Social Icons

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΦΕΠΩΛΩΝ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ - ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΦΕΠΩΛΩΝ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ - ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΦΕΠΩΛΩΝ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Στυλίδα, 7 Νοεμβρίου 2021

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου μας κ. Στουρνάρα Αθανάσιου με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων κ.κ. Καββαθά ανακοινώνουμε παρακάτω διευκρινήσεις και επισημάνσεις που αφορούν τα μέτρα που υποχρεούμαστε να λάβουμε στα καταστήματα εστίασης, σύμφωνα με την νέα ΚΥΑ που αφορά το διάστημα από το Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00.

1. Εσωτερικοί χώροι : επιτρέπονται εμβολιασμένοι, νοσήσαντες, παιδιά 4-17 ετών με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας και υποχρεωτική επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού, και δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) για τα παιδιά.

- Υποχρέωση ανάρτησης με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο σε εμφανές σημείο των κανόνων λειτουργίας καταστημάτων και επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου και του μέγιστου αριθμού ατόμων (100% πληρότητας), που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του χώρου.

2. Εξωτερικοί χώροι : Ορίζεται ο χώρος εκτός εξωτερικής οριογραμμής του κτηρίου, που είναι ανοικτός από (2) δύο πλευρές ή έχει ανεμοθώρακες ύψους 1.30μ. από το δάπεδο. Δεν υπολογίζεται στα ανοίγματα η οροφή. Οι αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών διατηρούνται.

- Επιτρέπονται εμβολιασμένοι, νοσήσαντες, ανεμβολίαστοι, παιδιά 4-17 ετών με υποχρεωτικής επίδειξη με παράλληλο έλεγχο ταυτοπροσωπίας κατά την είσοδο με Μοριακό (PCR) τέστ 72 ωρών ή Rapid test αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19 ή επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης, και δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) για τα παιδιά.

Χρήση WC από ανεμβολίαστους δεν επιτρέπεται.

3. Το take away λειτουργεί ελευθέρα για όλους με την υποχρέωση να φορούν μάσκα κατά την αναμονή.

Υπενθυμίζουμε ότι επιπλέον επαναλαμβάνονται όλα τα μέτρα που ίσχυαν το προηγούμενο 15/νθήμερο όπως :

1.Χρήση προστατευτικής μάσκας

α) σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων εργασίας, εξαιρουμένων όσων εργάζονται σε ατομικό χώρο χωρίς την παρουσία οποιουδήποτε άλλου προσώπου,

β) σε όλους τους εξωτερικούς χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός, εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά σε συγκεκριμένα πρωτόκολλα που προβλέπονται σε ειδικές διατάξεις της παρούσας.

Από την υποχρέωση χρήσης μάσκας εξαιρούνται: α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των τεσσάρων (4) ετών.

2.Τήρηση αποστάσεων ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων [ένα (1) άτομο ανά 2 τ.μ.] σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

3.Τοποθέτηση/χρήση αλκοολούχου διαλύματος περιεκτικότητας άνω του εβδομήντα τοις εκατό (70%) για την αντισηψία χεριών.

5.Εξαερισμός των χώρων με φυσικό ή τεχνητό τρόπο

Επισημαίνεται στους συναδέλφους ότι για οποιαδήποτε παρεκτροπή ή καταστρατήγηση των παραπάνω προληπτικών μέτρων προβλέπεται πρόστιμο 5.000 ευρώ, λουκέτο από 7-60 ημέρες σε περίπτωση υποτροπής και 300 ευρώ ευρώ για πελάτες που δεν έχουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative