,σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS.

Οι αμερικανικοί κολοσσοί πληρωμών Visa και Mastercard ανέστειλαν όλες τις δραστηριότητες στη Ρωσία.

Ο ουκρανικός στρατός ανέφερε σε σημερινή του ανακοίνωση ότι περισσότεροι από 11.000 Ρώσοι στρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της εισβολής. Συνολικά 285 ρωσικά άρματα μάχης αναφέρθηκαν επίσης ότι καταστράφηκαν καθώς και 109 συστήματα πυροβολικού, 44 αεροσκάφη και 48 ελικόπτερα, σύμφωνα με έκθεση του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας.

3.780 πρόσφυγες έχουν φτάσει στην Ελλάδα – Ανάμεσά τους 1.146 ανήλικοι

Και ο Καναδάς καλεί τους πολίτες του να φύγουν από τη Ρωσία

Επαφές του Ισραηλινού πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ με τον Ρώσο πρόεδρο το Σάββατο και ακολούθως με τον καγκελάριο Σολτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative