Social Icons

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΕΛΑΣ, στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας(Φωτο & Βιντεο)


https://www.902.gr/eidisi/politiki/287678/ohi-ston-imperialistiko-polemo-na-stamatisei-i-opoiadipote-emploki-tis
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του στην εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ στο Δημοτικό Θέατρο της Λαμίας, για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από την ίδρυση του ΕΛΑΣ, έκανε εκτενή αναφορά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. 

Παρατίθεται το απόσπασμα:

«Από δω από τη Λαμία, απ' αυτή τη μεγάλη γιορτή για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΕΛΑΣ, βροντοφωνάζουμε:

Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Να σταματήσει η οποιαδήποτε εμπλοκή της Ελλάδας! Να κλείσουν τώρα οι βάσεις!
Αυτό είναι το κρίσιμο ζήτημα για το λαό μας, αυτές τις ώρες που ηχούν οι σειρήνες του πολέμου και είναι σε εξέλιξη η επέμβαση και εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Οι σειρήνες του πολέμου ηχούν για δεύτερη φορά σε ευρωπαϊκό έδαφος, 30 χρόνια μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και την ανατροπή του σοσιαλισμού. Μάταια οι λαοί αναζητούν τον "ειρηνικό" και "ασφαλή" κόσμο που τους έταξαν τότε!

Αυτό που υπάρχει είναι η μόνιμη ανασφάλεια, η φτώχεια και οι πόλεμοι.

Και η Ευρώπη μετράει πλέον δύο πολέμους, μετά τη Γιουγκοσλαβία και τις ηρωικές σελίδες που έγραψε και ο λαός μας με την πάλη του, ξεφτιλίζοντας τα κοράκια του ΝΑΤΟ που τους έστελνε, αντί για το μέτωπο, στη λαχαναγορά της Θεσσαλονίκης.

Η πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία, είναι το αποτέλεσμα της όξυνσης των ανταγωνισμών ανάμεσα σε δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα. Έχει επίκεντρο τις σφαίρες επιρροής, τα μερίδια των αγορών, τις πρώτες ύλες, τα ενεργειακά σχέδια και τους δρόμους μεταφοράς. Ανταγωνισμοί που δεν μπορούν πια να επιλυθούν με διπλωματικά - πολιτικά μέσα κι εύθραυστους συμβιβασμούς.

Από τη μία πλευρά οι ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, που εγκαθίδρυσαν και στηρίζουν την αντιδραστική κυβέρνηση-μαριονέτα του Κιέβου, τους παραστρατιωτικούς μηχανισμούς και τις φασιστικές ομάδες της Ουκρανίας. ΗΠΑ - ΝΑΤΟ χρόνια τώρα προωθούν τις θέσεις τους επεκτείνοντας το ΝΑΤΟ, με στόχο τη στρατιωτική περικύκλωση της Ρωσίας.

Από την άλλη πλευρά είναι η σημερινή Ρωσία, που προωθεί τα δικά της σχέδια καπιταλιστικής ενοποίησης εδαφών και χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
Ο πόλεμος, σύντροφοι και φίλοι, αποτελεί τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής με άλλα βίαια μέσα. Είναι απόδειξη ότι ο πόλεμος, ο θάνατος και η καταστροφή που προκαλεί, ξεπηδά αναπόφευκτα μέσα από τον καπιταλιστικό - ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό.

Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι οι λαοί της Ρωσίας και της Ουκρανίας ζούσαν για πολλές δεκαετίες αδελφωμένοι, προόδευαν ειρηνικά στις συνθήκες του σοσιαλισμού. Αυτό -όσο αντικομμουνιστικό δηλητήριο και αν χύσουν τα διάφορα πρακτορεία- δεν μπορούν να το διαγράψουν από τη μνήμη των λαών. Η πραγματική ιστορία και η αλήθεια της δεν διαγράφεται.

Αντίθετα, κάθε μέρα που περνάει, όλο και περισσότερο αποδεικνύεται ότι η διέξοδος βρίσκεται μόνο στη σύγκρουση με το άδικο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά τη φτώχεια και τον πόλεμο. Αυτό τον άλλο δρόμο πρέπει να ακολουθήσουν αυτοί οι λαοί, όλοι οι λαοί, σήμερα.

Και η Ελλάδα δεν είναι αθώα του εγκλήματος! Συμμετέχει ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, με στόχο τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της ελληνικής άρχουσας τάξης, δηλαδή τη συμμετοχή της στο πλιάτσικο και την αναδιανομή της "πίτας", που γίνεται με νέα εγκλήματα σε βάρος των λαών.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις που πέρασαν, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, η μία μετά την άλλη, έχουν στηρίξει τις αποφάσεις και τα σχέδια του ΝΑΤΟ για τη διεύρυνσή του, για την περικύκλωση της Ρωσίας, για τα σχέδιά του σε βάρος των λαών. Αυτοί δρομολόγησαν την εγκατάσταση νέων αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων στη χώρα, όπως αυτή της Αλεξανδρούπολης που έχει μετατραπεί σε κόμβο μεταφοράς και προώθησης στρατιωτικών δυνάμεων προς την Ανατολική Ευρώπη.

Έτσι, η χώρα μας γίνεται "θύτης" άλλων λαών, όμως ταυτόχρονα μπορεί να γίνει και εύκολο "θύμα". Η Ελλάδα κινδυνεύει και όχι οι ΗΠΑ που βρίσκονται στην άλλη άκρη του κόσμου.
Η Ελλάδα και ο λαός μας είναι που μπορούν να γίνουν στόχος αντιποίνων, όπως ήδη έχει προειδοποιήσει η Ρωσία για την Αλεξανδρούπολη και τις άλλες στρατιωτικές βάσεις.

Η Ελλάδα και ο λαός μας πληρώνει βαρύ οικονομικό φόρο με την ακρίβεια, την αύξηση της τιμής των καυσίμων, την ενεργειακή φτώχεια, τους εξοπλισμούς.

Η Ελλάδα και ο λαός της θα την πληρώσει, αφού εκτός των άλλων, έχει ανοίξει και η όρεξη της Τουρκίας με τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της στο Αιγαίο για αναθεώρηση συνόρων και συμφωνιών, καθώς και στο Κυπριακό.
Η απάντηση από τη σκοπιά των συμφερόντων του λαού μας και της χώρας μας βρίσκεται στην χάραξη αυτοτελούς - αυτόνομης γραμμής, μακριά από όλα τα αστικά και ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Μπροστά στο νέο έγκλημα η καθαρή απάντηση είναι μόνο μία:

Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Οι λαοί είναι οι μόνοι κυρίαρχοι να χαράξουν την πορεία τους, να επιλέξουν το δρόμο τους, μακριά από τα ιδιοτελή συμφέροντα των αστικών τάξεων και των κυβερνήσεων που τις υπηρετούν και είναι οι μόνες υπεύθυνες γι' αυτό το σφαγείο που μας οδηγούν.

Εδώ και τώρα να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας.

Να κλείσουν αμέσως όλες οι βάσεις στη χώρα μας.

Δυναμώνουμε την πάλη για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο μας».
Εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΕΛΑΣ, στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας

Σε κλίμα ενθουσιασμού η συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο προς τιμήν των 80 χρόνων του ΕΛΑΣ


Σε κλίμα ενθουσιασμού η συναυλία με το μουσικό συγκρότημα «Ρωμιοσύνη» και τη συμμετοχή του Παντελή Θαλασσινού, σε επιμέλεια του Τεό Λαζάρου, που έγινε στο πλαίσιο της εκδήλωσης της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΕΛΑΣ, στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

Οι παραβρισκόμενοι χειροκροτούσαν ένθερμα τους καλλιτέχνες και τραγουδούσαν μαζί τους γνωστά αγαπημένα αντάρτικα τραγούδια.

Τα συνθήματα «Ένας αιώνας αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία» και «Λαέ θυμήσου το χώμα που πατάς λευτέρωσαν μ' αγώνα ΕΑΜ - ΕΠΟΝ - ΕΛΑΣ» εναλλάσσονταν με τραγούδια «Ένας δεν είμαι μα χιλιάδες...», «Τώρα που έφτασε η ώρα να πάμε μπροστά να μου ζήσεις γλυκιά λευτεριά...», μέχρι τα πιο εμβληματικά «Ο Άρης κάνει πόλεμο», «Ήρωες, άπαρτα βουνά», ο ύμνος του ΕΛΑΣ, για να καταλήξουν όλοι όρθιοι με υψωμένες γροθιές να τραγουδούν τη Διεθνή!

Πλήθος κόσμου παρέμεινε σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου, όπου με μεγάφωνα ακουγόταν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ενώ οι νεολαίοι έστησαν χορό!
Εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΕΛΑΣ, στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας
Εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΕΛΑΣ, στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας

 Δείτε βίντεο:


Πορεία προς το Αγαλμα του Αρη Βελουχιώτη με συνθήματα και πανό (ΦΩΤΟ)
Εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΕΛΑΣ, στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας
Εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΕΛΑΣ, στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας
Εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΕΛΑΣ, στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας
Εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΕΛΑΣ, στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας
Εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΕΛΑΣ, στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας

Πορεία προς το άγαλμα του Αρη Βελουχιώτη, στην πλατεία Λαού, ξεκίνησε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συναυλίας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση των 80 χρόνων από την ίδρυση του ΕΛΑΣ.
Πορεύονται στους δρόμους της πόλης, φωνάζοντας τα συνθήματα όπως: «Ενας αιώνας αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία», «Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν» και "Λαέ θυμήσου το χώμα που πατάς, λευτέρωσαν με αγώνα ΕΑΜ-ΕΠΟΝ-ΕΛΑΣ".
Video: Θανάσης Τσίγας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative