Social Icons

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

ΔΗΜΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΥΛΙΔΑΣ


ΔΗΜΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΥΛΙΔΑΣ
Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους δημότες μας πως σχετικά με το ζήτημα που δημιουργήθηκε, δηλαδή της ανεπίτρεπτης εικόνας του λιμανιού της Στυλίδας, το Λιμενικό Ταμείο Φθιώτιδας φέρει την αποκλειστική ευθύνη και εφόσον εδρεύει στο Δήμο Στυλίδας, οφείλει να διατηρεί τους χώρους που ανήκουν στην δικαιοδοσία του, σε αξιοπρεπή κατάσταση.

Υπογραμμίζουμε ότι το λιμάνι βρίσκεται ακριβώς στην είσοδο του κέντρου του Δήμου μας στη Στυλίδα και λόγω της θέσης του δίπλα στην Νέα Εθνική οδό, η εικόνα αυτή αποτελεί δυσφήμιση για το Δήμο μας και βλάπτει σοβαρά τα συμφέροντα των δημοτών μας.

Διευκρινίζεται ότι η Δημοτική Αρχή κατόπιν αιτήματος του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου (Φεβρουάριος 2021) ανταποκρίθηκε άμεσα και απέστειλε με έγγραφο (Μάρτιος 2021) το κόστος της αποκομιδής στο οποίο υπολογίστηκε μόνο η πάγια εισφορά στο ΦΟΔΣΑ (Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων) για τον υπολογιζόμενο όγκο απορριμμάτων, ώστε να μην επιβαρύνονται οι δημότες με την υποχρέωση του Λιμενικού Ταμείου, το οποίο άλλωστε εισπράττει λιμενικά τέλη. 

Στο έγγραφο τονίζεται σαφώς ότι κόστη όπως καύσιμα, συντήρηση, εργατοώρες και πλύσιμο κάδων θα τις αναλάμβανε ο Δήμος χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση. Μετά από αυτή την ενέργεια του Δήμου, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου τήρησε σιγή ιχθύος με αποτέλεσμα να μην υπογραφεί η σχετική προγραμματική σύμβαση.

Σήμερα που πλέον η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και οι πολίτες της Στυλίδας είναι αγανακτισμένοι, δηλώνουμε ότι ο Δήμος είναι και εδώ παρών για να συνδράμει στην εξεύρεση λύσης πάντα όμως με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών. Εφόσον το Λιμενικό Ταμείο θεωρεί ότι το ποσό που ζητήθηκε εκ μέρους του Δήμου μας για την παροχή υπηρεσιών είναι δυσανάλογο με τις υπηρεσίες που προσφέρει, μπορεί να απευθυνθεί σε οποιονδήποτε άλλο φορέα ιδιωτικό ή δημόσιο.

Το Λιμενικό Ταμείο οφείλει να διατηρεί σε κάθε περίπτωση καθαρούς τους χώρους όχι μόνον του Λιμένα της Στυλίδας, αλλά επίσης της Αγίας Μαρίνας, της Γλύφας, του Αχλαδίου και εφόσον περάσει στην δική του αρμοδιότητα κάθε άλλο ορφανό λιμάνι του Δήμου Στυλίδας.

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων 
Δήμου Στυλίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative