Social Icons

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

Με τα rapid test στο... χέρι από αύριο οι ανεμβολίαστοι – Πόσο θα κοστίζουν και πού θα γίνονται


Με τα rapid test στο... χέρι από αύριο οι ανεμβολίαστοι – Πόσο θα κοστίζουν και πού θα γίνονται

Νέο τοπίο διαμορφώνεται από τη Δευτέρα (13/9) για τους ανεμβολίαστους, καθώς τίθενται σε ισχύ τα νέα μέτρα της κυβέρνησης


Νέα εβδομάδα με νέα μέτρα ξεκινάει από αύριο (13/9), με τους ανεμβολίαστους να τίθενται «υπό διωγμό», από κλειστούς χώρους διασκέδασης και χώρους άθλησης.

Βασική αλλαγή στα νέα μέτρα της κυβέρνησης, τα οποία θα ισχύουν από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, είναι το rapid test των 10 ευρώ. Όποιος πολίτης δεν έχει εμβολιαστεί ή δεν διαθέτει πιστοποιητικό νόσησης κορονοϊού, θα εισέρχεται σε κλειστούς χώρους διασκέδασης και χώρους άθλησης μόνο με rapid test..

Επίσης, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, αλλά και όσοι θέλουν να μετακινηθούν προς όλους τους ηπειρωτικούς και νησιωτικούς προορισμούς με αεροπλάνα, τρένα και ΚΤΕΛ, καθώς και για τα ταξίδια με πλοία, θα πρέπει να έχουν κάνει rapid test.

Σε όλες τις περιπτώσεις, ο ανεμβολίαστος θα κάνει το τεστ με δική του δαπάνη, ενώ θα πρέπει να επιδεικνύει τη βεβαίωση αρνητικής διάγνωσης. Το rapid test πρέπει να γίνει σε κάποιο ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο, γιατρό ή φαρμακείο.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 13 Σεπτεμβρίου στις δημόσιες δομές θα μπορούν να πραγματοποιούν δωρεάν τεστ για τον κορονοϊό μόνο οι εμβολιασμένοι και όχι οι ανεμβολίαστοι.

Η δυνατότητα διενέργειας rapid test στους φαρμακοποιούς δόθηκε από την κυβέρνηση με τον νόμο 4812 (30-06-2021) διευρύνοντας έτσι τη λίστα των φορέων και των υγειονομικών που μπορούν να κάνουν το γρήγορο τεστ.

Δεν γίνεται σε όλα τα φαρμακεία καθώς δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά όποιος φαρμακοποιός θέλει μπορεί να κάνει rapid test στους πολίτες.

Ο φαρμακοποιός αρχικά μετρά ανέπαφα τη θερμοκρασία του πελάτη και μετά στον εξωτερικό χώρο του φαρμακείου παίρνει το δείγμα -ρινοφαρρυγικά, ή στοματοφαρυγγικά, ή ρινικά, ή στοματικά- και προχωρά στην ανάλυση του δείγματος.

Συγκεκριμένα μέτρα ανά είδος δραστηριότητας/πληθυσμιακή ομάδα:


1. Ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε όλο τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα θα υποχρεούνται σε:

Ένα (1) εργαστηριακό rapid test /εβδομάδα, που πραγματοποιείται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του εργαζόμενου 10 ευρώ/τεστ.

Αποδεικνύεται με ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού τεστ από το gov.gr και ελέγχεται υποχρεωτικά με την εφαρμογή covid free app από τον εργοδότη.

2. Ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί και ακαδημαϊκοί, εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές θα υποχρεούνται σε:

Δύο (2) εργαστηριακά rapid tests / εβδομάδα, που πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του εργαζόμενου 10 ευρώ/ τεστ.

Αποδεικνύεται με ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού τεστ από το gov.gr και ελέγχεται υποχρεωτικά με την εφαρμογή covid free app από τον εργοδότη ή σύμφωνα με τους ειδικούς όρους που θα ισχύσουν για την εκπαιδευτική κοινότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative