Social Icons

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Λάρυμνα 11/02/2022 

Την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022 δόθηκε μία πρώτη μαζική, δυναμική και αποφασιστική απάντηση σε όσα εξήγγειλε η Κυβέρνηση για το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ, τις απολύσεις όλων των εργαζομένων, την απομάκρυνση από την εργασία και τα σπίτια μας.
  • Σε όλα τα εργοτάξια της ΛΑΡΚΟ η συμμετοχή της απεργίας ήταν καθολική, 100%.
  • Στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών ήμασταν σχεδόν όλοι οι απεργοί της ΛΑΡΚΟ. Με κατεύθυνση του Σωματείου έμειναν συνάδελφοι στα χωριά μας και συντόνισαν τις διαμαρτυρίες, τις μαζικές συγκεντρώσεις και πορείες των μαθητών, των επαγγελματιών, των γυναικών, των κατοίκων της περιοχής μας, που ξεσήκωσαν και τις «πέτρες».
  • Στο κάλεσμα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, υπηρεσίες του Δήμου Λοκρών, σχολεία, καταστήματα, μαγαζιά, γραφεία, εργοστάσια, προς ένδειξη διαμαρτυρίας έκλεισαν. Νέκρωσαν τα πάντα.
  • Για ακόμη μία φορά ανταμώσαμε με 10καδες αντιπροσωπείες από Σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Συλλόγους, Λαϊκών Φορέων, απλούς εργαζόμενους από την Αττική και από όλη τη χώρα που με την παρουσία τους έξω από το υπουργείο οικονομικών ανέδειξαν το ένας για όλους και όλοι για έναν.

Ο δίκαιος αγώνας μας έχει μαθευτεί και είναι «φάρος» σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μετρούμε πάνω από 300 ψηφίσματα αλληλεγγύης, από τον Έβρο έως την Κρήτη, από τα νησιά του Ιονίου έως Αιγαίο. Μέσα στον αγώνα, μέσα στην διαδήλωση, συνεννοηθήκαμε με τις Ομοσπονδίες μας, τους συναδέλφους της cosco, του Βαρβαρέσου, των πετρελαίου Καβάλας, τους αγρότες, τα Ε.Κ. κ.α. για συντονισμό και ενιαίο συλλαλητήριο - απεργία τέλος του Μήνα (με προτασσόμενη ημερομηνία 26/2). Όλοι μας έχουμε το ενιαίο αίτημα να υπερασπιζόμαστε τις δουλειές μας, να αναπτυχθεί η Χώρα μας, να ζήσουμε με καλύτερους όρους.

Η κυβέρνηση κάτω από αυτή την πίεση στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον υπουργό οικονομικών κ. Σταϊκούρα από τη μία μας είπε ότι «δεν θα σταματήσει η λειτουργία και δεν θα πραγματοποιηθούν απολύσεις πριν γίνουν οι διαγωνισμοί», από την άλλη ότι «θα κάνουν όλες τις προετοιμασίες για να γίνουν αμέσως μετά τους διαγωνισμούς». Από τη μία μας είπαν ότι «θέλουν να διασφαλίσουν τη συνέχιση της λειτουργίας» και από την άλλη, ότι «αν δεν βρεθεί επενδυτής θα την κλείσουν».

Η κυβέρνηση είναι υπερχρεωμένη να υπολογίζει τους αγώνες μας. Παράλληλα όμως, ως υπερασπιστής των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων θέλει να κλείσει τη ΛΑΡΚΟ, να τη δώσει σε κομμάτια για να την κάνουν «ότι θέλουν», να αρπάξουν τον ορυκτό πλούτο μας και «να τον αξιοποιήσουν όπως θέλουν και όπου θέλουν», να μας πετάξουν σαν «στυμμένες λεμονόκουπες», για «να διαλέξουν οι επόμενοι όσους θέλουν και με τους όρους που θέλουν».

Κανένας εφησυχασμός, καμία εμπιστοσύνη στην Κυβέρνηση. Τα ναι μεν αλλά, δεν είναι υποχώρηση, είναι ελιγμός. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να μας «καθαρίσει» μία και έξω και προσπαθεί να μας εκβιάσει. Τα σημερινά δημοσιεύματα ελεγχόμενων μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για «μείωση ενδιαφέροντος των επενδυτών» εκεί στοχεύουν, στην τρομοκρατία των εργαζομένων. Επί της ουσίας μας λένε ότι μας είπε ο υπουργός, δηλαδή αν δεχτούμε τις απολύσεις, το σφάξιμο μας, «δεν θα βρεθούν επενδυτές και η ΛΑΡΚΟ θα κλείσει οριστικά».

Δεν αναφέρει κανένας από όλους αυτούς τους «ρεαλιστές», ότι η ΛΑΡΚΟ είναι η μοναδική βιομηχανία σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση που παράγει νικέλιο, ότι οι τιμές είναι στα ύψη και θα υπερδιπλασιαστουν, το ότι η ΛΑΡΚΟ μπορεί να είναι κερδοφόρα, το ότι το νικέλιο και το κοβάλτιο που έχουμε στο υπέδαφος μας μπορεί να καλύψει το 20% των αναγκών που θα δημιουργηθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενόψει της μετάβασης στην «πράσινη ενέργεια».

Σε αυτή τη βάση οι μηχανισμοί της κυβέρνησης έχουν ξεκινήσει και θα εντείνουν τους ρυθμούς της διάσπασης, ανεβάζοντας τους προβληματισμούς στους εργαζόμενους, ότι «αν σας φωνάξουν να μπείτε μέσα, μην ακούτε τους πολλούς, να πάτε να πιάσετε δουλειά, θα τα χάσετε όλα κτλπ».

Τους προειδοποιούμε «να κάνουν κρατεί στο γεύμα τους γιατί θα τους πέσει βαρύ».

Οι Γενικές Συνελεύσεις, οι αποφασιστικές κινητοποιήσεις, τα παιδιά μας, οι γυναίκες μας, οι γονείς μας, οι κάτοικοι της περιοχής έστειλαν το πρώτο μήνυμα. Είμαστε όλοι μια γροθιά.

Την Κυριακή 13 Φλεβάρη θα πάρουν ακόμη ένα τελεσίγραφο που θα λέει, ένας για όλους και όλοι για έναν. Σε αυτόν τον όρκο που έχουμε κάνει να υπερασπιστούμε τις δουλειές μας, μαζί μας έχουμε όλη την εργατική τάξη της χώρας μας και ενωνόμαστε μαζί της για να υπερασπιστούν και αυτοί από την πλευρά τους τις δικές τους δουλειές.

Από αυτόν τον αγώνα θα βγούμε νικητές.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Π. ΠΟΛΙΤΗΣ                    Α. ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ





  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative