Social Icons

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

Βιργινία Στεργίου: Η Στυλίδα Αλλάζει…τρία μεγάλα project ξεκινούν!


Βιργινία Στεργίου: Η Στυλίδα Αλλάζει…τρία μεγάλα project ξεκινούν!
Συναντήσαμε το μεσημέρι της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου 2022 στο Πάρκο του Λαού στην καρδιά του Δήμου Στυλίδας τη Δήμαρχο Βιργινία Στεργίου για να μας παρουσιάσει τα μεγάλα project ανάπτυξης που έχουν ήδη δρομολογηθεί!

Με σκοπό ο Δήμος Στυλίδας να γίνει τόπος προορισμού και όχι πέρασμα, η Δήμαρχος μας μιλά για την εξ ολοκλήρου αναβάθμιση της κεντρικής πλατείας της Στυλίδας, της Δημοτικής Αγοράς, του πάρκου του Λαού και την ριζική ανακαίνιση και επανάχρηση του παλιού εργοστασίου Ελαιουργίας σε ένα σύγχρονο Πολιτιστικό κέντρο!

Όπως όμως μας λέει η κα Στεργίου, ο Δήμος εκτός από τον Πολιτισμό έχει δώσει έμφαση στην αγροτική οδοποιία με έργα 1,5 εκατομμύριο ευρώ, επέκταση και ανακατασκευή του αρδευτικού έργου, τα αντιπλημμυρικά έργα και βεβαίως το αποχετευτικό είναι έργα που θα βοηθήσουν πολύ την καθημερινότητα των κατοίκων!

Όσον αφορά το Λιμάνι Στυλίδας μας αποκαλύπτει ότι ήδη η μελέτη ανάπτυξης έχει ολοκληρωθεί και προβλέπεται πλήρη ανάπτυξη του με μεγάλη μαρίνα και όχι μόνο!

Μας απαντά πως ο Δήμος βοηθά τους επιχειρηματίες στην εστίαση, ποιος ευθύνεται για τον πολλαπλασιασμό των αδέσποτων και τι προβλέπεται να γίνει!

Συγκρατούμε επίσης ότι η κα Στεργίου επιθυμεί να συνεχίσει στο Δήμο, θέτοντας έτσι πρώτη την υποψηφιότητα της για τις επόμενες αυτοδιοικοικητικές

“…σε εμάς τις γυναίκες μας αρέσει περισσότερο το νοικοκύρεμα του οίκου μας και οίκος μας είναι ο Δήμος μας….”

Τα  project που θα άλλαξουν την όψη της Στυλίδας:

Ξεκινά η ανάπλαση του Πάρκου Λαού και της Δημοτικής Αγοράς Στυλίδας

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 150.000 €, δημοπράτησε και ήδη συμβασιοποίησε το έργο: «Αντιπλημμυρική προστασία – Αναβάθμιση Πάρκου Λαού και Δημοτικής Αγοράς Στυλίδας».

Αντικείμενο του έργου είναι:
  • Η κατασκευή γηπέδου αντισφαίρισης στο χώρο του Πάρκου Λαού.
  • Η επισκευή – αντικατάσταση της περίφραξης στο Πάρκο Λαού. Επίσης, θα τοποθετηθούν νέες πόρτες συρόμενες και ανοιγόμενες, καθώς και νέα συρόμενη πόρτα κεντρικής εισόδου με μοτέρ και δύο χειριστήρια.
  • Η κατασκευή δικτύου απορροής των όμβριων υδάτων στο χώρο της Λαϊκής Αγοράς. Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν περιλαμβάνουν εκσκαφές, τοποθέτηση και εγκιβωτισμό σωλήνων, τοποθέτηση φρεατίων αποστράγγισης και αποκατάσταση των ασφαλτικών στρώσεων.
  • Στο κτίριο της Δημοτικής αγοράς θα επισκευαστεί το δώμα του κτιρίου. Λόγω της διαρροής των νερών στους χώρους κάτω από το δώμα και της εμφάνισης υγρασίας, θα γίνουν επεμβάσεις αποκατάστασης ζημιών και στο εσωτερικό του κτιρίου, καθώς και χρωματισμοί. Θα τοποθετηθούν πλακίδια σε τοίχους και δάπεδο, ενώ θα τοποθετηθούν νέα ρολά ασφαλείας σε καταστήματα όπου δεν υπάρχουν. Επίσης, στις δυο εισόδους θα τοποθετηθούν βιομηχανικά ρολά με μηχανισμό και νέα ηλεκτρονική εγκατάσταση ισχυρών ρευμάτων.

Σε ένα σύγχρονο Πολιτιστικό Κέντρο μετατρέπεται το εγκαταλειμμένο κτίριο της Ελαιουργικής στο κέντρο της Στυλίδας


Με την μεγαλύτερη χρηματοδότηση που έχει δοθεί στην περιοχή μας για παρόμοιο έργο, ο Δήμος Στυλίδας μας παρουσιάζει το πως θα γίνει το παλιό Ελαιουργείο

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η Δημοτική Αρχή πέτυχε την ένταξη της Πράξης «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΑΚΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ» με συνολική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη πράξης 8.853.315,82, ευρώ μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» (ΥΜΕΠΕΡΑΑ), όπου ένα σύμβολο της πρόσφατης ιστορίας, αρχιτεκτονικής και τοπικής οικονομίας, το ερειπωμένο κτίριο της ελαιουργικής στη Στυλίδα, μετατρέπεται σε σύγχρονο Κέντρο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων.

Στην πραγματικότητα αφενός καταφέραμε να αλλάξουμε το φυσικό αντικείμενο του έργου αφού το κτίριο αρχικά προβλεπόταν για αμαξοστάσιο από προμελέτη της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, σε ένα σύγχρονο πολιτιστικό κέντρο με ταυτόχρονη στατική ενίσχυση του κτιρίου που δεν είχε αρχικά προβλεφθεί και αφετέρου να πετύχουμε χρηματοδότηση σχεδόν 9  εκατομμυρίων ευρώ σε σχέση με την αρχική έγκριση των 2,4 εκατ. ευρώ. 

Στο νέο έργο προβλέπεται η δημιουργία ενός σύγχρονου θεάτρου με πρόσβαση για άτομα ΑμεΑ και η κατασκευή ενός εκθεσιακού χώρου πολλαπλών χρήσεων για την ανάδειξη και προβολή της τοπικής, πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς του δήμου η οποία θα ενισχύσει ταυτόχρονα την τοπική οικονομία και θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Η Δήμαρχος Στυλίδας κα. Βιργινία Στεργίου μεταξύ των άλλων δήλωσε: ..« Πρόκειται για ένα ζωντανό τεκμήριο ιστορίας, ένα πραγματικό κεφάλαιο όχι μόνο για τη Στυλίδα, αλλά για όλη την Ανατολική Φθιώτιδα που είχαμε θέσει στόχο εξ αρχής να αποκαταστήσουμε πλήρως και να το μετατρέψουμε σε βιώσιμο χώρο. Είμαστε ικανοποιημένοι που επιτέλους θα αποδοθεί σε κατοίκους και επισκέπτες, αντισεισμικά ασφαλές, προσβάσιμο σε ΑμεΑ και πλήρως αξιοποιήσιμο.

Θα ήθελα προσωπικά να ευχαριστήσω όλους όσους εργάστηκαν για να ωριμάσουν οι απαραίτητες μελέτες που οδήγησαν σε αυτή την πολύ σημαντική χρηματοδότηση καθώς και τα Κυβερνητικά στελέχη που μας εμπιστεύτηκαν και συνέβαλαν ο καθένας μέσα από τη δική του αρμοδιότητα στην ένταξη του έργου». . 

Δείτε πως θα γίνει:
Βιργινία Στεργίου: Η Στυλίδα Αλλάζει…τρία μεγάλα project ξεκινούν!
Βιργινία Στεργίου: Η Στυλίδα Αλλάζει…τρία μεγάλα project ξεκινούν!
Βιργινία Στεργίου: Η Στυλίδα Αλλάζει…τρία μεγάλα project ξεκινούν!
Βιργινία Στεργίου: Η Στυλίδα Αλλάζει…τρία μεγάλα project ξεκινούν!

Ένα εκατομμύριο για την ανάπλαση της πλατείας Στυλίδας!


Προγραμματική σύμβαση συνυπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και η Δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου, για την εκτέλεση του έργου ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Στυλίδας, προϋπολογισμού 990.000€.

Με αφορμή την υπογραφή της προγραμματικής, ο Περιφερειάρχης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας – Αλιευτικής Πολιτικής Κώστας Αποστολόπουλος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας Ηλίας Σανίδας και η Δήμαρχος Στυλίδας επισκέφθηκαν σήμερα, Τετάρτη 08 Δεκεμβρίου 2021:

  • Την Κεντρική Πλατεία Στυλίδας, όπου συμφωνήθηκε το χρονοδιάγραμμα δημοπράτησης και συμβασιοποίησης του έργου, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης μετά το Σεπτέμβριο του 2022, για να μην διαταραχθεί η λειτουργία των εμπορικών και άλλων καταστημάτων.
  • Το Λιμάνι Στυλίδας, όπου οι εξελίξεις είναι θετικές. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας έγκρισης της ΑΕΠΟ, που καθυστερούσε για 8 χρόνια την ωρίμανση του έργου της εκβάθυνσης και της επέκτασης προβλήτα του Λιμένα Στυλίδας, η Περιφέρεια εκπονεί την οριστική μελέτη, προκειμένου να εξευρεθεί χρηματοδότηση.
  • Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και την Δημοτική Αγορά Στυλίδας, για τα οποία εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση και ολοκληρώνεται η δημοπράτηση των αναγκαίων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.
    Βιργινία Στεργίου: Η Στυλίδα Αλλάζει…τρία μεγάλα project ξεκινούν!
    Βιργινία Στεργίου: Η Στυλίδα Αλλάζει…τρία μεγάλα project ξεκινούν!
Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε ακολούθως στο δημοτικό κατάστημα Στυλίδας, ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός και υπηρεσιακά στελέχη ενημέρωσαν για την πορεία:

• Έργων που ολοκληρώθηκαν, όπως η επέκταση Λιμένα Γλύφας, προϋπολογισμού 2.000.000€.
• Έργων υπό κατασκευή, όπως η συντήρηση του Κ.Υ. Στυλίδας, προϋπολογισμού 240.000€.
• Έργων που οδεύουν προς δημοπράτηση, όπως η επέκταση του Αλιευτικού Καταφυγίου Αχλαδίου, προϋπολογισμού 3.400.000€ και η επέκταση του Αλιευτικού Καταφυγίου Γλύφας, προϋπολογισμού 2.000.000€.

Ένα βήμα πριν την υλοποίησή της η αναβάθμιση και ανάπλαση του Λιμένα Στυλίδας

Η ανακοίνωση του Δήμου Στυλίδας:

Ο Δήμος Στυλίδας είναι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τους δημότες ότι εγκρίθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών όρων για την ανάπλαση του Λιμένα της Στυλίδας και ολοκληρώθηκε μια προσπάθεια η οποία συνάντησε μέχρι σήμερα πολλά εμπόδια.

Σήμερα, η αναβάθμιση και η ανάπλαση του Λιμένα της Στυλίδας είναι ένα βήμα πριν την υλοποίησή της. Η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων της μελέτης εκβάθυνσης της λιμενολεκάνης, του διαύλου, η επέκταση προβλήτα και κρηπιδωμάτων είναι πλέον γεγονός.

Οι συντονισμένες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της με τη συνεργασία και τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και προσωπικά του Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανού μας έδωσαν την πολυπόθητη έγκριση και κατ’ επέκταση την ολοκλήρωση της μελέτης.

Το επόμενο βήμα είναι η χρηματοδότηση του έργου, το οποίο θα επιφέρει ανάπτυξη, σημαντική αλλαγή στην καθημερινότητα κατοίκων, επισκεπτών και επαγγελματιών, αλλά κυρίως την αναβάθμιση του Λιμένα της Στυλίδας σε σύγχρονο Λιμένα Ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Να σημειωθεί ότι η εκπόνηση της μελέτης εκβάθυνσης -επέκτασης και εν γένει ανάπλασης του Λιμένα Στυλίδας ξεκίνησε στις 21-01-2008 και χρηματοδοτήθηκε από το Λιμενικό Ταμείο Ν. Φθιώτιδας. Η αδράνεια των φορέων και οι μεγάλες καθυστερήσεις των εγκρίσεων δημιούργησαν αρκετά προβλήματα διαχείρισης της σύμβασης της μελέτης μέχρι σήμερα.

Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για ακόμη μία φορά και τον Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανό, τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Κώστα Σκρέκα και το Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων κ. Κωνσταντίνο Αραβώση, για τη συμβολή τους στην ολοκλήρωση όλης της διαδικασίας.

Πιστεύουμε ότι η ολοκληρωμένη παρέμβαση αναβάθμισης της χερσαίας και λιμενικής ζώνης με τις επιμέρους επεμβάσεις, αποτελούν σημαντικά αναπτυξιακά έργα για το Δήμο Στυλίδας και για την ευρύτερη περιοχή. Η αναβάθμιση του λιμένα με την αύξηση των θέσεων ελλιμενισμού και τη βελτίωση των λιμενικών εγκαταστάσεων, θα ενισχύσει το αξιόπλοο και τη λιμενική δραστηριότητα της περιοχής, με τεράστια αντισταθμιστικά οφέλη.

mag24.gr


  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative