Social Icons

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Όλοι το Σάββατο 26 Φλεβάρη στις 12:00 να κατέβουμε μαζικά στη μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα


Όλοι το Σάββατο 26 Φλεβάρη στις 12:00 να κατέβουμε μαζικά στη μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα.
Καλούμε τα σωματεία και τους εργαζόμενους της Φθιώτιδας , αλλά και όλους τους φορείς. Κάθε έναν που δεν αντέχει και δεν ανέχεται αυτή τη κατάσταση που ζούμε, να συντονιστούμε αγωνιστικά και το Σάββατο 26 Φλεβάρη στις 12:00 να κατέβουμε μαζικά στη μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Λέμε όχι στο ξεζούμισμα του εισοδήματος μας και την ακρίβεια. Λέμε όχι σε όλα όσα υποφέρει και υπομένει η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, δύο χρόνια τώρα πανδημίας κορονοϊού και αντιλαϊκών μέτρων.

Σε συνέχεια της δράσης μας του προηγούμενου διαστήματος εντείνουμε τις προσπάθειές για κλιμάκωση τις αντίστασης των εργαζομένων και του λαού για την προστασία της υγείας, της ζωής μας, του εισοδήματος μας, της υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας, της διασφάλισης ότι θα συνεχίσουμε σε αγωνιστική κατεύθυνση...

Συνεχίζουμε στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ που χρόνια τώρα δίνουν μάχη για το μεροκάματο, τη ζωή των οικογενειών τους. Ειδικά τις τελευταίες μέρες που η κυβέρνηση ανακοίνωσε το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ, την απόλυση και την έξωση των εργαζομένων από τα σπίτια τους.

Ενώνοντας τις δυνάμεις μας, ενισχύοντας την αλληλεγγύη, να υποχρεώσουμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα δολοφονικά της σχέδια για τη ΛΑΡΚΟ και τους εργαζόμενους και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα τους.

Συντονιζόμαστε με τα μπλόκα της αγροτιάς, τους βιοπαλαιστές αγρότες που μέσα στο κρύο κρατάνε ζέστες τις μηχανές του αγώνα.

Οι ανατιμήσεις στα αγροεφόδια , στο πετρέλαιο, στο ηλεκτρικό ρεύμα, η ακαρπία και μια σειρά άλλοι επιβαρυντικοί παράγοντες για την καλλιέργεια δεν τους αφήνουν τα περιθώρια να μείνουν με σταυρωμένα χέρια και είναι στο δρόμο. Έχουμε κοινά προβλήματα και διεκδικήσεις που συναντιούνται απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που μας τσακίζει και που οφείλουμε από κοινού να αντιπαλέψουμε.

Η κυβέρνηση στέλνει το λογαριασμό σε καθημερινή βάση στα λαϊκά νοικοκυριά με κάθε τρόπο. Συνεχίζει το έργο της στην ίδια κατεύθυνση, ώστε να συνεχίσουν να πληρώνουν το μάρμαρο της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων οι εργαζόμενοι και ο λαός.

Την ίδια στιγμή με το νέο αναπτυξιακό νόμο και το κονδύλια του ταμείου ανάκαμψης συνεχίζουν να υπέρ στηρίζουν τους επιχειρηματικούς ομίλους σκορπίζοντας φτώχεια και ακρίβεια για τους πολλούς

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο δεν σφίγγει άλλο το ζωνάρι.

Όλοι το Σάββατο 26 Φλεβάρη στις 12:00 να κατέβουμε μαζικά στη μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Το εισόδημα εξανεμίζεται πολύ γρήγορα από τις τσέπες μας με την ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ, με τους λογαριασμούς του ρεύματος, του φυσικού αερίου το σύνολο των αναγκών του λαϊκού νοικοκυριού.
Τα ψίχουλα που κατά καιρούς δίνουν οι κυβερνήσεις έχουν από τα πριν υπολογίσει πώς θα τα πάρουν από την άλλη τσέπη στο διπλάσιο . Νομοθετούν συνεχώς σε βάρος μας ενώ οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι και προς τα κάτω . Οι άθλιες εργασιακές σχέσεις το ωράριο τα δικαιώματα μέσα σε αυτές τις συνθήκες γίνονται ακόμα χειρότερες

Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να συμβιβάζεται με αυτή την πραγματικότητα. Δεν είναι φυσικό να μετράμε δεκάδες νεκρούς κάθε μέρα από την πανδημία εκατοντάδες διασωληνωμένοι.

Καλούμε τα σωματεία και τα μέλη τους, τον κάθε εργαζόμενο, τους μαζικούς φορείς σε συντονισμό και δράση.

Με αφορμή την Πανδημία η κυβέρνηση παγιώνει χειρότερες συνθήκες νοσηλείας για τα περιστατικά που δεν είναι covid.

Αυτή η πολιτική είναι εγκληματική και είναι αποτέλεσμα από το γεγονός , πώς ότι έχει να κάνει με τις ανάγκες του λαού το αντιμετωπίζουν σαν κόστος. Αρνούνται για παράδειγμα να ενισχύσουν με προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού και να ενισχύσουν τις υποδομές στο σύστημα υγείας. Να ενισχύσει την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και όχι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα της εργοδοσίας

Απέναντι στην προσπάθειά της Κυβέρνησης και της εργοδοσίας να δυσκολέψει, να καταργήσει την ελεύθερη συλλογική δράση, την οργάνωση και τον αγώνα, απαντάμε με ακόμη μεγαλύτερη ένταση της δράσης μας.

Όλα κατακτούνται με την οργανωμένη συλλογική δράση και αντίσταση των εργαζομένων και σύγκρουση με την πολιτική που θέλει να τσακίζει τα δικαιώματά μας για τα κέρδη των λίγων.

Καλούμε τα σωματεία, τους εργαζόμενους, τον κάθε εργαζόμενο, τους μαζικούς φορείς από όλους τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία τη νεολαία:

Tο Σάββατο 26 Φλεβάρη στις 12:00 να πλημμυρίσουμε το Σύνταγμα για να διαδηλώσουμε διεκδικώντας :

  • Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.
  • Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης.
  • Επίδομα ανεργίας 600€ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
  • Μείωσης της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.
  • Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα φτωχά νοικοκυριά.
  • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Διαγραφή χρεών των φτωχών εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.
  • Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού.
  • Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, στους ΟΤΑ και στους τομείς πολιτικής προστασίας. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
  • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στις μεγάλες βιομηχανικές ζώνες, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
  • Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας.




  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative