Social Icons

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΛΑΜΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, για εισβολή της Ρωσίας σε Ουκρανία!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΛΑΜΙΑΣ ΤΗΣ  ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, για εισβολή της Ρωσίας σε Ουκρανία!

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΑΜΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ 


ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗ ΓΗ ΞΑΝΑΜΟΙΡΑΖΟΥΝ, ΜΕ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΧΑΡΑΖΟΥΝ

Τη στρατιωτική επέμβαση της καπιταλιστικής Ρωσίας στην Ουκρανία την καταδικάζουμε ως απαράδεκτη. Έχει προετοιμαστεί αρκετά χρόνια τώρα και έχει αιτία τον ανταγωνισμό δύο ιμπεριαλιστικών στρατοπέδων -από την μία οι ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και από την άλλη η Ρωσία- για τα κέρδη, για το μοίρασμα αγορών, εδαφών, σφαιρών επιρροής.
 
Η εισβολή στην Ουκρανία – όπως όλες οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις άλλωστε - είναι αποτέλεσμα στρατηγικών επιλογών των αστικών τάξεων «επιτιθέμενων» και «αμυνόμενων» χωρών που παίρνουν μέρος στο σκληρό «παιχνίδι» για να διασφαλίσουν τα, εκάστοτε, συμφέροντά τους. Για αυτά, οι πλουτοκράτες θυσιάζουν τους λαούς τους, ιδίως όταν εξαντληθούν οι διαπραγματεύσεις και είναι αδύνατος ο συμβιβασμός αντιτιθέμενων συμφερόντων. Αυτά είναι που οπλίζουν τα ντουφέκια. Έτσι, στην Ουκρανία μεγάλη μερίδα των ολιγαρχών της, αφού την εκμεταλλεύτηκε, τελικά, την εγκατέλειψε, πριν μερικές μέρες, μεταφέροντας τα πλούτη της με ιδιωτικά τζετ στην Ελβετία και αλλού, αφήνοντας τον απλό κόσμο στη διάθεση του εισβολέα.
 
Την παρούσα επέμβαση δεν την «πληρώνει» μόνο ο ουκρανικός λαός, αλλά και ο ρώσικος κι άλλοι, αρκετά μακριά από την καυτή ζώνη των επιχειρήσεων. Φυσικά και ο ελληνικός λαός εξαιτίας της συμμετοχή της ντόπιας άρχουσας τάξης στις διεθνείς συμμαχίες και ενώσεις του κεφαλαίου, όπως το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε. κ.ά. Έτσι την «πλήρωσαν» και οι εθνότητες της Γιουγκοσλαβίας με τη διάσπασή της από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε. και την επιχείρηση ΝΑΤΟποίησης των Βαλκανίων η οποία είναι ακόμα σε εξέλιξη.
 
Με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η Ελλάδα, από την Αλεξανδρούπολη έως τη Σούδα, έχει μετατραπεί σε ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο, αλλά και σε μαγνήτη αντιποίνων, όπως έχει ομολογήσει η Ρωσία. Η δε ελληνική πολεμική αεροπορία «φυλάει» τον εναέριο χώρο των Δυτικών Βαλκανίων(από τη ρωσική «επιβουλή»), ενώ τα κατασκοπευτικά της αεροσκάφη οργώνουν τους ουρανούς της Μαύρης Θάλασσας.
 
Το συμφέρον του ελληνικού λαού, των λαών συνολικά, είναι στη δική τους πάλη ενάντια στον πόλεμο και όχι να διαλέξουν ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο. Αντίθετα, πρέπει να καταδικάσουν τις αστικές τάξεις και κυβερνήσεις των χωρών τους, οι οποίες τους οδηγούν στη σφαγή για «τ’ αφέντη το φαΐ».
 
Το Παράρτημα Λαμίας της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ επισημαίνει την προσοχή του κόσμου της Φθιώτιδας στην προσπάθεια του ευρωατλαντικού ντόπιου μετώπου, με την επίκληση του περίφημου «ιστορικού αναθεωρητισμού» της Ρωσίας, να φτιαχτεί κατεπείγον «κλίμα» για την ανάγκη ΝΑΤΟϊκής συνοχής στη νοτιοανατολική πτέρυγά του. 

Δηλαδή να συμφωνήσει η χώρα μας σε ανεπίτρεπτους συμβιβασμούς στα ελληνοτουρκικά ώστε να μην «ανοίξει η όρεξη της Τουρκίας» για μονομερείς και «ντε φάκτο λύσεις» αλλά -κυρίως- να αποκτήσει ισχυρή συνοχή και πλήρη αποτελεσματικότητα η «Συμμαχία» απέναντι στο μεγάλο ανταγωνιστή της. Πρόκειται για διλήμματα βαθιά υποκριτικά, πολύ επικίνδυνα, με ανεπίστρεπτα τετελεσμένα για τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.
 
Στη χώρα μας πληρώσαμε και πληρώνουμε πάρα πολλά για τους ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς που δεν έχουν καμιά σχέση με την άμυνα της Ελλάδας. Πληρώσαμε και πληρώνουμε πολλά με την καπιταλιστική κρίση και τη διαχείριση της πανδημίας, με την ακρίβεια στα ύψη, με την ενεργειακή φτώχεια να πνίγει το λαό μας και να κάνει κρεματόρια τα φτωχόσπιτα. Αρκετά ως εδώ!
Απορρίπτουμε, τέλος, τα αντικομμουνιστικά παραληρήματα -στα οποία συμπίπτουν Δυτικοί και Ρώσοι δημοσιολόγοι- ότι για τη σημερινή κατάσταση φταίει η Σοβιετική Ένωση. 

Γνωρίζουμε όμως πολύ καλά ότι οι λαοί της περιοχής μόνο με τη σοσιαλιστική εξουσία έζησαν αδελφωμένοι για 70 χρόνια, με ισότιμες και αμοιβαία επωφελείς σχέσεις, κάνοντας, κυριολεκτικά, «άλματα» μπροστά.
Η πείρα αυτή, και η πείρα των 80 χρόνων από την ίδρυση και τη δράση του θρυλικού Ε.Λ.Α.Σ. στην Κατοχή, φωτίζουν τη μόνη μέχρι και σήμερα φιλολαϊκή διέξοδο από το ιμπεριαλιστικό «σφαγείο»: ΟΧΙ στη στοίχιση με τη μία ή την άλλη αστική τάξη, τη μία ή την άλλη ιμπεριαλιστική ένωση. Αυτοτελής οργάνωση και πάλη των εργαζομένων, του λαού. Η ιστορία δείχνει ότι οι λαοί έχουν τη δύναμη, μπορούν να βάλουν εκείνοι τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις, για τα δικά τους συμφέροντα.
 
Ως Παράρτημα Λαμίας λέμε ΟΧΙ στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!
 
• Απαιτούμε να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στους δολοφονικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε. στην Ουκρανία και αλλού. Να επιστρέψουν όλοι οι Έλληνες στρατιωτικοί που συμμετέχουν σε ανάλογες αποστολές. Να κλείσουν οι αμερινανο-ΝΑΤΟϊκές βάσεις και να αποδεσμευτεί η χώρα μας από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις.
 
• Καλούμε τα μέλη μας, του απογόνους των αγωνιστών, τους φίλους της Ε.Α. και του Δ.Σ.Ε., το λαό της περιοχής, να τιμήσουν την 80η επέτειο από την ίδρυση του ΕΛΑΣ στην εκδήλωση τιμής και μνήμης που θα πραγματοποιήσει η Κ.Ε. του ΚΚΕ στη Λαμία την Κυριακή 27 Φλεβάρη, ώρα 11.00, στην Πλατεία Πάρκου.


Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"


Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative