Social Icons

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

Στυλίδα: Το έργο ανάπλασης της κεντρικής πλατείας υπέγραψαν Σπανός - Στεργίου


Στυλίδα: Το έργο ανάπλασης της κεντρικής πλατείας υπέγραψαν Σπανός - Στεργίου
Προγραμματική σύμβαση συνυπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και η Δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου, για την εκτέλεση του έργου ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Στυλίδας, προϋπολογισμού 990.000€.

Με αφορμή την υπογραφή της προγραμματικής, ο Περιφερειάρχης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας - Αλιευτικής Πολιτικής Κώστας Αποστολόπουλος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας Ηλίας Σανίδας και η Δήμαρχος Στυλίδας επισκέφθηκαν σήμερα, Τετάρτη 08 Δεκεμβρίου 2021:
Στυλίδα: Το έργο ανάπλασης της κεντρικής πλατείας υπέγραψαν Σπανός - Στεργίου
  • Την Κεντρική Πλατεία Στυλίδας, όπου συμφωνήθηκε το χρονοδιάγραμμα δημοπράτησης και συμβασιοποίησης του έργου, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης μετά το Σεπτέμβριο του 2022, για να μην διαταραχθεί η λειτουργία των εμπορικών και άλλων καταστημάτων.
  • Το Λιμάνι Στυλίδας, όπου οι εξελίξεις είναι θετικές.Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας έγκρισης της ΑΕΠΟ, που καθυστερούσε για 8 χρόνια την ωρίμανση του έργου της εκβάθυνσης και της επέκτασης προβλήτα του Λιμένα Στυλίδας, η Περιφέρεια εκπονεί την οριστική μελέτη, προκειμένου να εξευρεθεί χρηματοδότηση.
  • Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και την Δημοτική Αγορά Στυλίδας, για τα οποία εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση και ολοκληρώνεται η δημοπράτηση των αναγκαίων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.
Στυλίδα: Το έργο ανάπλασης της κεντρικής πλατείας υπέγραψαν Σπανός - Στεργίου
Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε ακολούθως στο δημοτικό κατάστημα Στυλίδας, ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός και υπηρεσιακά στελέχη ενημέρωσαν για την πορεία:
  • Έργων που ολοκληρώθηκαν, όπως η επέκταση Λιμένα Γλύφας,προϋπολογισμού 2.000.000€.
  • Έργων υπό κατασκευή, όπως η συντήρηση του Κ.Υ. Στυλίδας, προϋπολογισμού 240.000€.
  • Έργων που οδεύουν προς δημοπράτηση, όπως η επέκταση του Αλιευτικού Καταφυγίου Αχλαδίου, προϋπολογισμού 3.400.000€ και η επέκταση του Αλιευτικού Καταφυγίου Γλύφας, προϋπολογισμού 2.000.000€.
Στυλίδα: Το έργο ανάπλασης της κεντρικής πλατείας υπέγραψαν Σπανός - Στεργίου
Μετά την σύσκεψη, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε:

«Συνυπογράψαμε σήμερα την προγραμματική σύμβαση, με την οποία μπαίνει στο στάδιο της δημοπράτησης το έργο ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Στυλίδας, προϋπολογισμού 990.000€. Το έργο αυτό προορίζεται να αναβαθμίσει αισθητικά το κέντρο της πόλης προς όφελος της οικονομίας, αλλά και της ποιότητας ζωής!

Επισκεφθήκαμε και το λιμάνι της Στυλίδας, μετά τα θετικά νέα για την έγκριση της ΑΕΠΟ. Πλέον ολοκληρώνουμε σύντομα (και απρόσκοπτα!) τις μελέτες για να αναζητήσουμε χρηματοδότηση!

Παράλληλα, οδεύουν προς δημοπράτηση τα έργα αναβάθμισης της Δημοτικής Αγοράς και του Πάρκου Λαού της Στυλίδας, ενώ ήδη δημοπρατούνται τα έργα επέκτασης των αλιευτικών καταφυγίων Αχλαδίου και Γλύφας, συνολικού προϋπολογισμού 5.400.000€.

Μικρές και μεγάλες δράσεις, στη γη και τη θάλασσα, με την προσδοκία να κάνουν αυτόν τον πανέμορφο τόπο ακόμη καλύτερο!»

Στυλίδα: Το έργο ανάπλασης της κεντρικής πλατείας υπέγραψαν Σπανός - Στεργίου
Από την πλευρά της η Δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου δήλωσε: 

«Καταρχάς, θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό για την άψογη συνεργασία, που είχαμε όλο αυτό το διάστημα και για τα έργα που είναι σε εξέλιξη ή πρόκειται να δημοπρατηθούν με την αιγίδα της Περιφέρειας. Νομίζω ότι έχουμε βάλει υψηλούς στόχους και δουλεύουμε εντατικά, για να τους πετύχουμε.

Ένας από τους υψηλότερους στόχους της Περιφερειακής Αρχής και του Δήμου Στυλίδας ήταν το λιμενικό έργο της Στυλίδας. Μετά την έγκριση της οριστικής μελέτης και φυσικά τη χρηματοδότηση και ολοκλήρωση αυτού του έργου, θα αλλάξει σελίδα ο δήμος μας και όλη η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας».
Στυλίδα: Το έργο ανάπλασης της κεντρικής πλατείας υπέγραψαν Σπανός - Στεργίου
lamiareport.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του μεγάλου έργου της ανάπλασης της Κεντρικής Πλατείας Στυλίδας προϋπολογισμού 990.000,00 € ολοκληρώθηκε η επίσκεψη στο Δήμο Στυλίδας του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανού και των συνεργατών του, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Αθανασίου Καρακάντζα, του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Αλιευτικής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνου Αποστολόπουλου, του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Ηλία Σανίδα και της Διευθύντριας των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Φθιώτιδας κας Αθανασίας Ζωβοϊλη, τους οποίους υποδέχθηκε η Δήμαρχος κα Βιργινία Στεργίου, οι Αντιδήμαρχοι καθώς και αιρετοί και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.

Με την προγραμματική σύμβαση που συνυπέγραψαν ο Περιφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός και η Δήμαρχος κα Βιργινία Στεργίου ανοίγει ο δρόμος για την ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας Στυλίδας, και μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης το μεγάλο αυτό έργο που θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της πόλης αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των δημοτών αλλά και την τοπική αγορά και οικονομία.

Με την εκπόνηση των μελετών εκ μέρους του Δήμου και την ύπαρξη κοινής συνισταμένης για ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας η από κοινού στόχευση παραμένει η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Όπως σημειώθηκε και από τις δύο πλευρές, η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα πολλής δουλειάς και εποικοδομητικής συνεργασίας.

Προηγήθηκε περιήγηση στο λιμάνι της Στυλίδας, με ιδιαίτερη αναφορά στην ολοκλήρωση της διαδικασίας έγκρισης των Περιβαντολλογικών όρων που καθυστερούσε για οκτώ χρόνια την ωρίμανση του έργου της εκβάθυνσης, επέκτασης και εφαρμογής του σχεδίου ανάπλασης της περιοχής (master plan). Στο σημείο αυτό ο κ. Περιφερειάρχης δήλωσε ότι Περιφέρεια Στερεάς θα προβεί στην εξεύρεση χρηματοδότησης για την κατασκευή του έργου, το οποίο θεωρείται κομβικής σημασίας λόγω της θέσης του, της ύπαρξης της σιδηροδρομικής γραμμής και της σχέσης του με την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής.

Η επόμενη επίσκεψη του κ. Περιφερειάρχη και των συνεργατών του, ήταν στο Πάρκο του Λαού και τη Δημοτική Αγορά στην πόλη της Στυλίδας, όπου μας ενημέρωσε ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί η δημοπράτηση των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, η ανακαίνιση της Αγοράς, η επισκευή της περίφραξης του Πάρκου και η κατασκευή του τρίτου γηπέδου αντισφαίρισης (τένις).

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε στο Δημαρχείο όπου παρουσία και των υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου έγινε εκτενής ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη της δημοπράτησης των έργων επέκτασης των αλιευτικών καταφυγίων Αχλαδίου και Γλύφας συνολικού προϋπολογισμού 5.400.000€. Επίσης ο κ. Περιφερειάρχης σημείωσε ότι είναι σε εξέλιξη η μελέτη αναβάθμισης του λιμανιού του Καραβομύλου, που θα ενταχθεί στον προγραμματισμό της Περιφέρειας για το νέο έτος.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από τη Δήμαρχο στην ολοκλήρωση της κατασκευής του Κλειστού Γυμναστηρίου Στυλίδας, του οποίου οι εργασίες κατασκευής διακόπηκαν το 2013. Μετά από τις ενέργειες της δημοτικής αρχής, την παραλαβή του ημιτελούς έργου και την ολοκλήρωση της μελέτης αποκατάστασης, υπολείπεται η εξεύρεση χρηματοδότησης ώστε να ολοκληρωθεί το έργο. Ο κ. Περιφερειάρχης σημείωσε ότι θα εξετάσει την περίπτωση χρηματοδότησης.

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Καρακάντζας, επιβεβαίωσε την υπόσχεση της Περιφέρειας που αφορά στην κατασκευή του Γηπέδου Ποδοσφαίρου στην Πελασγία και υπογράμμισε ότι ο ίδιος στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, θα συνεχίσει να είναι σε αγαστή συνεργασία με το Δήμο Στυλίδας.

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Στυλίδας

  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative