Social Icons

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

ΔΗΜΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ - ΑΠΟΓΡΑΦΗ 2021


ΔΗΜΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ - ΑΠΟΓΡΑΦΗ 2021
Ο Δήμος Στυλίδας ενημερώνει τους δημότες του ότι αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη η Απογραφή Κτιρίων και Πληθυσμού 2021, η οποία διεξάγεται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Η απογραφή πληθυσμού έχει ήδη ξεκινήσει από τις 13 Νοεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 26 Νοεμβρίου.

Επισημαίνεται, ότι με βάση τα αποτελέσματα της Απογραφής και την καταγραφή κτιρίων και πληθυσμού, καθορίζονται σειρά σημαντικών αποφάσεων για το Δήμο μας για την επόμενη δεκαετία, όπως χρηματοδοτήσεις, σχεδιασμός και κατασκευή μεγάλων έργων και υποδομών καθώς και συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα και δράσεις.

Καλούμε όλους τους πολίτες που κατοικούν και δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου Στυλίδας, να ανταποκριθούν και να απογραφούν στο δήμο, προκειμένου να καταγραφεί και στατιστικά, η δυναμική και ο πληθυσμός του, ενόψει της νέας δεκαετίας που ξεκινάει, αφού τα αριθμητικά δεδομένα είναι καίριας σημασίας.

Ειδικότερα, η Απογραφή θα διενεργηθεί λαμβάνοντας υπόψη τις πρωτόγνωρες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας της νόσου του κορωνοϊού COVID-19. Η απογραφή του πληθυσμού θα διεξαχθεί σε κάθε νοικοκυριό είτε με ηλεκτρονική αυτοαπογραφή είτε μέσω συνέντευξης από απογραφέα.

Σε αυτό το πλαίσιο, φέτος, για πρώτη φορά, θα υπάρχει η δυνατότητα να απογράψουμε οι ίδιοι τον εαυτό μας και τα μέλη του νοικοκυριού μας, άμεσα και με ασφάλεια (ηλεκτρονική αυτοαπογραφή).

Ένας απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ θα εναποθέσει έναν κλειστό φάκελο σε κάθε οικία με έναν μοναδικό κωδικό αριθμό που θα αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη κατοικία. Στη συνέχεια, ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού θα μπορεί να εισέλθει στην ειδική εφαρμογή της Απογραφής, μέσω του https://www.gov.gr, χρησιμοποιώντας τον μοναδικό αυτό κωδικό και τους κωδικούς taxis ώστε να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο για τα νοικοκυριά και τα μέλη του.

Όσοι πολίτες, για οποιονδήποτε λόγο, δεν μπόρεσαν να απογραφούν μόνοι τους ηλεκτρονικά, θα απογραφούν με τη μέθοδο «πόρτα-πόρτα» με φυσική παρουσία του απογραφέα της ΕΛΣΤΑΤ.

Για την επίτευξη της ολοκλήρωσης των εργασιών, απαιτείται η συνεργασία των πολιτών ενώ είναι σημαντική η ανταπόκριση στις επισκέψεις των τομεαρχών και απογραφέων (οι οποίοι θα επιδείξουν ειδική ταυτότητα ορισμού με τη φωτογραφία τους) προκειμένου να συλλεχθούν τα απαραίτητα στοιχεία για τη διενέργεια της Απογραφής.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.statistics.gr/el/census-2021-process


Η Δήμαρχος Στυλίδας

Βιργινία Στεργίου


  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative