Social Icons

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

Φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώνονται οι Κεχριές και άλλα δύο χωριά, οι καπνοί δυσκολεύουν τα εναέρια μέσα (video)


Φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώνονται οι Κεχριές και άλλα δύο χωριά, οι καπνοί δυσκολεύουν τα εναέρια μέσα (video)
Συνεχίζεται με μεγάλη ένταση η καταστροφική φωτιά στην Εύβοια, εκκενώθηκαν το πρωί της Πέμπτης οι Κεχριές και ακόμη δύο χωριά. Μάχη με τις φλόγες όλη τη νύχτα, δυσκολίες για τα εναέρια μέσα λόγω των πυκνών καπνών.
Εκτός από τις Κεχριές, εκκενώθηκαν και οι οικισμοί Αμέλαντες και Κεραμειά, που βρίσκονται βορειότερα από το μέτωπο του Δρυμώνα, του Οσίου Όσιο Δαυίδ και της ζώνης άμυνας στο χωριό Κουρκουλοί, όπου χθες δινόταν μάχη για να μην προχωρήσει η φωτιά προς το χωριό Σκεπαστή..

Στις 7:30 της Πέμπτης, άρχισε η εκκένωση του χωριού Κεχριές του Δήμου Ελυμνίων Μαντουδίου-Αγίας Άννας, καθώς η φωτιά κινείται πλέον απειλητικά με ταχύτητα προς το χωριό. Μάλιστα, επί ώρα χτυπούσαν οι καμπάνες στο χωριό που προειδοποιούσαν τους κατοίκους για τον κίνδυνο, με την αστυνομία να αποφασίζει να προχωρήσει στην απομάκρυνση των κατοίκων.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας η φωτιά βρισκόταν σε ύφεση, όμως από τις 3:00 εντάθηκαν οι άνεμοι και άρχισε πλέον να πλησιάζει τα σπίτια του χωριού Αμέλαντες. Από τα μεσάνυχτα οι πυροσβετικές δυνάμεις ενισχύθηκαν από άλλες που ήρθαν από το μέτωπο της Βαρυμπόμπης.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, και σήμερα το πρωί τα εναέρια μέσα δυσκολεύονται να επιχειρήσουν πάνω από τις εστίες, καθώς η ορατότητα είναι περιορισμένη λόγων των πυκνών καπνών.

Εξάλλου, τα μεσάνυχτα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου, κατά τη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε η ανακατανομή των δυνάμεων σε έμψυχο δυναμικό και σε μηχανήματα, όμως οι αναζωπυρώσεις ήταν συνεχείς τόσο στα χωριά όσο και στην παραλιακή ζώνη, κυρίως στα Χρόνια..

Στα μέτωπα στην Εύβοια επιχειρούν 165 Πυροσβέστες με 57 οχήματα καθώς και πεζοπόρα τμήματα. Τα άλλα 4 μέτωπα που είναι κρίσιμα είναι αυτά σε Ροβιές, Σκεπαστή, Δρυμώνα και Μαρούλι.

Ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός δήλωσε πως «έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, που θα βαδίσουμε μέχρι να εξαλειφθεί κάθε κίνδυνος. Ωστόσο, οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πυροσβέστες μας και όλους όσοι αυτές τις 30 πρώτες ώρες μάχονται για τη φωτιά, καταθέτοντας όχι μόνο τον επαγγελματισμό τους, αλλά και την ψυχή τους».

Oι συνεχείς αναζωπυρώσεις κύκλωσαν τα χωριά Παλαιοχώρι και Καλαμούδι, αναγκάζοντας τις επίγειες δυνάμεις να δίνουν ξεχωριστές μάχες για να αποτρέψουν μεγαλύτερες καταστροφές από αυτές που έχουν καταγραφεί έως τώρα.

Ακόμη δύο χωριά εκκενώθηκαν τα ξημερώματα στη βόρεια Εύβοια, σύμφωνα με τον δήμαρχο, Γιώργο Τσαπουρνιώτη. Πρόκειται για τους οικισμούς Αμέλαντες και Κεραμειά, που βρίσκονται βορειότερα από το μέτωπο του Δρυμώνα, του Οσίου Όσιο Δαυίδ και της ζώνης άμυνας στο χωριό Κουρκουλοί, όπου δινόταν μάχη για να μην προχωρήσει η φωτιά προς το χωριό Σκεπαστή.

Μάλιστα, στις 07:30 το πρωί της Πέμπτης άρχισε η εκκένωση σε άλλα τρία χωριά και συγκεκριμένα τις Κεχριές, τις Αμελάντες και την Κεραμειά.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας η φωτιά βρισκόταν σε ύφεση, όμως από τις 3:00 εντάθηκαν οι άνεμοι και άρχισε πλέον να πλησιάζει τα σπίτια του χωριού Αμέλαντες. Από τα μεσάνυχτα, δε, οι πυροσβετικές δυνάμεις ενισχύθηκαν από άλλες που ήρθαν από το μέτωπο της Βαρυμπόμπης.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, και σήμερα το πρωί τα εναέρια μέσα δυσκολεύονται να επιχειρήσουν πάνω από τις εστίες, καθώς η ορατότητα είναι περιορισμένη λόγων των πυκνών καπνών.

Τα μέτωπα στην Εύβοια το βράδυ ήταν τέσσερα:
  • Το ένα που κινείτο εντός του οικισμού των Ροβιών και καίει σπίτια, αποθήκες και περιουσίες πολιτών.
  • Το δεύτερο κινείτο ανεξέλεγκτα, δυτικά από το μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ προς τους οικισμούς Μαρούλι και Κούλουρο.
  • Το τρίτο έκαιγε βόρεια των Κουρκουλών με κατεύθυνση προς Δρυμώνα και τέλος,
  • Το τέταρτο, που ήταν σε ύφεση βρίσκεται κοντά στο χωριό Δάφνη, απ’ όπου ξεκίνησε η φωτιά.
Όσον αφορά τις Ροβιές, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη αποτίμηση των ζημιών, ενώ στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης κάνουν λόγο για περισσότερο από 150 καμένα σπίτια στην ευρύτερη περιοχή.

ΠΗΓΗ: Dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative