Social Icons

Τρίτη 10 Αυγούστου 2021

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΠΕΛΑΣΓΙΑ (ΦΩΤΟ)


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΠΕΛΑΣΓΙΑ
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΚΟ Πελασγίας του ΚΚΕ την Κυριακή 8 Αυγούστου..

Η εκδήλωση ξεκίνησε με παράσταση κουκλοθέατρου που πραγματικά ενθουσίασε τους μικρούς φίλους.

Συνεχίστηκε με χαιρετισμό του Γιάννη Μαρούλη, γραμματέα της ΚΟ Πελασγίας, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η αποψινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας. Η καρδιά μας και η σκέψη μας είναι μαζί τους. Η δράση μας θα είναι συνεχής για να ενισχυθούν τα μέσα πυρόσβεσης, ώστε να τελειώσει εδώ αυτή η κόλαση. Ζητάμε μέτρα προστασίας της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας, αποζημιώσεις στο 100% σε αυτούς τους ανθρώπους για ό,τι καταστράφηκε.» Επισήμανε, τέλος, ότι έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στους πυρόπληκτους της Εύβοιας.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με ομιλία από τον Παναγιώτη Πολίτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η βραδιά έκλεισε με έντεχνο-λαϊκό πρόγραμμα.


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΠΕΛΑΣΓΙΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΠΕΛΑΣΓΙΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΠΕΛΑΣΓΙΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΠΕΛΑΣΓΙΑ
Ομιλία στην εκδήλωση του ΚΚΕ, στην Πελασγία.

Συντρόφισσες και σύντροφοι φίλοι και φίλες
Σε πολλά σημεία της χώρας μας, εργαζόμενοι, αγρότες αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και γυναίκες, ο απλός λαός δοκιμάζεται, δίνει τη μάχη με τις φλόγες, καταστρέφεται ολοσχερώς, προσπαθεί να σώσει τη ζωή του, το βιος του.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό σε επιφυλακή σε όλα τα σημεία της χώρας μας.
Συντονιστείτε με τους συλλόγους και τα σωματεία, κάντε περιπολίες, γεμίστε τα βυτία, ελάτε σε συνεννόηση πού θα μαζευτείτε σε περίπτωση πυρκαγιάς και σε συντονισμό με τις πυροσβεστικές δυνάμεις, αυτές που θα έρθουν, αυτές που υπάρχουν, σώστε τον χωριανό, το συνάδελφο, το φίλο, την περιουσία του λαού.

Παράλληλα μην αφήνετε τους υπευθύνους σε «χλωρό κλαρί», διεκδικήστε. Η αγανάκτηση να μετατραπεί σε οργανωμένο κίνημα συνολικής διεκδίκησης.
Ρεαλιστικό είναι σήμερα να έχουμε τα μέσα, να προβλέπονται και να σβήνουν οι φωτιές.

Ο κρατικός μηχανισμός, με ευθύνη της Κυβέρνησης, αποδείχθηκε ότι δεν είχε ούτε σχέδιο πρόληψης, ούτε αντιμετώπισης.
Επιβεβαιώθηκαν τα ορθά αιτήματα του κινήματος για συνολικά μέτρα πυροπροστασίας, η ανάδειξη των προβλημάτων και των ευθυνών.
Επιβεβαιώθηκαν οι ορθές παρεμβάσεις των κομμουνιστών, οι προτάσεις νόμων για την προστασία των δασών μακριά από τα συμφέροντα του κεφαλαίου.
Έπεσε και «το τελευταίο φύλλο συκής».

Η κυβέρνηση κοκορεύεται:
  • Για τα εκατοντάδες εκατομμύρια που δόθηκαν έτσι ώστε να καλυφθούν τα διαφυγόντα κέρδη που είχαν οι επιχειρηματίες στις αερομεταφορές.
  • Για τα δισεκατομμύρια που δόθηκαν στα εξοπλιστικά συστήματα F35 κ.α.
  • Για τα δεκάδες δισεκατομμύρια ζεστό χρήμα που δόθηκε στο κεφάλαιο και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.
  • Για προσλήψεις πυροσβεστών, για επίγεια και εναέρια μέσα, για υποδομές και προσλήψεις, ούτε ευρώ.
Μας υποτιμούν. Με ένα μήνυμα του 112, νομίζουν ότι ξεχρέωσαν. Προσπαθούν να απεμπολήσουν την ευθύνη, καλούν το λαό να εγκαταλείψει το σπίτι του, την περιουσία του.
Μας λένε «ακραία καιρικά φαινόμενα» και τα αδέρφια μας απέναντι στην Εύβοια καίγονται με μπουνάτσα.
Μας λένε «δύσβατη περιοχή» και έγινε ολοκαύτωμα το λεκανοπέδιο της Αττικής.

«Δύσβατη περιοχή» είναι μόνο όταν πρόκειται για υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού, όταν πρόκειται να φτιάχνουν ζώνες και υποδομές πυρόσβεσης, όταν πρέπει να σβήσουν φωτιές.
Η ζωή τούς αποκαλύπτει.
Οι όμιλοι της ενέργειας, για να «φυτέψουνε» ανεμογεννήτριες εκεί που είχεδέντρα, στις ίδιες  «δύσβατες περιοχές», κόβουν δρόμους με διαδικασίες fast track.


Όταν είναι να σώσουν περιουσίες λίγων και εκλεκτών, π.χ. Σούνιο, κινητοποιούν όλα τα μέσα, όλες τις δυνάμεις.
Όταν είναι να απαξιώσουν την λαϊκή περιουσία όπως είναι τα δάση, για να την χαρίσουν σε ομίλους, την αφήνουν να καεί, αφήνουν πυροσβέστες και λαό χωρίς «όπλα», χωρίς μέσα.
Οι υλοτόμοι, οι μελισσοκόμοι, οι ρετσινάδες, οι κτηνοτρόφοι κ.ά κύριαεπαγγέλματα του νησιού της Εύβοιας, χιλιάδες οικογένειες σε όλη την χώρα, αν δεν φτιάξουν λαϊκό μέτωπο διεκδίκησης άμεσων ουσιαστικών και σταθερών μέτρων επιβίωσης, αν δεν τους εκφράσουμε την αλληλεγγύη, αν δεν τους δώσουμε το χέρι να σηκωθούν, θα ξεριζωθούν.

Δεν θα το επιτρέψουμε. Ένας για όλους και όλοι για έναν.
Σε αυτή τη βάση, ως πρώτο βήμα, μέρος των εσόδων από την σημερινή εκδήλωση θα δοθεί για την χορήγηση ειδών πρώτης ανάγκης.

Φίλοι και φίλες

Η δράση του κόμματος και της ΚΝΕ τους τελευταίους μήνες, τόσο σε συνθήκες πανδημίας, όσο και μπροστά στο εργασιακό νομοσχέδιο έκτρωμα, προσέφεραν ακόμα περισσότερες αποδείξεις σε πλατύτερα τμήματα εργαζομένων και νεολαίας, ότι:

μόνο το ΚΚΕ και ένα ισχυρό εργατικό κίνημα, μπορούν να αντιπαλέψουν και υπό ορισμένες προϋποθέσεις να ανατρέψουν, την αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου, να ανοίξουν το δρόμο της αντεπίθεσης, των μεγάλων αναμετρήσεων και των μεγάλων ανατροπών για την ανάπτυξη προς όφελος
του λαού.
Όποια μορφή κι αν πήρε η ταξική πάλη το προηγούμενο διάστημα, σε κάθε περίπτωση, ανέδειξε ανάγλυφα ότι σε κάθε πτυχή της αναβλύζει η διαχρονική διαπάλη των δύο γραμμών. Αυτό που λέμε:

«Ανάπτυξη για ποιον; Ανάπτυξη για τολαό ή για τα μονοπώλια;»
Η στάση όλων των άλλων κομμάτων, η δράση των συνδικαλιστών τους στο κίνημα, απέδειξε του λόγου το αληθές.
Η Νέα Δημοκρατία, με στρατιωτική προσήλωση υπέρ του κεφαλαίου, πέρασε το νόμο Χατζηδάκη, την κατάργηση του 8ωρου, άλλων ρυθμίσεων που καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Αυτή την πολιτική υπηρετούν και τα μετά Χατζηδάκη νομοσχέδια, η συνολική πολιτική που φέρνει η κυβέρνηση και υπερασπίζονται όλα τα αστικά κόμματα, ανεξάρτητα από τις επιμέρους διαφορές τους, όπως:
Το νομοσχέδιο για την παιδεία θα ενισχύσει σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό τις ταξικές ανισότητες, διαμορφώνει από τις πιο μικρές ηλικίες τις προϋποθέσεις ευελιξίας.
Το νομοσχέδιο για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του δημοσίου συστήματος υγείας θα οδηγήσει σε συρρίκνωση προσωπικού αλλά και των αναγκαίων παροχών που θα έπρεπε να απολαμβάνει ο λαός.

Μάλιστα, η προώθηση τέτοιων νομοσχεδίων σε συνθήκες πανδημίας, με το 4ο κύμα προ των πυλών, με πάνω από 12.000 θανάτους, επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει καμία ηθική και πολιτική αναστολή στην υλοποίηση της στρατηγικής του κεφαλαίου.
Μπορεί ο καθένας να βγάλει συμπεράσματα βλέποντας το νοσοκομείο Λαμίας, το κέντρο υγείας Στυλίδας, ακούγοντας τα αιτήματα των εργαζομένων.
Η απόφαση παραπέρα συγχώνευσης νοσοκομείων θα έχει τεράστιες επιπτώσεις σε όλη τη χώρα.
Το χιλιοπαιγμένο σενάριο ενεργοποίησης του κοινωνικού αυτοματισμού, «δεν κλείνουμε το δικό σας, οι άλλοι έχουν το πρόβλημα» ή το αντίστροφο, στόχο έχει τον αποσυντονισμό του αγώνα.

Ας σκεφτεί ο καθένας τι θα συμβεί, αν επάνω σε αυτά τα προβλήματα, προστεθούν οι διπλάσιοι ασθενείς και πάνω σε αυτή τη σκέψη, ας φανταστεί τον εαυτό του, το δικό του άνθρωπο, στην ουρά των επειγόντων.
Το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, «κουμπώνει στο γη και ύδωρ», χρήμα από τη φοροληστεία στην αποταμίευση του λαού, τα πάντα στο κεφάλαιο για να κερδοφορήσει.

Γράφοντας στα «παλιά τους τα παπούτσια» την εμπειρία που έχουν οι εργαζόμενοι π.χ. από το «κανόνι» της Ασπίς, από τζογάρισμα των ασφαλιστικών μας εισφορών στο χρηματιστήριο, μέσα από αυτό, ολοκληρώνουν το ασφαλιστικό τερατούργημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Επί της ουσίας μετατρέπουν την ασφάλιση σε τζόγο και τον ασφαλισμένο σε έναν «επενδυτή» που θα ξέρει πολύ καλά τι θα πληρώνει κάθε μήνα, αλλά δεν ξέρει, πότε και τι σύνταξη θα πάρει, τι παροχές θα έχει.
Τα πάντα δίνουν. Οι κυβερνήσεις έδωσαν τον ήλιο, τον αέρα, τα νερά, τις θάλασσες, τις υπηρεσίες.

Οι υποστηρικτές τους στα χωριά και στις πόλεις, ενώ συμφωνούν με την πολιτική αυτή, ενώ συμφωνούν με το περιεχόμενο και το σκοπό της τοπικής διοίκησης του Καλλικράτη, για να εκτονώσουν τη δυσαρέσκεια που γεννά το κλείσιμο υπηρεσιών,
η υποβάθμιση, κρύβονται πίσω από το χιλιοπαιγμένο, τοπικιστικό, «φταίει ο δήμος γιατί είναι στην Στυλίδα, φταίει ο Δήμαρχος γιατί δεν είναι από την Πελασγία». Βεβαίως φταίει και ο δήμαρχος και ο δήμος και η περιφέρεια και ο περιφερειάρχης.

Όχι όμως γιατί τα ντουβάρια του δήμου βρίσκονται στη Στυλίδα, αλλά γιατί έχουν αποδεχτεί τον Καλλικράτη, τον εφαρμόζουν ως εκτελεστικά όργανα του κεντρικού κράτους.
Φταίει το γεγονός ότι έχουν αποδεχτεί την ανάπτυξη του κεφαλαίου και η ανάπτυξη του κεφαλαίου αυτό απαιτεί, κλείσιμο υπηρεσιών, κλείσιμο σχολείων, ανάπτυξη επιχειρηματικών ομίλων.
Ανάπτυξη και κερδοφορία του κεφαλαίου δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς μεγαλύτερηεκμετάλλευση και  υποβάθμιση των εργαζομένων και της ζωής του λαού συνολικά.

Η «πράσινη ανάπτυξη», δεν άφησε πράσινο για πράσινο στο πέρασμά της, έκαψε τα πάντα.
Σε αυτή τη βάση μετατρέπουν τη Στερεά, σε έναν από τους μεγαλύτερους κόμβους ενέργειας της χώρας.
Σε αυτή τη βάση εκποιούν τη ΛΑΡΚΟ, την οδηγούν στο κλείσιμο, πετούν πάνω από χίλιους εργαζόμενους σαν στυμμένη λεμονόκουπα, μαραζώνουν τον νομό μας.
Παράλληλα χαρίζουν τα μοναδικά μεταλλεύματα σιδηρονικελίου και κοβαλτίου στην Ευρώπη, αξίας τρισεκατομμυρίων ευρώ, πρώτη ύλη για την κατασκευή μπαταριών, ανοξείδωτου χάλυβα κ.α.

Στην ίδια γραμμή είναι και τα άλλα αστικά κόμματα, ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το
ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ, το Μέρα 25.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ τι να πρωτοθυμηθούμε:
  • τις «κωλοτούμπες»
  • ο δημοψήφισμα«τον διαβολικό καλό Τραμπ»
  • «τα νταούλια»
  • τον «χαρτοπόλεμο» των μνημονίων
  • τις δηλώσεις ότι «οι αγώνες δεν φέρνουν αποτέλεσμα, το ζήτημα είναι να
  • βγει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση»
  • ή την πιο πρόσφατη στάση των συνδικαλιστών του.
Το βασικό είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει κόμμα της αστικής τάξης και της αντιλαϊκής διαχείρισης.
Όλες οι ομιλίες του Τσίπρα επιβεβαιώνουν ότι διεκδικεί επάξια την κυβερνητική εναλλαγή. Δίνει εξετάσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους ότι μπορεί να εφαρμόσει όλη την αντιλαϊκή πολιτική, χωρίς να υπάρχουν ισχυρές εργατικές και λαϊκές αντιδράσεις.

Στόχος όλων , η ενίσχυση της «ανταγωνιστικότητας», να εξασφαλίσουν μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους στο μεγάλο κεφάλαιο.
Το ΚΚΕ άσκησε ουσιαστική αντιπολίτευση από τη σκοπιά των συμφερόντων των εργαζομένων και του λαού συνολικά.
Η δράση των κομμουνιστών στο κίνημα, ήταν η βασική προϋπόθεση για να υπάρξει και να κλιμακωθεί ο αγώνας των εργαζομένων απέναντι στο νόμο έκτρωμα του Χατζηδάκη, να διαμορφωθεί ένα μεγάλο απεργιακό μέτωπο ομοσπονδιών, εργατικών κέντρων και συνδικάτων.

Ταυτόχρονα αναδείξαμε την υπεροχή του σοσιαλισμού. Αποκαλύψαμε το μηχανισμό της εκμετάλλευσης.
Για όλη αυτή την δράση απαιτήθηκε να δουλέψουμε συστηματικά με τα επιχειρήματα μας.
Η γραμμή που έδωσαν οι κομμουνιστές και οι φίλοι του κόμματος στο κίνημα, ήταν αυτή που πήραν υπόψη τα σωματεία και απαντούσαν στην επίθεση με επιχειρηματολογία.
Παράλληλα, με την πρωτοπόρα δράση στην πράξη, διαπαιδαγωγήσαμε, εμπνεύσαμε για τις μορφές πάλης σε συνθήκες πανδημίας.

Η στάση μας, επέδρασε σε πλατιά τμήματα εργαζομένων. Ανεξάρτητα αν έκαναν το βήμα σε αυτή τη φάση, τόσο η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, όσο και η στάση όλων των άλλων κομμάτων, βρήκαν σχεδόν καθολική αποδοκιμασία και απόρριψη από τους εργαζόμενους.
Μέσα από την πάλη του προηγούμενου διαστήματος αποκαλύψαμε αυταπάτες και ψέματα, ήρθαμε σε επαφή με πλατυτέρα τμήματα εργαζομένων και νεολαίας, κουβεντιάσουμε για την προοπτική.

Αυτό έχει μεγάλη σημασία.
Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, άλλοι πρωτοπόροι συνδικαλιστές, έδωσαν τη μάχη με τη συνείδησή που έχει διαμορφώσει ο αρνητικός συσχετισμός και όχι μόνο δεν χάσαμε, αλλά αποσπάσαμε δυνάμεις.
Βασική προϋπόθεση για να αναμετρηθούμε με αποτελεσματικότητα, ήταν η διαπάλη και ο προβληματισμός που ανοίξαμε σε ένα μεγάλο αριθμό συνδικάτων, συλλόγων, τόσο στις διοικήσεις τους, όσο και στα μέλη τους.

Αποτέλεσμα αυτής της δράσης, ήτανε το γεγονός ότι για πρώτη φορά στις 6 Μαΐου απέργησαν πολλά σωματεία έξω από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και στις 16 Ιουνίου, πήραν το «βάπτισμα του πυρός» ακόμη περισσότερα.
Απέναντι στην κυβέρνηση, στα κόμματα του κεφαλαίου και τους επιχειρηματικούς ομίλους, ιδιαίτερα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, το ΚΚΕ ήταν αυτό που δεν τα δίπλωσε, δεν είπε «θα λογαριαστούμε μετά», όπως ο ΣΥΡΙΖΑ.

Έσπασε στην πράξη τις απαγορεύσεις και τους περιορισμούς της κυβέρνησης, όπως π.χ. την πρωτομαγιά του 2020, στο Πολυτεχνείο.
Όλη αυτή η δράση για το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο λαός, δεν ήταν δεδομένη, είναι κατάκτηση.
Είναι κατάκτηση στα πλαίσια ενός κόμματος «παντός καιρού», μία κατάκτηση που για να τη διατηρήσουμε και να τη διευρύνουμε απαιτεί αδιάκοπη, καθημερινή ατομική και συλλογική δράση.
Είναι δεκάδες χιλιάδες οι εργαζόμενοι που παρά το γεγονός ότι ήθελαν, δεν κατάφεραν να κάνουν το βήμα της οργανωμένης πάλης.

Ο χαμηλός βαθμός οργάνωσης στα συνδικάτα, η τακτική του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, ο αρνητικός συσχετισμός, η οικονομική καταστροφή, παίζουν σημαντικό ρόλο.
Αυτά όμως δεν αναιρούν τις δυνατότητες που υπάρχουν στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Δυνατότητες όπου κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις μπορούν να το οδηγήσουν σε φάση οργανωτικής ανάπτυξης και αντεπίθεσης.

Ο 20μηνος αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, η αντοχή στο χρόνο και η πρωτοφανής για τα σημερινά δεδομένα αλληλεγγύη που έχει δεχτεί, προσφέρεται για συνολικότερη αφομοίωση αυτής της πείρας και συμπεράσματα.
Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ 20 μήνες έχουν σταθεί όρθιοι απέναντι στην κοινή απόφαση Ε.Ε. και κυβερνήσεων, απέναντι στα συμφέροντα μεγαθήριων που ενδιαφέρονται για την λεία των φιλέτων της, έχουν δυσκολέψει για τα καλά την Κυβέρνηση της Ν.Δ.
Σήμερα, βρίσκονται στην πιο κρίσιμη καμπή του αγώνα τους. Πλησιάζοντας η ώρα που η Κυβέρνηση, για να δώσει την ΛΑΡΚΟ χωρίς εργαζόμενους, θα επιχειρήσει με το «μαστίγιο ή το καρότο» να τους βγάλει έξω από την δουλειά τους, η στήριξη και η αλληλεγγύη θα πρέπει να αυξηθεί.

Θα είναι νίκη όλων των εργαζομένων, του κινήματος, αν η ΛΑΡΚΟ συνεχίσει να λειτουργεί ενιαία, δεν χαθεί ούτε μία θέση εργασίας, αν εξασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλοι και φίλες

Στο 21ο συνέδριο του κόμματός μας, μελετήσαμε τις προϋποθέσεις που μπορούν να ενισχύσουν την πορεία της ανασύνταξης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και της οικοδόμησης της κοινωνικής συμμαχίας σε αντικαπιταλιστική, αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση.
Έχουμε συναίσθηση των αδυναμιών και των αντικειμενικών προβλημάτων.
Χρέος μας είναι να τα αντιμετωπίζουμε με αυταπάρνηση, να τα ξεπερνάμε.
Το κριτήριο σε κάθε φάση, σε κάθε πρόβλημα, είναι κατά πόσο θα μπορέσουμε να μετρήσουμε συγκεκριμένα βήματα που θα οδηγούν στην οργανωμένη πάλη των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Θέλει επεξεργασία της επιχειρηματολογίας για να κατανοήσει ένας εργαζόμενος.
Απαιτείται να επιτεθούμε με τα επιχειρήματα των νέων δυνατοτήτων που μας δίνει η ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων, η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, πώς αυτές οι δυνατότητες μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων.
Δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε το κεφάλαιο με τις φοροαπαλλαγές να αποζημιώνεται για τα κέρδη που έχασε, για τα λιγότερα που κατέθεσαν στις ελβετικές τράπεζες και στους φορολογικούς παραδείσους, να έχει εγγυημένα κέρδη, εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν στις αερομεταφορές, στις εθνικές
οδούς κ.ά. και οι ελαιοπαραγωγοί που το εισόδημα το δίνουν στον μπακάλη, σπουδάζουν τα παιδιά τους, να μην παίρνουν ούτε ευρώ για την ακαρπία, όπου και να οφείλεται αυτή, είτε στον δάκο, είτε στην ξηρασία, είτε σε διάφορες ασθένειες.

Δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε ότι καίνε τη γη, τη δίνουν στο κεφάλαιο, εκμεταλλεύονται τον αέρα και τον ήλιο, παράγουν τσάμπα ενέργεια και ο λαός χρυσοπληρώνει τις αυξήσεις στο πετρέλαιο, στο ρεύμα. Δέστε τις νέες προκλητικές αυξήσεις στην ΔΕΗ.
Δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε οι εφοπλιστές, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, να έχουν ευνοϊκές τιμές αφορολογήτου πετρελαίου, φθηνού ρεύματος, πρώτων υλών για τα προϊόντα που παράγονται στα εργοστάσια και οι αγρότες κάθε χρόνο να έρχονται αντιμέτωποι με την αύξηση στο λίπασμα, στο φάρμακο, στα εφόδια.

Δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε οι κεφαλαιοκράτες και το πολιτικό τους προσωπικό να ζουν λες και είναι σε διακοπές όλες τις ημέρες του χρόνου και εμείς να είμαστε όλη μέρα στο χωράφι, στα εργοστάσια και όλες τις ημέρες του χρόνου να βαρυγκωμάμε για το πώς θα βγάλουμε το μήνα.
Δέστε, η ΠΑΚΟ εκμεταλλεύεται την απαγόρευση πλαστικών, η ΝΕΧΑΝS τα νέα δίχτυα που απαιτεί η σύνδεση των ανεμογεννητριών και των φωτοβολταϊκών με το δίκτυο της ΔΕΗ, παράγουν με φουλ της μηχανές, υπερκερδοφορούν.

Οι εργαζόμενοι όμως δεν παίρνουν ανάσα, βιώνοντας τις εργασιακές σχέσεις που δημιούργησαν οι κυβερνήσεις, ζουν στην ανασφάλεια, αμείβονται με ψίχουλα.
Δέστε. Το νικέλιο και το κοβάλτιο το χαρακτηρίζουν ως το νέο χρυσό, η χώρα μας είναι η μοναδική στην Ευρώπη που έχει στο υπέδαφος της αυτά τα μεταλλεύματα και όμως, την ΛΑΡΚΟ που παράγει την οδηγούν ακόμη και στο ενδεχόμενο οριστικού κλεισίματος.

Δέστε. Όταν έχουμε παραγωγή, παίρνουν τις ελιές τσάμπα, δεν βγαίνουν ούτε τα έξοδα. Οι εργαζόμενοι στην μεταποίηση φτύνουν αίμα, αμείβονται με ψίχουλα και όμως στο σούπερ μάρκετ η ελιά έχει απλησίαστες τιμές.
Η ουσία είναι ότι υπάρχουν όλα τα μέσα που μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή και τις συνθήκες εργασίας των λαϊκών στρωμάτων. Στον καπιταλισμό όμως θα επιδεινωθεί τη θέση των εργαζομένων.
Απαιτείται να αναδείξουμε την πρόταση μας για αξιοποίηση της τεχνολογίας και της καινοτομίας στην υπηρεσία του λαού, στη σοσιαλιστική κοινωνία. Τις δυνατότητες, που αντικειμενικά μπορούν να παρέχουν, δηλαδή, οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, να δουλεύουν με μειωμένο ωράριο και σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας και να απολαμβάνουν περισσότερα.

Μόνο με την πρόταση του ΚΚΕ απαντούμε στη στρατηγική των αστικών κομμάτων, που αναπαράγουν τις αυταπάτες για δήθεν φιλολαϊκές αστικές κυβερνήσεις.
Μόνο με την πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών για διεκδικήσεις απέναντι στα προβλήματα που δημιουργεί ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής, διαμορφώνουμε τις συνθήκες «οι κάτω θέλουν και οι πάνω δεν μπορούν».
Ο λαός μας έχει συγκεντρώσει μεγάλη πείρα. Δεν υπάρχει διέξοδος περιμένοντας λύση από τα πάνω και με το κίνημα σε ακινησία.

Στην εναλλαγή των αστικών κυβερνήσεων που υπηρετούν την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους επιχειρηματικούς ομίλους, η απάντηση είναι ισχυρό ΚΚΕ, ισχυρό εργατικό κίνημα που θα αντισταθεί σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, θα περάσει στην αντεπίθεση.
Μπροστά μας έχουμε σημαντικά καθήκοντα. Χρέος των κομμουνιστών είναι να επεξεργαστούν τα προβλήματα που απασχολούν την εργατική - λαϊκή οικογένεια και να τα διαμορφώσουν σε αιτήματα.
Με την καθημερινή, ακούραστη παρέμβασή μας εντοπίζουμε τις πρωτοπόρες δυνάμεις μέσα στο κίνημα, τις οργανώνουμε να διεκδικήσουν αυτά τα αιτήματα.

Παράλληλα, με την αυτοτελή δουλειά του κόμματος, την πολιτική του πρόταση, τους ατσαλώνουμε, για να είναι αλύγιστοι σήμερα και με αισιοδοξία να δίνουν τον αγώνα για την συνολική ανατροπή.
Για να τα καταφέρουμε απαιτείται να ανέβει η δράση του κόμματος, η δράση των κομμουνιστών, να ανέβει αποφασιστικά η οργάνωση του λαού στα σωματεία και στους άλλους μαζικούς φορείς, να γίνει υπόθεση του ίδιου του λαού η υπεράσπιση και διεκδίκηση δικαιωμάτων, κόντρα σε όλες τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Όσο δυναμώνει η λαϊκή οργάνωση και πάλη, όσο δυναμώνει η κοινωνική συμμαχία, τόσο θα ανακουφίζονται οι εργαζόμενοι σήμερα, θα αποσπούν κατακτήσεις, θα ανοίγουν το δρόμο για το σοσιαλισμό.
Αυτό το δρόμο τον χαράζουν οι κομμουνιστές, γιατί μόνο εμείς έχουμε την πείρα 102 ετών, πείρα, ως «νους, καρδιά, οργανωτές της λαϊκής πάλης».
Μόνο εμείς έχουμε την πείρα σε οποιαδήποτε μορφή αγώνα και αν χρειαστεί, σε οποιεσδήποτε συνθήκες.
Μόνο το ΚΚΕ έχει την πολιτική πρόταση, το πρόγραμμα. Γνωρίζει και φωτίζει τον δρόμο για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Σε αυτό θα κριθούμε το επόμενο διάστημα, στο πόσο, καθίσαμε κάτω, κουβεντιάσαμε συλλογικά, χαράξαμε το δρόμο και μαζί με τους εργαζόμενους, βγήκαμε στην αντεπίθεση.
Έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση ότι με ισχυρό ΚΚΕ, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να τα καταφέρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative