Social Icons

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

Εμβόλιο Pfizer: Αίτηση στον FDA για τρίτη δόση – Ποιους αφορά


Εμβόλιο Pfizer: Αίτηση στον FDA για τρίτη δόση – Ποιους αφορά
Μόλις λίγα 24ωρα μετά την απόφαση του FDA να δώσει πλήρη άδεια στο εμβόλιο των Pfizer και BioNTech κατά του κορονοϊού, η εταιρία ξεκίνησε άλλη μια διαδικασία: αυτή για την έγκριση μιας τρίτης, ενισχυτικής, δόσης του εμβολίου.

Την εξέλιξη αυτή έκανε γνωστή με ανάρτησή του στο Twitter ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά. Η διαδικασία της αίτησης για τη χορήγηση και τρίτης δόσης εμβολίου στον FDAαναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες μέρες. Η Pfizer ζητά να επιτραπεί η χορήγηση μιας ακόμη δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού σε όλους τους πολίτες από 16 ετών και άνω.

«Με βάση τα δεδομένα της φάσης 3, ξεκινήσαμε την υποβολή συμπληρωματικής αίτησης άδειας στον FDA για έγκριση τρίτης (ή ενισχυτικής) δόσης εμβολίου κατά της Covid-19. Τα εμβόλια ήταν και θα παραμείνουν κρίσιμα για να βοηθήσουν στην προστασία ζωών από την Covid-19, και αν εγκριθούν, πιστεύουμε ότι οι ενισχυτικές δόσεις θα μπορούσαν να επιταχύνουν την πορεία μας για να “βγούμε” από την πανδημία”, έγραψε ο Άλμπερτ Μπουρλά.

Pfizer και BioNTech ανακοίνωσαν ότι τα δεδομένα από τη φάση 3 των κλινικών δοκιμών έδειξαν ότι μια ενισχυτική δόση του εμβολίου παρήγαγε ισχυρά εξουδετερωτικά αντισώματα κατά του αρχικού στελέχους του κορονοϊού σε 306 ανθρώπους ηλικίας 18 – 55 ετών.

Άνθρωποι που πήραν μέρος στην έρευνα, έκαναν και μια τρίτη δόση του εμβολίου 4,8 με 8 μήνες μετά τον πλήρη εμβολιασμό τους. Όπως καταγράφηκε στις δοκιμές, τα εξουδετερωτικά αντισώματα κατά του αρχικού στελέχους του ιού ήταν 3,3 φορές περισσότερα μετά την ενισχυτική δόση σε σχέση με αυτά που αναπτύχθηκαν ένα μήνα μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης.

Στο 99,5% των συμμετεχόντων, όπως ανακοίνωσαν Pfizer και BioNTech, παρατηρήθηκε τετραπλάσια ανοσολογική απόκριση μετά την τρίτη δόση, συγκριτικά με το 98% μετά τη δεύτερη δόση.

Εμβόλιο Pfizer: Αίτηση στον FDA για τρίτη δόση – Ποιους αφορά
Μαγιορκίνης: Νέο εμβόλιο και τρίτη δόση

Για ένα νέο εμβόλιο κατά του κορονοϊού που έχει ήδη σχεδιάσει η Pfizer και το οποίο στοχεύει στις μεταλλάξεις Άλφα και Δέλτα μίλησε ο εκπρόσωπος της επιτροπής των Λοιμωξιολόγων Γκίκας Μαγιορκίνης, στον ΣΚΑΪ.

Σε ό,τι αφορά στο νέο εμβόλιο της Pfizer είπε ότι πρόκειται για ένα ανανεωμένο εμβόλιο με διαφορετικό αντιγόνο που θα είναι επαναληπτική δόση, του στυλ της γρίπης.

Ο καθηγητής του ΕΚΠΑ δεν απέκλεισε να χρειαστεί μια τρίτη επαναληπτική δόση για όλους. «Θα εξαρτηθεί από την πιθανότητα έλευσης άλλου μεταλλαγμένου στελέχους» σημείωσε ενδεικτικά. Ωστόσο όπως είπε εκτιμούν πως με την επαναληπτική δόση που θα γίνει στις ευπαθείς ομάδες σε πρώτη φάση και σε δεύτερη φάση σε ηλικιωμένους και σε υγειονομικούς θα υπάρχει καλύτερη αποτελεσματικότητα σε βάθος χρόνου.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Μπουρλά και το ενδεχόμενο να υπάρξει μια νέα μετάλλαξη την οποία δεν θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τα ήδη υπάρχοντα εμβόλια ανέφερε πως είναι ένα σενάριο καθώς όπως μας εξέπληξε η μετάλλαξη δεν μπορεί να μας εκπλήξει και άλλη μετάλλαξη. Ωστόσο εκτίμησε ότι δεν πρόκειται να συμβεί το επόμενο 6μηνο – 8μηνο.

newsit.gr με πληροφορίες skai

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative