Social Icons

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022

Άνοιγμα σχολείων: Πότε αποφασίζεται αν θα δοθεί παράταση


Άνοιγμα σχολείων: Πότε αποφασίζεται αν θα δοθεί παράταση
Το ενδεχόμενο παράτασης μιας εβδομάδας στο άνοιγμα των σχολείων θα εξετάσει η Επιτροπή. Πότε θα ληφθούν οι αποφάσεις. Αλλάζει το πρωτόκολλο του 50%+1. Δηλώσεις Πλεύρη.

Υπό την πίεση του αυξημένου δραματικά επιδημιολογικού φορτίου, λόγω της ραγδαίας επέκτασης της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού, συνεδριάζουν μέσα στην εβδομάδα οι λοιμωξιολόγοι.

Την Τρίτη ή την Τετάρτη θα συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών για να εισηγηθεί για το άνοιγμα των σχολείων. Πολλές είναι οι φωνές που ζητούν παράταση μιας εβδομάδας και άνοιγμα σχολείων στις 17 Ιανουαρίου.

Ωστόσο το βασικό σενάριο, η βούληση και η αρχική θέση της κυβέρνησης, όπως είπε σήμερα ο υπουργός Υγείας, είναι τα σχολεία να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι είναι πιθανή μια επικαιροποίηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου που ισχύει σήμερα για το κλείσιμο των σχολικών τμημέτων σε περίπτωση κρούσματος.

Αλλαγές στο πρωτόκολλο του 50%+1

Το ισχύον πρωτόκολλο που προβλέπει να κλείνει ένα σχολικό τμήμα μόνο εάν νοσεί με κορονοϊό το 50%+1 των μαθητών του τμήματος, αναμένεται να επαναπροσδιοριστεί.

‘Αρα τα τμήματα να κλείνουν πιο γρήγορα και με λιγότερα κρούσματα. Αρκετά από τα μέλη της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να προτείνουν το ποσοστό αυτό να μειωθεί σε 30%+1, πρόταση που θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας.

Πρόταση για παράταση μιας εβδομάδας και άνοιγμα σχολείων στις 17 Ιανουαρίου

Υπέρ της παράτασης του ανοίγματος των σχολείων έως τις 17 Ιανουαρίου έχει ταχθεί ένας σημαντικών αριθμών λοιμωξιολόγων, μεταξύ των οποίων και μέλη της Επιτροπής.

Παράταση μίας εβδομάδας για το άνοιγμα των σχολείων, ζήτησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, λόγω της εκτίναξης κρουσμάτων των τελευταίων ημερών. Συγκεκριμένα, ο καθηγητής εξήγησε πως αν ανοίξουν αυτή τη στιγμή τα σχολεία θα κλείσουν μετά από ένα δεκαήμερο.

“Ένα περίπου στα επτά παιδιά αυτή τη στιγμή από 0 έως 20 ετών είναι ενεργό κρούσμα. Κάθε οικογένεια έχει ένα τουλάχιστον κρούσμα ενεργό…. Είναι τόσο επιθετική και τόσο εκθετική αυτή (Όμικρον)… Προτιμούμε τους γονείς να είναι στο σπίτι με τα παιδιά τους υγιή; Ή να είναι στο σπίτι και να απέχουν από τη δουλειά τους με τα παιδιά τους άρρωστα;” διερωτήθηκε ο καθηγητής

“Τα σχολεία είναι ένα ζητούμενο, αλλά η προσπάθεια γίνεται για να μην κλείσουν τα σχολεία. Η νόσος χτυπά τα νέα παιδιά ιδίως επειδή είναι ανεμβολίαστα. Την επόμενη βδομάδα θα επανεξεταστούν όλα τα δεδομένα από τους ειδικούς και τότε θα δούμε τί περαιτέρω μέτρα θα λάβουμε”, υποστήριξε από την πλευρά του ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος.

Αυξημένο testing με rapid αντί για self test σε μαθητές

Όπως έχει ήδη προαναγγελθεί, για τους μαθητές θα προβλεφθεί ένα “κοκτέηλ” αυξημένου testing.

Ως προς αυτό, υπάρχουν εισηγήσεις οι μαθητές να γυρίσουν πίσω στα θρανία με τα rapid test και όχι με τα self test που παρέχονται δωρεάν αλλά δεν αποτυπώνουν με αρκετή αξιοπιστία τα κρούσματα.

Στην περίπτωση διενέργειας υποχρεωτικών εργαστηριακών τεστ, το κόστος δεν θα επιβαρύνει στις οικογένειες αλλά θα παρέχονται δωρεάν από το κράτος.

Ερώτημα είναι εάν θα ακολουθηθεί κοινό πρωτόκολλο testing τόσο σε εμβολιασμένους όσο και σε ανεμβολίαστους μαθητές. Το ζήτημα αυτό αναμένεται να απασχολήσει την Επιτροπή των Ειδικών με πιθανό σενάριο να εξαιρεθούν οι εμβολιασμένοι μαθητές, εκτός εάν υπάρξει κρούσμα σε συμμαθητή τους στο ίδιο τμήμα.

Σημειώνεται, τέλος, ότι ήδη η κυβέρνηση προχώρησε στην απόφαση να ανασταλούν οι σχολικές εκδρομές με οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο εντός και εκτός της Επικράτειας. Αυτό προβλέπει η νέα υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στις 30 Δεκεμβρίου, η οποία περιλαμβάνει τα νέα περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού.

Πηγη: The Toc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative