Social Icons

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

Στους δρόμους της Λαμίας με τα τρακτέρ οι αγρότες- Παμθιωτικό Συλλαλητήριο ( Φωτογραφίες &video)


Στους δρόμους της Λαμίας με τα τρακτέρ οι αγρότες- Παμθιωτικό Συλλαλητήριο
Με πορεία με τα τρακτέρ τους στους δρόμους της Λαμίας , αγρότες από όλη σχεδόν την Φθιώτιδα το πρωί της Πέμπτης (17/2) ξεκίνησαν το τετραήμερο των κινητοποιήσεων τους κλιμακώνοντας την δράση τους στις κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει πανελλαδικά εδώ και μια περίπου εβδομάδα .

Αγρότες από τον κάμπο του Σπερχειού συγκεντρώθηκαν με τα τρακτέρ τους στον χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας και ξεκίνησαν πορεία μέχρι και το κέντρο της Φθιωτικής πρωτεύουσας.
Στους δρόμους της Λαμίας με τα τρακτέρ οι αγρότες- Παμθιωτικό Συλλαλητήριο
Τελικός προορισμός το γραφείο της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας όπου και παρέδωσαν ψήφισμα στον Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Καρακάντζα
Στους δρόμους της Λαμίας με τα τρακτέρ οι αγρότες- Παμθιωτικό Συλλαλητήριο


Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων έχει ως εξής :

  • Πέμπτη, 17 Φλεβάρη, 11.00 Παμφθιωτικό συλλαλητήριο, Έκθεση Λαμίας.
  • Παρασκευή, 18 Φλεβάρη, 12.00, συμβολικό κλείσιμο παλιάς εθνικής στα φανάρια της Στυλίδας.
  • Σάββατο, 19 Φλεβάρη, 12.00 «άνοιγμα» διοδίων στην Μαυρομαντήλα.
  • Κυριακή, 20 Φλεβάρη, 12.00, συμβολικό κλείσιμο της ΠΑΘΕ στον κόμβο Πελασγίας.
«Συνάδελφοι αγρότες, είμαστε στον δρόμο του αγώνα, είμαστε στα «ΜΠΛΟΚΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ». Τώρα εμείς οι βιοπαλαιστές αγρότες σ’ όλη την Ελλάδα με τα τρακτέρ μας διεκδικούμε την αξιοπρεπή μας διαβίωση και συνολικά τη ζωή μας στην ύπαιθρο, δίνουμε έναν αγώνα επιβίωσης.

Το προηγούμενο διάστημα η Π.Ε.Μ., η Ομοσπονδία Α.Σ. Φθιώτιδας, τα Δ.Σ. Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας αντιπαλέψαμε, αναδείξαμε, σε πρωτόγνωρες συνθήκες Covid, αγροτικά προβλήματα με παραστάσεις σε ΟΠΕΚΕΠΕ, ΕΛΓΑ, ΔΕΗ, Περιφέρεια, βουλευτές, υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Οργανώσαμε αγροτικά συλλαλητήρια, συμμετείχαμε με τα πανό μας και με ομιλίες στα συλλαλητήρια των εργατών και σε κοινές κινητοποιήσεις για την υγεία.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. με υποσχέσεις και ψέματα καλλιέργησε ένα κλίμα αναμονής στους αγρότες (για την κορονοενίσχυση και την ακαρπία), χωρίς να δίνει λύσεις στα αγροτικά προβλήματα. Αντί για λύσεις, εισπράξαμε ανατιμήσεις «φωτιά» στα αγροεφόδια, στο πετρέλαιο και στο ηλεκτρικό ρεύμα. Τώρα που εμείς καταστρεφόμαστε, οι εκμεταλλευτικοί όμιλοι, σαν σύγχρονοι μαυραγορίτες, έχουν στήσει πάρτι κερδοφορίας στην πλάτη μας.

Η χώρα μας αν και μπορεί να είναι διατροφικά αυτάρκης σε όλα τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, έχει γίνει χώρα εισαγωγής υποθηκεύοντας το μέλλον μας.
Στους δρόμους της Λαμίας με τα τρακτέρ οι αγρότες- Παμθιωτικό Συλλαλητήριο
Στους δρόμους της Λαμίας με τα τρακτέρ οι αγρότες- Παμθιωτικό Συλλαλητήριο


ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ
  • Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο.
  • Καμία αύξηση στις τιμές αγροτικού και οικιακού ρεύματος. Να αφαιρεθούν από τους λογαριασμούς, οι λοιπές χρεώσεις και να πληρώνουμε μόνο το ρεύμα.
  • Να δοθεί επιδότηση για να καλυφθεί το κόστος από τις τεράστιες αυξήσεις στα αγροεφόδια και τις ζωοτροφές.
  • Προστασία από τις φυσικές καταστροφές,με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.
  • Να αποζημιωθεί η ακαρπία και να αποδοθεί άμεσα η κορωνοενίσχυση στους ελαιοπαραγωγούς.
  • Να οριστούν κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα, που να προστατεύουν το εισόδημά μας, ιδιαίτερα τώρα που το κόστος παραγωγής είναι απρόβλεπτο.


  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative