Social Icons

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2021 - Παράρτημα Λαμίας ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ


ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2021 - Παράρτημα Λαμίας ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΑΜΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ

Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα

Πολυτεχνείο 1973: «ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» «ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ - ΛΑΪΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ» «ΕΞΩ ΑΙ ΗΠΑ - ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ» Τα συνθήματα από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα 48 χρόνια μετά.

Στις σύγχρονες συνθήκες καλούν σε πάλη για μόρφωση και εργασία με ανθρώπινες συνθήκες, για μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού, για ελεύθερο χρόνο και εισόδημα για αξιοπρεπή ζωή, για απόρριψη και ανατροπή κάθε αντεργατικού-αντιλαϊκού νόμου που ψηφίζουν τα αστικά κόμματα με σκοπό να στερήσουν από τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους τον πλούτο που παράγουν με τον ιδρώτα και το αίμα τους.

Καλούν σε συνέχιση και ένταση της πάλης για απεξάρτηση και αποδέσμευση της χώρας από τις υπερεθνικές πολιτικο-οικονομικές ή στρατιωτικές ιμπεριαλιστικές ενώσεις(Ε.Ε., ΝΑΤΟ, ΗΠΑ…) Αυτές οι συμφωνίες αποτελούν στρατηγικές επιλογές της ελληνικής αστικής τάξης και εχθρικές στα λαϊκά συμφέροντα.

Ο ηρωικός φοιτητικός και εργατικός λαϊκός ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου ήταν η κορύφωση της αντιδικτατορικής πάλης που ξεκίνησε από την 21η Απριλίου 1967, μέσα στις δυσκολίες του χουντικού «γύψου».

Το Πολυτεχνείο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την πείρα που προσφέρει στην αδιάκοπη ταξική πάλη, αφού ο φοιτητικός ξεσηκωμός συνοδεύτηκε άμεσα από την ενεργητική αλληλεγγύη των εργατοϋπαλλήλων και άλλων λαϊκών δυνάμεων κι όχι μόνο στην Αθήνα. Υιοθέτησε, μάλιστα, ως μορφή πάλης τη μάχη του άοπλου λαού ενάντια στον ένοπλο μηχανισμό του κράτους των αστών. Αν και «βάφτηκε» με αίμα, αποτέλεσε την αρχή του τέλους τος 7χρονης δικτατορίας. Δίδαξε δε ότι κανένας αντίπαλος, όσο ισχυρός κι αν φαντάζει, δεν είναι αιώνιος ή ανίκητος.

Τιμάμε το Πολυτεχνείο και τους αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης μέσα και έξω από την Ελλάδα. Τιμάμε τους κομμουνιστές, τους άλλους ριζοσπάστες-δημοκρατικούς ανθρώπους, τους νεολαίους της εποχής εκείνης που ύψωσαν το ανάστημά τους στην απριλιανή δικτατορία και ήρθαν αντιμέτωποι με διώξεις, φυλακές, βασανιστήρια στα μπουντρούμια της ΕΑΤ-ΕΣΑ κι αλλού, εκτοπίσεις και εξορίες…

Αντιλαμβανόμαστε και αντιπαλεύουμε τη δικτατορία και το φασισμό ως μορφές διακυβέρνησης που επιλέγουν οι πλουτοκράτες, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες, επιδιώξεις και σχεδιασμούς τους ώστε να διατηρήσουν την εξουσία τους στην κοινωνία και την εκμετάλλευση του μόχθου του κόσμου της δουλειάς. Όσο κι αν προσπαθούν να τα παρουσιάσουν σαν παρέκκλιση της αστικής δημοκρατίας.

Γελιούνται όσοι νομίζουν ότι θα καταφέρουν να σβήσουν τη λαϊκή πάλη, ότι θα καταφέρουν να βάλουν στο μουσείο τα πάντοτε επίκαιρα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και της αντιδικτατορικής πάλης του λαού μας για "Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία - Εθνική Ανεξαρτησία Λαϊκή Κυριαρχία", για απεμπλοκή από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Η Ιστορία έγραψε και δεν ξεγράφει…

Ο αγώνας συνεχίζεται με στόχους πάλης :

Αποδέσμευση από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ! Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους!

Να ακυρωθεί η ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις!

Να κλείσουν οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές!

Ούτε σκέψη για δημιουργία νέων! Ούτε γη - ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

Να επιστρέψουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις από αποστολές στο εξωτερικό!

Δουλειά και ζωή με δικαιώματα!

ΛΑΜΙΑ 17/11/2021



  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative