Social Icons

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συνάδελφοι αγρότες, κτηνοτρόφοι, επαγγελματοβιοτέχνες


Διανύουμε ίσως τη δυσκολότερη χρονιά της τελευταίας δεκαετίας. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι έχουμε υποστεί μείωση στα εισοδήματά μας που μπορεί να υπερβαίνει το 50%. 

Η αύξηση του κόστους παραγωγής με τις τιμές στα αγροεφόδια να καταγράφουν αυξήσεις έως και 100%, το πανάκριβο πετρέλαιο με σταθερή τιμή πάνω από το 1,5€, οι τεράστιες αυξήσεις στο αγροτικό και οικιακό ρεύμα που αγγίζουν το 70%, οι μειωμένες παραγωγές της τελευταίας καλλιεργητικής περιόδου, οι καταστροφές από τον Ιανό και τη Μήδεια που ακόμα δεν έχουν αποζημιωθεί, οι πανάκριβες ζωοτροφές, τα χαράτσια της Περιφέρειας στους κτηνοτρόφους και οι κουτσουρεμένες φετινές ενισχύσεις έχουν διαμορφώσει μια κατάσταση που με τεράστια δυσκολία καλύπτονται ακόμα και οι βασικές μας υποχρεώσεις.

Αντίστοιχα και οι επαγγελματοβιοτέχνες βρισκόμαστε σε χειρότερη κατάσταση ακόμα και από αυτή του lockdown. Αφού έχουμε υποστεί ένα διετές σκοτσέζικο ντους άνοιξε-κλείσε, μας έχουν μετατρέψει σε «χωροφύλακες» υπό το φόβο ελέγχων και τσουχτερών προστίμων που σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν λύση στο νέο φούντωμα της πανδημίας. 

Η μεγάλη πτώση στους τζίρους των καταστημάτων και η αναδουλειά παράλληλα με την ακρίβεια στις πρώτες ύλες και στο ηλεκτρικό ρεύμα όπως και η απαίτηση της κυβέρνησης να επιστρέψουμε τις όποιες οικονομικές ενισχύσεις μάς δόθηκαν την περίοδο του lockdown καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολη ακόμα και την επιβίωσή μας.

Μαζί με όλα αυτά βιώνουμε και την ανασφάλεια για το «τι μέλει γενέσθαι» εξαιτίας της ανεπάρκειας ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας μας, με την πανδημία να είναι σε εξέλιξη με σχεδόν 100 συνανθρώπους μας, ακόμη και μικρά παιδιά, να πεθαίνουν κάθε μέρα, με τις ΜΕΘ να έχουν φρακάρει και με τις μεταλλάξεις να διαδέχονται η μία την άλλη, με τα σχολεία που πηγαίνουν τα παιδιά μας να έχουν αφεθεί στο έλεος της πανδημίας και να αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης και με την κυβέρνηση μπροστά σε αυτή την κατάσταση να μειώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά κατά 400 εκατ. € τις δαπάνες για τη δημόσια υγεία.

Δεν φταίμε εμείς για την πανδημία, πληρώσαμε και ματώσαμε 10 χρόνια, δεν αντέχουμε να ξαναπληρώσουμε εμείς τις επιπτώσεις.

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα, είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για να διεκδικήσουμε λύσεις στα οξυμένα προβλήματά μας, να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας να ζούμε με αξιοπρέπεια και με βάση τις δυνατότητες της εποχής μας στον τόπο μας.

Σας καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσουμε στην Πλατεία Δημοκρατίας στη Μακρακώμη την Τετάρτη 15/12/2021 στις 11:30 π.μ.

Θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση στην Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών στις 10:30 π.μ. και θα ακολουθήσει πορεία μέχρι την Πλατεία Δημοκρατίας στη Μακρακώμη.
 

ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ
 
  • Κρατική επιδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αυξήσεων στα τιμολόγια αγροτικού, επαγγελματικού και οικιακού ηλεκτρικού ρεύματος – Κατάργηση των τελών για ΑΠΕ και όλων των επιπλέον χρεώσεων που επιβαρύνουν τους λογαριασμούς.
  • Αφορολόγητο για όλους στις 12.000€ συν 3.000€ για κάθε παιδί.
  • Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, αφορολόγητο οικιακό πετρέλαιο θέρμανσης και φυσικό αέριο.
  • Με ευθύνη της κυβέρνησης να απορροφηθούν οι αυξήσεις στα λιπάσματα και λοιπά αγροεφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια, στις ζωοτροφές και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να προστατεύουν το αγροτικό εισόδημα.
  • Διαγραφή στο 100% των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής και των χρεών για ασφαλιστικές εισφορές και εφορία που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας. – Μετάθεση όλων των ρυθμίσεων για χρέη σε εφορία, τράπεζες, εισφορές για τουλάχιστον έξι μήνες.
  • Επιπρόσθετη οικονομική στήριξη για τους επαγγελματίες της εστίασης και τους συναδέλφους άλλων κλάδων που πλήττονται από το νέο κύμα της πανδημίας. – Επίδομα ειδικού σκοπού για τους αυτοαπασχολούμενους που νοσούν από κορονοϊό ή μπαίνουν σε καραντίνα.
  • Επιδότηση στους κτηνοτρόφους για αγορά ζωοτροφών, 20€ ανά ζώο στα αιγοπρόβατα και 50€ στα βοοειδή. Να μην επιβαρυνθούν με το χαράτσι της Περιφέρειας για την καύση των νεκρών ζώων.
  • Καμία περικοπή στις αγροτικές ενισχύσεις – Να συνδεθούν οι ενισχύσεις με την παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο ώστε να ενισχύονται αυτοί που παράγουν πραγματικά και όχι αυτοί που απλά κατέχουν τη γη.
  • Να αποδοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις από Ιανό και Μήδεια. ΕΛΓΑ που να αποζημιώνει και όχι να χαρατσώνει.
  • Με ευθύνη της Περιφέρειας να δοθεί οριστική λύση για την ασθένεια των καστανόδενδρων στη Δ. Φθιώτιδα.
  • Απαλλαγή και αναδρομική επιστροφή των δημοτικών τελών για όλο το διάστημα της πανδημίας. – Απαλλαγή από το τέλος παρεπιδημούντων για τους επαγγελματίες της εστίασης. – Απαλλαγή από μισθώματα δημοτικών κτηρίων και εκτάσεων. – Μείωση 50% και αναδρομική επιστροφή στα τιμολόγια ύδρευσης και άρδευσης για το διάστημα της πανδημίας.
  • Να παραμείνουν ανοιχτά και τα δύο καταστήματα του Ταχυδρομείου σε Σπερχειάδα και Μακρακώμη. Να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις σε μόνιμο προσωπικό ώστε να μπορούν να εξυπηρετήσουν τους κατοίκους τις περιοχής μας.
  • Θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού στο ΚΥ Μακρακωμης και στο Νοσοκομείο Λαμίας. Δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία από συνεργεία του ΕΟΔΥ.
Τα αιτήματά μας που είναι ξεκάθαρα αιτήματα επιβίωσης και άρα δίκαια. Τα υποβάλουμε προς κάθε αρμόδιο, προς τη Δημοτική Αρχή και όλες τις παρατάξεις του Δήμου Μακρακώμης, προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς, προς την Κυβέρνηση, τους βουλευτές του Ν. Φθιώτιδας και όλα τα κόμματα και τους καλούμε να πάρουν θέση.

ΤΕΡΜΑ Η ΑΝΟΧΗ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ




  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative