Social Icons

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

«Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ!» – Μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)


«Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ!» – Μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα από τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και των Σωματείων τους στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους.


Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν και εντείνουν τον αγώνα τους ενάντια στη μεθοδευμένη απαξίωση της εταιρείας και την εργασιακή ανασφάλεια που επιβάλλουν οι αποφάσεις της κυβέρνησης. Συνεχίζουν να παλεύουν για τη διασφάλιση συνέχισης της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, όλων των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους, για την καταβολή του δεδουλευμένου μόχθου τους.

Με την κινητοποίησή τους ανέδειξαν τις τραγικές επιπτώσεις της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση, η οποία έχει οδηγήσει σε περαιτέρω απαξίωση το εργοστάσιο και τα μεταλλεία. Η εγκατάλειψη των εγκαταστάσεων και η έλλειψη συντήρησης έχουν διαμορφώσει επικίνδυνες συνθήκες εργασίας και εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για τους εργαζόμενους. Παράλληλα εργοστάσιο και μεταλλεία υπολειτουργούν, ενώ η τιμή του νικελίου συνεχώς αυξάνεται.
«Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ!» – Μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)
Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, όπως καθ’ όλη τη διάρκεια του πολύμηνου αγώνα τους, βρέθηκαν εργαζόμενοι και σωματεία από την Αττική, τη Στερεά Ελλάδα και άλλες περιοχές της χώρας.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δ. Κουτσούμπα, ο Γιώργος Μαρίνος μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Ευβοίας, τα μέλη της ΚΕ και βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης και Χρήστος Κατσώτης. Ακόμη από τον ΣΥΡΙΖΑ η Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου, Γιάννης Σαρακιώτης και Μίλτος Χατζηγιαννάκης, από το ΚΙΝΑΛ ο Γιώργος Μουλκιώτης και από το ΜεΡΑ 25 η Αγγελική Αδαμοπούλου και η Μαρία Απατζίδη.

Επίσης εκπρόσωποι της Τοπικής Διοίκησης, Δήμαρχοι και περιφερειακοί σύμβουλοι της περιοχής καθώς και εκλεγμένοι συνδικαλιστές στις Διοικήσεις δεκάδων Σωματείων.
«Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ!» – Μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)
Στο συλλαλητήριο των απεργών της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα μίλησε ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Φθιώτιδας.

Ολόκληρη η ομιλία έχει ως εξής:


«Συναδέλφισσες και συνάδελφοι της ΛΑΡΚΟ, της Αττικής, της Στερεάς, όλης της χώρας,

Μετά από 22 μήνες σκληρού και ανυποχώρητου αγώνα, είμαστε εδώ, όρθιοι, είμαστε ήδη νικητές.
Μέσα από αυτό τον αγώνα έχουμε οδηγήσει σε πολιτική ήττα τόσο τον τελικό "νεκροθάφτη" της ΛΑΡΚΟ, τη σημερινή κυβέρνηση, όσο και όλες τις κυβερνήσεις που διαχρονικά "έσκαβαν το λάκκο".

Μέσα από τον αγώνα μας αναδείξαμε άλλον έναν ανεκτίμητο πλούτο που έχει η χώρα μας, κομμάτι του ορυκτού πλούτου, το νικέλιο, το κοβάλτιο.
Μέσα από τον αγώνα μας έχουμε αναδείξει κομμάτι των δυνατοτήτων που έχει η χώρα μας, την τεχνογνωσία της ΛΑΡΚΟ, τις υποδομές.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να εκποιήσει τη ΛΑΡΚΟ χωρίς να "ανοίξει μύτη", απέτυχε.

Η προσπάθειά της να την απαξιώσει μέχρι τελικής πτώσεως "ρίχνοντας στάχτη στα μάτια" των εργαζομένων και του λαού επίσης απέτυχε.

Οι εργαζόμενοι την έχουμε καθυστερήσει μέχρι σήμερα. Δεν επιτρέψαμε το σταμάτημα της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, δεν επιτρέψαμε σχεδιασμένες απολύσεις και διαθεσιμότητες, αναχαιτίσαμε μεγάλο κομμάτι των μισθολογικών περικοπών.

Σήμερα, δεν υπάρχει σημείο της χώρας μας που να μην έμαθαν τι είναι η ΛΑΡΚΟ, ποιες οι δυνατότητες, πώς μεθοδευμένα και συνειδητά την υπερχρέωσαν, την απαξίωσαν, σε τι συνθήκες εργαζόμαστε, ποια είναι τα τίμια και δίκαια αιτήματά μας.

Μέσα από τους αγώνες μας και την τεράστια αλληλεγγύη που μας έχετε δείξει, αναδείξαμε το έγκλημα. Κυβέρνηση και επενδυτές έχουν πρόβλημα με την αγωνιστική στάση των εργαζομένων. Είμαστε "αγκάθι", όπως χαρακτηριστικά μας αποκαλούν.

Αυτή την κατάκτηση τη χρωστάμε σε σας, στην αλληλεγγύη σας.
Είστε η φωνή μας σε κάθε γειτονιά της χώρας μας.
Σήμερα η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψει την ευθύνη που έχει.
Μέσα από την πλήρη εγκατάλειψη δημιούργησε τις πιο επικίνδυνες συνθήκες εργασίας στην ιστορία της ΛΑΡΚΟ. Την διέλυσε.

Δημιούργησε συνθήκες σταματήματος της λειτουργίας της για να τη δώσει τσάμπα, χωρίς εργαζόμενους.
Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν την τελική φάση των εγκληματικών διαγωνισμών εκποίησης και αγωνιζόμαστε και μέσα από τον αγώνα, έχουμε κερδίσει να είμαστε μέσα στην εργασία μας.

Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τη μάχη μέχρι το τέλος.
Και θα τη δώσουμε.
Και θα κερδίσουμε.

Η κυβέρνηση πολιτικά έχει χάσει. Δεν μπόρεσε να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό ότι η ΛΑΡΚΟ είναι ένα "βαρέλι δίχως πάτο", ότι "οι εργαζόμενοι φταίνε για την κατάντια της".

Σήμερα έχουμε κερδίσει με το "σπαθί μας" να στεκόμαστε απέναντι στην κυβέρνηση, να έχουμε το ίδιο μπόι, να την κοιτάμε κατάματα και να απαιτούμε τις αυτονόητες δεσμεύσεις, όπως τη συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, την ανάπτυξή της, τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων, την καταβολή του δεδουλευμένου μόχθου που χρωστά.

Ήρθαμε σήμερα στην Αθήνα για να αποδείξουμε ότι μετά από 22 μήνες έχουμε κουράγιο να συνεχίσουμε, θα συνεχίσουμε και δεν είμαστε μόνοι σε αυτόν τον τίμιο αγώνα.

Το πετύχαμε.

Ήρθαμε σήμερα επιδιώκοντας από την κυβέρνηση άμεσα να τοποθετηθεί. Να την προειδοποιήσουμε, να μην τολμήσει και δεν διασφαλίσει τα αιτήματά μας.

Ήρθαμε σήμερα για να εκφράζουμε σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να κλείσουν τη ΛΑΡΚΟ.

Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε ούτε μία απόλυση.
Δεν πρόκειται να χαρίσουμε ούτε ένα ευρώ από αυτά που μας χρωστούν.
Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να ξεριζωθούμε από τον τόπο μας, από το σπίτι μας.

Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τη μάχη μέχρι εσχάτων για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας και σε αυτόν τον αγώνα είναι μαζί μας οι περιοχές ολόκληρες που δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ, όλη η εργατική τάξη της χώρας μας.

Το προηγούμενο διάστημα δώσαμε τη μάχη σε δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες, σε απαγορεύσεις, σε συνθήκες πανδημίας.

Μαζί με άλλους χώρους που καθημερινά ο καθένας έδινε το δικό του αγώνα στους τόπους δουλειάς κρατήσαμε τη σπίθα του αγώνα.

Οι συνάδελφοι της "efood", στην COSCO, στη Ναυπηγοεπισκευαστική, αυτή τη σπίθα τη μετατρέψανε σε φλόγα, μια φλόγα που σήμερα μας δείχνει τον δρόμο, μια φλόγα που δεσμευόμαστε ότι θα τη μεγαλώσουμε, με νέες νίκες, θα την κρατήσουμε αναμμένη μέχρι να δικαιωθεί όλη η εργατική τάξη.

Για αυτό έχει ανεκτίμητη αξία η αλληλεγγύη που δείχνει ο ένας στον άλλον. Για αυτό έχει ανεκτίμητη αξία ο κάθε αγώνας.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Εκ μέρους όλων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ σας ευχαριστούμε από καρδιάς, χωρίς εσάς θα ήμασταν γονατισμένοι.
Μας έχετε κρατήσει ζωντανούς και περήφανους. Με την παρουσία σας, μας πήρατε τη δέσμευση να συνεχίσουμε μέχρι το τέλος, μέχρι τη νίκη και θα κρατήσουμε τη δέσμευσή μας.

Η τελική μάχη θα μεταφερθεί στα εργοτάξια της ΛΑΡΚΟ. Εκεί μέσα που έχουμε χύσει τον ιδρώτα μας, έχουμε χάσει συναδέλφους μας, έχουμε αρρωστήσει, αλλά και παράλληλα που είναι η ίδια μας η ζωή.
Εκεί που δένεται το ατσάλι θα περιμένουμε κυβερνήσεις και επενδυτές.
Δεν θα βρουν σπιθαμή γης να στεριώσουν αν δεν διασφαλιστούν τα δίκαια, ρεαλιστικά και τίμια αιτήματά μας.

Με όλους τους τόνους λέμε στην κυβέρνηση εδώ και τώρα να ξεκαθαρίσει, να αφήσει τα παιχνίδια εμπαιγμού και κοροϊδίας και να δεσμευτεί για τη συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, για τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και του μόχθου που μας χρωστά.

Μην τολμήσει και δεν καλύψει τα αυτονόητα.

Έχοντας σίγουρο ότι θα ξανανταμώσουμε, είτε εδώ, είτε στα εργοτάξια της ΛΑΡΚΟ, στέλνουμε το μήνυμα ότι είμαστε όλοι μαζί.
Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ έχει γίνει αγώνας όλης της εργατικής τάξης και θα είναι νικηφόρος.

Σας ευχαριστούμε.

Καλούς αγώνες.

Συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη»..

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative