Social Icons

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Λαμία: 19 χρόνια φυλακή για το βιαστή της 15χρονης μαθήτριας


Λαμία: 19 χρόνια φυλακή για το βιαστή της 15χρονης μαθήτριας
Στη δίκη που έγινε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο κατέθεσε κι άλλη γυναίκα που υποστήριξε ότι είχε βιαστεί στα 14 της από τον ίδιο άνδρα!
Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης στον 45χρονο - σήμερα - άνδρα από τη Λιβαδειά, που το Μάιο του 2019 είχε βιάσει 15χρονη μαθήτρια σε ερημική τοποθεσία κοντά στο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Δαύλειας. 

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λαμίας τον καταδίκασε σε 19 χρόνια ποινή κάθειρξης κρίνοντάς τον ένοχο για την πράξη του βιασμού ανήλικης και της παιδικής πορνογραφίας, χωρίς να δεχτεί ελαφρυντικά και με την έφεσή του να μην έχει ανασταλτική δύναμη, διατηρώντας έτσι την κράτησή του στη φυλακή. Επιπλέον του επέβαλε χρηματική ποινή 360 ημερήσιων μονάδων προς 5 ευρώ ημερησίως.Αντίθετα για την προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας κρίθηκε ομόφωνα αθώος λόγω αμφιβολιών.

Ο βιασμός

Ο κατηγορούμενος είχε βρει την 15χρονη στο instagram όπου της παρουσιάστηκε ως γνωστός των γονιών της. Η ανήλικη κοπέλα είχε σχέση με ένα αγόρι στον Βόλο και ο 45χρονος στις 17 Μαΐου 2019 προσφέρθηκε να την πάει εκεί να τον δει και να τη γυρίσει αυθημερόν και μάλιστα πριν τελειώσει το σχολείο, ώστε να μην καταλάβουν κάτι οι γονείς της.

Στο δρόμο για το Βόλο και συγκεκριμένα στο ύψος του Σιδηροδρομικού Σταθμού της Δαύλειας, το ΙΧΦ που οδηγούσε ο κατηγορούμενος, έστριψε σε απόμερο χωματόδρομο και εκεί τη βίασε.

Στη συνέχεια την πήγε κανονικά στο αγόρι της και την γύρισε. Το κορίτσι κατήγγειλε το περιστατικό μερικές ημέρες αργότερα γιατί όπως κατέθεσε είχε τρομοκρατηθεί, ενώ και ο δράστης την είχε προειδοποιήσει να μην μιλήσει γιατί «θα εκτεθεί η ίδια».

Ενώπιων του Δικαστηρίου ο 45χρονος που είναι πατέρας ενός 7χρονου παιδιού, κατέθεσε ότι δεν ήταν δική του ιδέα να πάει τη 15χρονη στο Βόλο και ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε την ηλικία της. «Δεν τη βίασα. Ότι έγινε, έγινε με τη θέλησή της. Μου έλεγε ότι είχε οικογενειακά προβλήματα…», υποστήριξε.

Κι άλλο ανήλικο θύμα

Στη Δίκη που έγινε την Τετάρτη (23/2) στη Λαμία, παρουσιάστηκε αυτοβούλως για να καταθέσει μία ακόμη γυναίκα 38 χρονών σήμερα, μητέρα τριών παιδιών και ενός εγγονιού, η οποία το 1998 - σε ηλικία μόλις 14 ετών - είχε πέσει και κείνη θύμα βιασμού από τον κατηγορούμενο, που τότε εκείνος ήταν 22 ετών.

«Τόσα χρόνια μετά και ο βιασμός από τον κατηγορούμενο με στιγματίζει. Είναι πρώτος ξάδελφος του πατέρα μου και τα αδέλφια μου κάνουν οικοδομικές εργασίες και τον έπαιρναν για δουλειά», περιέγραψε τη γνωριμία της με τον κατηγορούμενο, καταθέτοντας ότι τη βίασε ένα μεσημέρι που τους πήγε φαγητό. Την είχε παρασύρει σε μια ερημιά όπου της είχε σκίσει τα ρούχα, ενώ πιάνοντας την από το λαιμό την απείλησε να μη φωνάξει γιατί θα τη σκοτώσει.

Σε ερώτηση της έδρας γιατί τόσα χρόνια δεν είχε μιλήσει, η 38χρονη υποστήριξε ότι το οικογενειακό της περιβάλλον την είχε αποτρέψει, καθώς αγωνιούσαν πως θα την παντρέψουν σε περίπτωση που γινόταν γνωστό κάτι τέτοιο!

«Σήμερα νοιώθω ότι επιτέλους λυτρώθηκα», είπε η γυναίκα, που να σημειωθεί ενημερώθηκε για τις πράξεις του κατηγορούμενου από τα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο και είπε στον εαυτό της ότι είχε έρθει και για κείνη η ώρα να μιλήσει για να λυτρωθεί!

Για τη συγκεκριμένη κατηγορία ο 45χρονος υποστήριξε ότι είναι όλα ψέματα.

Καταπέλτης η Εισαγγελέας

Ως άνθρωπο «χωρίς ηθικές αναστολές», περιέγραψε τον κατηγορούμενο η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λαμίας, Αγορή Παπακώστα που υπενθύμισε ότι το παρελθόν του δεν είναι καθαρό (όπως είχε ειπωθεί και στην διακοπείσα συνεδρίαση στις 8 Φεβρουαρίου κατηγορείται και για μία ακόμη απόπειρα βιασμού, υπόθεση που δεν έχει τελεσιδικήσει).

«Στοχοποιεί τα θύματα του και έχει διαστροφική τάση προς το σκοπό αυτό», είπε μεταξύ άλλων η Εισαγγελέας προτείνοντας την ενοχή του για όσα κατηγορούνταν.

Σημειώνουμε τέλος ότι ως Πολιτική Αγωγή συμμετείχε στη Δίκη η δικηγόρος Πέγκυ Καρμάνη, ενώ για την υπεράσπιση του κατηγορούμενου, διορίστηκε αυτεπάγγελτα ο δικηγόρος Δημήτρης Πολύζος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative