Social Icons

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Κοινωνικό τιμολόγιο: Ποιοι μπορούν να κάνουν νέα αίτηση


Κοινωνικό τιμολόγιο: Ποιοι μπορούν να κάνουν νέα αίτηση
Συνεχίζονται οι αιτήσεις για το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ προκειμένου να ενταχθούν οι δικαιούχοι και να ωφεληθούν της μείωσης στους λογαριασμούς του ρεύματος.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι οι πολίτες οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση από την 16/09/2021, και πριν την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης ΕΝΦΙΑ 2021, και οι οποίοι έχουν μεταβολές στην ακίνητη περιουσία τους μέσα στο 2020 (εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ 2021), μπορούν αν θέλουν, να κάνουν νέα αίτηση, η οποία θα ελεγχθεί, όσον αφορά την ακίνητη περιουσία, βάσει της τελευταίας εκκαθάρισης ΕΝΦΙΑ (2021).

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούν εντός του έτους (αφού πρώτα ακυρώσουν ήδη υπάρχουσα υποβληθείσα αίτηση). Με την παρέλευση διμήνου από τη λήξη της διορίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων (από 16/09/2021 έως και 15/11/2021), όσοι από τους εν ενεργεία δικαιούχους δεν έχουν υποβάλλει νέα αίτηση, θα απενταχθούν αυτόματα από το ΚΟΤ.

Οι αιτήσεις του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) και του Μητρώου Ευάλωτων Πελατών ελέγχονται βάσει:
  • Της φορολογικής δήλωσης 2020, όσον αφορά εισοδήματα και σύνθεση νοικοκυριού.
  • Της τελευταίας εκκαθάρισης ΕΝΦΙΑ (2020), όσον αφορά ακίνητη περιουσία.

Καμία αύξηση όσοι εντάσσονται στο κοινωνικό τιμολόγιο


Να τονιστεί επίσης ότι στο πλαίσιο των εξαγγελιών για την αντιμετώπιση της ενεργειακής ακρίβειας που αναμένεται να πλήξει οικιακούς καταναλωτές και επιχειρήσεις, η κυβέρνηση -δια στόματος το υπουργού Ενέργειας Κώστα Σκρέκα- εξήγγειλε διπλασιασμό της επιδότησης στην ηλεκτρική ενέργεια, πρόσθετη μείωση για τα νοικοκυριά που εντάσσονται στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και εμπορικές εκπτώσεις στο ρεύμα και το φυσικό αέριο από τη ΔΕΗ και τη ΔΕΠΑ Εμπορίας, ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, μετά την επιδότηση, η αύξηση στους λογαριασμούς του ρεύματος στα νοικοκυριά δεν θα υπερβαίνει τα 2-3 ευρώ τον μήνα, ενώ καμία αύξηση δεν θα δουν όσοι εντάσσονται στο κοινωνικό τιμολόγιο.

Πηγή: Dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative