Social Icons

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

Ανακοίνωση από το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Φθιώτιδας


Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Φθιώτιδας

Ανακοίνωση από το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Φθιώτιδας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

  • Πέμπτη 13/01 στις 6:30 το απόγευμα κινητοποίηση στο κέντρο της Λαμίας επί της Ρήγα Φεραίου
  • Παρασκευή 21/01 στις 10:00 το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας

Mission impossible
Πρωτόκολλο φάντασμα – Επιχείρηση Ανοσία της αγέλης


Εργαζόμενες/οι στο χώρο του εμπορίου,

Με αυτό τον τίτλο θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει την περίοδο που διανύουμε μέσα στους χώρους εργασίας αφού σχεδόν σε όλους τους χώρους υπάρχουν κρούσματα covid, ενώ το ακόμα μεγαλύτερο ξεχείλωμα των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ απαιτούν από τους συναδέλφους που νοσούν να επιστρέψουν στην εργασία τους στις 5 μέρες.
Βγαίνουν και λένε ότι η μετάλλαξη όμικρον κάνει πιο γρήγορο κύκλο. Πως μπορεί να ξέρει κάποιος συνάδελφος ποια μετάλλαξη έχει; Ποιον κοροϊδεύουν;

Πως αλλιώς μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει αυτά τα πρωτόκολλα εκτός από φάντασμα, όταν η εργοδοσία αυτοαναιρείται κάθε ώρα. Τη μια ενημερώνει με σημειώματα τους εργαζόμενους για το πότε μπαίνει κάποιος σε κατ’ οίκον περιορισμό και ας είναι αρνητικός και μετά από λίγο λέει κάνε ένα τεστ και έλα για δουλειά με αποτέλεσμα να υπάρχει υπερμετάδοση μέσα στους εργασιακούς χώρους.
Αν αυτά τα πρωτόκολλα της κυβέρνησης δεν είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα της εργοδοσίας, τότε τι είναι;

Αυτή η τακτική από την μεριά της κυβέρνησης και των εργοδοτών ώστε να διασφαλιστεί όπως λένε η «εύρυθμη» λειτουργία της αγοράς είναι άλλο ένα μέτρο που φέρνει σε ακόμα χειρότερη μοίρα τους εργαζόμενους του κλάδου, ακόμα πιο εκτεθειμένους στην πανδημία. Αυτή η τακτική είναι που έχει οδηγήσει να έχουμε αυτή τη στιγμή 40 με 50 χιλιάδες κρούσματα ημερησίως, εκατοντάδες στο νομό μας, δεκάδες στον κλάδο του εμπορίου.
Ακόμα δεν μπήκε η νέα χρονιά και ήδη η συντριπτική πλειοψηφία των μεγάλων επιχειρήσεων του κλάδου έχουν κρούσματα, σουπερμάρκετ, πολυκαταστήματα, καταστήματα ρούχων και παιχνιδιών, ήδη συνάδελφοι μας νοσούν.

Οι υπόλοιποι που δεν νοσούν και πηγαίνουν στην δουλειά, οι «τυχεροί» της υπόθεσης, «εύχονται» να νοσήσουν ελαφριά, αφού έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά με αυξημένο φόρτο εργασίας, με καθημερινές αλλαγές στα ωράρια εργασίας για να βγει το ημερήσιο πρόγραμμα, οι συνάδελφοι στα σουπερμάρκετ μετακινούνται από το ένα κατάστημα στο άλλο για να βγει η δουλειά. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι φεύγουμε από τη δουλειά και δεν ξέρουμε την επόμενη μέρα που και πότε θα δουλέψουμε.

Κυβέρνηση και εργοδοσία έχουν την πρώτη και κύρια ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί σε όλη τη χώρα και τους εργασιακούς χώρους. Είναι αυτοί που ευθύνονται για τους χιλιάδες συναδέλφους που έχουν νοσήσει, είναι αυτοί που ευθύνονται για την κατάσταση στα νοσοκομεία, για την αύξηση στις αναρρωτικές που υπάρχουν στους συναδέλφους, αφού τα εξαντλητικά ωράρια και ο αυξημένος φόρτος εργασίας αντικειμενικά οδηγεί σε μυοσκελετικά προβλήματα (τενοντίτιδες, σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, προβλήματα στη μέση, στους ώμους κτλ). Προβλήματα που θα έπρεπε να κατατάσσονται στις επαγγελματικές ασθένειες του κλάδου.

Με το άνοιγμα των σχολείων είναι δεδομένο ότι η κατάσταση θα χειροτερεύσει ακόμα περισσότερο αφού το μόνο που κάνει η κυβέρνηση είναι να δώσει άλλο ένα σελφ τεστ στα παιδιά μας. Δηλαδή ανοίγουν με ακόμα χειρότερους όρους από αυτούς που έκλεισαν.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Δεν χωράει καμία επανάπαυση.

Δεν είναι λογικό το 2022 και με την εξέλιξη της τεχνολογίας και της επιστήμης να θεωρεί ο κόσμος ότι όλοι θα νοσήσουμε. Να περιμένουμε καρτερικά πότε θα μας χτυπήσει την πόρτα ο κορονοϊός.
Αν η κυβέρνηση άκουγε τις φωνές – αιτήματα των σωματείων και των υγειονομικών που παλεύουν για ολοκληρωμένα μέτρα προστασίας της υγεία μας τα πράγματα θα ήταν σίγουρα καλύτερα. 

Αντ’ αυτού ακούμε μόνιμα για την ατομική ευθύνη. Καραμέλα συνάδελφοι για να κρύψουν την γύμνια του συστήματος υγείας, για να κρύψουν τις ευθύνες τους.

Οι εργαζόμενοι έχουμε αναλάβει και με το παραπάνω το βάρος που μας αναλογεί. Απαιτούμε από κυβέρνηση και εργοδοσία να πράξουν το ίδιο, δεν μπορούν να παίζουν με την υγεία μας και των οικογενειών μας.


Απαιτούμε εδώ και τώρα:


• Μαζικά επαναλαμβανόμενα rapid test με ευθύνη των εργοδοτών και της κυβέρνησης για όλους τους εργαζόμενους (εμβολιασμένους και μη).
• Να παρθεί πίσω η απόφαση για επιστροφή στην εργασία μετά από πέντε μέρες.
• Να γίνονται απολυμάνσεις σε όλα τα καταστήματα από εξειδικευμένα συνεργεία. Να μην επιβαρύνεται το προσωπικό των καταστημάτων και με αυτό.
• Περιορισμό στη χωρητικότητα των καταστημάτων, τουλάχιστον στο μισό.
• Να αυξηθούν τα σημεία και οι ώρες που γίνονται rapid test.
• Μαζικές προσλήψεις στο Νοσοκομείο Λαμίας, στο ΤΟ.Μ.Υ., στα Κέντρα Υγείας του Νομού για να καλυφθούν όλα τα κενά.
• Άμεση επίταξη των ιδιωτικών δομών του νομού με προτεραιότητα στις ΜΕΘ και τα διαγνωστικά.
• Να ανοίξουν όλα τα νοσοκομεία που έκλεισαν την περίοδο της κρίσης.
• Ενίσχυση του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού. Πλατιά και οργανωμένη επιστημονική ενημέρωση του λαού με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια, κοινωνικές ομάδες “υψηλού κινδύνου”
• Μέτρα για την έναρξη των σχολείων. Τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.

Αυτές είναι οι κόκκινες γραμμές μας συνάδελφοι, δεν μπορεί να παίζει κανείς με την υγεία μας. Θέλουμε να ζήσουμε ανθρώπινα, να πηγαίνουμε και να ερχόμαστε από την δουλειά μας με ασφάλεια.

  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative