Social Icons

Κυριακή 22 Αυγούστου 2021

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Στροφυλιά Εύβοιας – Στον αγώνα για να ζήσουμε στον τόπο μας


Μεγάλο συλλαλητήριο στην Στροφυλιά Εύβοιας – Στον αγώνα για να ζήσουμε στον τόπο μας
«Όλοι στον αγώνα για να ζήσουμε στον τόπο μας» είναι το μήνυμα που έστειλε το μεγάλο συλλαλητήριο που έλαβε χώρα το απόγευμα του Σαββάτου στον κόμβο της Στροφυλιάς στην Εύβοια από πυρόπληκτους της Β. Εύβοιας.

Εργαζόμενοι, αγρότες, κτηνοτρόφοι από τα καμένα χωριά της Εύβοιας και των γύρω περιοχών, έχοντας στο πλευρό τους εργαζόμενους της Αθήνας διαδήλωσαν την αποφασιστικότητά τους να μείνουν στον τόπο τους να μείνουν στα χωριά τους, διεκδικώντας μέτρα με 100% αποζημίωση των κόπων μιας ζωής που χάθηκαν σε μια στιγμή, εξαιτίας της γύμνιας του κράτους να τους προστατέψει. Διεκδικούν άμεσα αντιπλημμυρικά έργα στην Εύβοια και σε όλες τις πυρόπληκτες περιοχές, αλλά και ουσιαστικά μέτρα αντιπυρικής προστασίας και πρόληψης, για να μην καίγεται ο λαός το καλοκαίρι και να μην πνίγεται τον χειμώνα. Για να μην παραγραφούν το έγκλημα και οι αυτουργοί του: Όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις και η πολιτική εμπορευματοποίησης της γης..

Συνθήματα που φώναξαν οι συγκεντρωμένοι έδωσαν το στίγμα του συλλαλητηρίου: «Δώστε λεφτά  για πυροσβεστικα και όχι για αεροπλανα πολεμικα», «Αποζημιωσεις και αντιπλημμυρικα-Οχι στις μπιζνες μετα τη φωτια», «Καηκανε τα δαση και οι κοποι μας – Αγωνας για να ζήσουμε στον τοπο μας».

Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας της ΚΕ του ΚΚΕ ο οποίος προέβη σε δηλώσεις. Παραβρίσκεται ακόμα, αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Στερεάς – Εύβοιας με επικεφαλής τον Κώστα Μπασδέκη περιφερειακό σύμβουλο. 

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Στροφυλιά Εύβοιας – Στον αγώνα για να ζήσουμε στον τόπο μας

Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα

Σε δήλωσή του ο Δ. Κουτσούμπας επισήμανε:

«Αυτό το έγκλημα, για το οποίο ευθύνονται διαχρονικά όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο, δεν πρέπει να παραγραφεί. Γι’ αυτό είμαστε εδώ.

Χρειάζεται λαϊκή ενότητα, οργάνωση, λαϊκός αγώνας, για να αποκατασταθούν όλοι οι πυρόπληκτοι, όσοι υπέστησαν ζημιές, για να δοθούν αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών, όλων των ζημιών, για να γίνουν εδώ και τώρα τα αντιπλημμυρικά έργα για να μη θρηνήσουμε νέα θύματα από το φθινόπωρο που μπαίνει ήδη και βεβαίως να αποκατασταθεί ο φυσικός πλούτος, το δάσος, οι δασικές εκτάσεις, σε όλη την περιοχή. Γι’ αυτό είμαστε εδώ, το ΚΚΕ, ο λαός της Εύβοιας, όλος ο λαός της Ελλάδας σε αλληλεγγύη, για να μη δείξουμε ξανά εμπιστοσύνη στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, που λένε οι διάφοροι κρατούντες, τα οποία έρχονται να τα ξεχάσουν αμέσως μετά, όταν σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας και φύγει πιο μακριά το πρόβλημα.

Εμείς θα είμαστε εδώ, στη βουλή, στην ευρωβουλή, στους λαϊκούς αγώνες, μέσα στην Τοπική Διοίκηση, στους Δήμους, στην Περιφέρεια, για να διεκδικήσουμε αυτά που ανήκουν στο λαό, για να πιέσουμε, να διεκδικήσουμε, να τους ελέγχουμε καθημερινά, για να μπορέσει ο λαός να αποκατασταθεί από τις τεράστιες καταστροφές που του έχουν επιφέρει.

Αυτός είναι ο αγώνας, αυτή είναι η προοπτική και βεβαίως το ΚΚΕ θα συνεχίσει ταυτόχρονα να προβάλλει την πρότασή του για μια λαϊκή διακυβέρνηση, πραγματική λαϊκή διακυβέρνηση, λαϊκή εξουσία, που στο επίκεντρο θα έχει τον εργαζόμενο άνθρωπο και τις σύγχρονες ανάγκες του».

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Στροφυλιά Εύβοιας – Στον αγώνα για να ζήσουμε στον τόπο μας
Οι ομιλητές της συγκέντρωσης


Το συλλαλητήριο ξεκίνησε με την ομιλία του Μπάμπη Τσιβίκα, μέλος του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Μαντουδίου και εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα Κατοίκων Κηρίνθου ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε «Οργανωμένοι, ενωμένοι όπως ήδη κάνουμε. Έχουν ήδη γίνει πάνω απο 15 επιτροπές στα χωριά και συνεχίζουμε! Έχουμε στόχο και θα τα καταφέρουμε να γίνουν επιτροπές παντού! Κανένα χωριό χωρίς οργάνωση! Κανένας μόνος του!».

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Δαυίδ Τσιούπρος από την Επιτροπή Πυρόπληκτων Κεχριών και ακολούθως ο Στάθης Αλμπάνης πρόεδρος του Συλλόγου Μελισσοκόμων Ιστιαίας, που αναφέρθηκε στις σοβαρές ζημιές που υπέστησαν οι μελισσοκόμοι της περιοχής από τις πυρκαγιές τονίζοντας πως «Το βασικό αίτημα είναι ένα, να ζήσουμε στον τόπο μας με αξιοπρέπεια. Θέλουμε να δουλέψουμε να χτίσουμε τη ζωή μας. Να προστατευτούμε από τις πλημμύρες για να μην πνιγούμε».

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Στροφυλιά Εύβοιας – Στον αγώνα για να ζήσουμε στον τόπο μας
Μίλησε ακόμα ο Δημήτρης Στολίδης πρόεδρος αγροτικού συνεταιρισμού συκοπαραγωγών Ταξιάρχη  ο οποίος τόνισε πως «Σε αυτό τον αγώνα είμαστε όλοι μαζί, θα παλέψουμε μέχρι το τέλος» και η Κυριακή Πολίτου, από την Επιτροπή Αγώνα Πυρόπληκτων Βασιλικών και Τσαπουρνιάς η οποία επισήμανε μεταξύ άλλων «πως μονόδρομος για τις αποζημιώσεις είναι η ενότητα και η διεκδίκηση».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο  Στάθης Λιαγγάκης Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Αννας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων «Η μεγάλη συμπαράσταση και αλληλεγγύη είναι όμως για εμάς τον πολύπαθο λαό της Βόρειας Εύβοιας και μια ηθική δέσμευση. ‘Οτι τον αγώνα του σήμερα ξεκινάμε ενωμένοι σαν μια γροθιά, θα τον πάμε μέχρι τέλους» (διαβάστε εδώ αναλυτικά).

Αυτή την ώρα, την κεντρική ομιλία απευθύνει ο Βαγγέλης Γεωργαντζής πρόεδρος του Σωματείου Ρητινοκαλλιεργητών – Δασεργατών Εύβοιας.

902.gr
atexnos.gr




  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative