Social Icons

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

Sputnik V: Προχωρά η διαδικασία έγκρισής του από τον ΠΟΥ – «Καμία ανάγκη για ενίσχυση προς το παρόν»


Sputnik V: Προχωρά η διαδικασία έγκρισής του από τον ΠΟΥ – «Καμία ανάγκη για ενίσχυση προς το παρόν»
Στο ρωσικό εμβόλιο Sputnik V έχει πρόσβαση πάνω από το 50% του πληθυσμού της Γης, ενώ «θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί άπειρες φορές για επανεμβολιασμό ανά διετία.
Έως το τέλος Δεκεμβρίου αναμένει να λάβει το πλήρες πακέτο εγγράφων για το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού, Sputnik V, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία για την έγκρισή του.

Παράλληλα, μιλώντας στο Sputnik ο εκπρόσωπος του Οργασνισμού Tarik Jasarevic, σημείωσε ότι οι εμπειρογνώμονες του ΠΟΥ δεν μπορούν να ταξιδέψουν στη Ρωσία προκειμένου να αξιολογήσουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου πριν παραληφθούν και εξεταστούν τα απαραίτητα έγγραφα.
Έτσι, η επιθεώρηση του ΠΟΥ δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί νωρίτερα από τον Ιανουάριο του 2022..

Sputnik V: Έως 7 φορές υψηλότερη προστασία από την Όμικρον σε σχέση με τα mRNA εμβόλια

Ο Jasarevic ανέφερε επίσης ότι οι προθεσμίες για την υποβολή των εγγράφων ανακοινώθηκαν σε συνάντηση εκπροσώπων του ΠΟΥ και του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) στη Γενεύη στο τέλος Νοεμβρίου.
«Αφού εξεταστεί η αίτηση, ο ΠΟΥ θα ενημερώσει τον παραγωγό του εμβολίου εάν χρειάζεται επιτόπια επιθεώρηση», διευκρίνισε.

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο, ο Ρώσος υπουργός Υγείας, Mikhail Murashko δήλωσε ότι όλα τα εμπόδια για την αναγνώριση του Sputnik V από τον ΠΟΥ έχουν ξεπεραστεί, ενώ απομένουν μόνο κάποιες διοικητικές διαδικασίες. Το RDIF αναμένει έτσι να λάβει το «πράσινο φως» από τον ΠΟΥ μέσα τους επόμενους μήνες. Τη βεβαιότητά του άλλωστε γι΄ αυτό εξέφρασε νωρίτερα και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, αφήνοντας πάντως αιχμές για τη διαδικασία.

«Ναι, ο ΠΟΥ [Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας] δεν έχει εγκρίνει ακόμα το εμβόλιό μας. Και μπορούμε να συζητήσουμε πολύ για το τι κρύβεται πίσω από αυτό - μια προκατειλημμένη στάση απέναντι μας ή εντελώς γραφειοκρατικά ζητήματα. 

Προκύπτουν δυσκολίες που σχετίζονται με τη συμπλήρωση των εγγράφων, την υποβολή των απαιτούμενων πληροφοριών, γιατί εδώ, έχουμε τις δικές μας απαιτήσεις και υπάρχουν διαφορετικές» επεσήμανε σε δήλωσή του στο Rossiya 1.

Έκρινε, δε, πως «χρειάζεται λίγος χρόνος για να βρεθεί ένας συμβιβασμός μεταξύ αυτών των απαιτήσεων», προσθέτοντας:

«Είμαι πεπεισμένος πως, κυριολεκτικά, μέσα στους επόμενους μήνες (...) ο ΠΟΥ θα εγκρίνει το Sputnik V και θα καταφέρουμε να κάνουμε προόδους όσον αφορά στο ζήτημα και με την Ευρώπη».
Επί του παρόντος, το Sputnik V είναι πάντως εξουσιοδοτημένο για χρήση σε 71 χώρες, ενώ πρόσβαση σε αυτό έχουν συνολικά 4 δισεκατομμύρια άνθρωποι, πάνω από το 50% δηλαδή του πληθυσμού της Γης.
Το εμβόλιο υποβάλλεται σε τεχνογνωσία στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων από τις 4 Μαρτίου.

«Δεν χρειάζεται καμία τροποποίηση προς το παρόν»

Στο μεταξύ, ο Alexander Gintsburg, επικεφαλής του ερευνητικού κέντρου Gamaleya της Ρωσίας, το οποίο ανέπτυξε το Sputnik V, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει προς το παρόν ανάγκη τροποποίησης του εμβολίου λόγω της παραλλαγής Όμικρον καθώς είναι αποτελεσματικό απέναντί της, ωστόσο αν χρειαστεί μπορεί να γίνει μέσα σε λίγες εβδομάδες, χάρη στις σύγχρονες τεχνολογίες.

«Αυτήν τη στιγμή, δεν υπάρχει η ανάγκη αλλάξει το στέλεχος του εμβολίου. Δυστυχώς, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι θα συμβεί στη συνέχεια με την εξέλιξη [του ιού]. Οι τεχνολογίες μας όμως πράγματι μας επιτρέπουν να δημιουργήσουμε νέες παραλλαγές αντιγόνου εμβολίων πολύ γρήγορα, κυριολεκτικά μέσα σε μερικές εβδομάδες», ανέφερε.

Ο αξιωματούχος της Υγείας επιβεβαίωσε επίσης ότι το Sputnik V θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί «άπειρες φορές» για επανεμβολιασμό ανά διετία.

Η Ρωσία, τον Αύγουστο του 2020, έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που καταχώρησε εμβόλιο κατά του κορονοϊού, με το όνομα Sputnik V.





  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative