Social Icons

Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

Απίστευτη ανατροπή με Ευάγγελο Αποστολάκη: Δεν αποδέχεται τη θέση στην κυβέρνηση


Απίστευτη ανατροπή με Ευάγγελο Αποστολάκη: Δεν αποδέχεται τη θέση στην κυβέρνηση
Πρωτοφανές στα πολιτικά χρονικά αυτό που συμβαίνει μόλις λίγες ώρες πριν από την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης! Και ενώ ο ανασχηματισμός ανακοινώθηκε στις 11:00 το πρωί της Τρίτης (31.08.2021) και σε αυτόν ο Ευάγγελος Αποστολάκης ήταν ο νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας, τελικά ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας επί ΣΥΡΙΖΑ έκανε την… ανατροπή!

Και ενώ η ορκωμοσία των νέων υπουργών που αναλαμβάνουν μετά τον ανασχηματισμό είναι προγραμματισμένη για τις 16:00, ο Ευάγγελος Αποστολάκης έκανε γνωστό ότι δεν δέχεται να γίνει υπουργός στο νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας γιατί δεν υπάρχει διακομματική συναίνεση, η οποία ήταν όρος του για να δεχτεί να μπει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη..

Όπου “απουσία διακομματικής συναίνεσης” είναι η οργισμένη και με βαρύτατους χαρακτηρισμούς αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, πηγές του οποίου έκαναν λόγο ακόμη και για αποστασία του ναυάρχου εν αποστρατεία και πρώην υπουργού Άμυνας.

Η ανακοίνωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, πως ο Ευάγγελος Αποστολάκη επιλέχθηκε και συμφώνησε με τον πρωθυπουργό να είναι υπουργός Πολιτικής Προστασίας, προκάλεσε αίσθηση. Ειδικά σε αυτό το τεταμένο πολιτικά κλίμα των τελευταίων ημερών, που η συναίνεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ έμοιαζε κάτι περισσότερο από αδύνατη.

Η παρουσία του Ευάγγελου Αποστολάκη στο νέο κυβερνητικό σχήμα προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό ήταν κάτι που δεν μπορούσε, όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος, να “σηκώσει” ο πρώην υπουργός Άμυνας. «Υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορώ να αποδεχθώ την υπουργοποίηση μου», δήλωσε ο Ευάγγελος Αποστολάκης και λίγη ώρα γράφτηκε… ιστορία: έγινε ο πρώτος υπουργός που ανακοινώνεται σε ανασχηματισμό αλλά δεν προλαβαίνει ούτε να ορκιστεί γιατί αλλάζει άποψη…

«Αυτό έγινε με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει μια διακομματική συναίνεση. Αυτή ήταν η μία προϋπόθεση για ανεξάρτητο υπουργείο, στο οποίο συμφώνησε ο Μητσοτάκης. Το ένα τηρήθηκε σε ό,τι αφορά στο υπουργείο. Δεν υπήρχε διακομματική στήριξη ή συζήτηση μεταξύ τους. Εγώ δεν αποφεύγω την ευθύνη. Αλλά δεν μπορώ να αποδεχθώ μία πρόταση που δεν έχει διακομματική υποστήριξη για ένα εθνικό ζήτημα. 

Με τιμά ιδιαίτερα η πρόταση του πρωθυπουργού, αλλά θα έπρεπε να έχει διακομματική υποστήριξη», δήλωσε ο Ευάγγελος Αποστολάκης στο ieidiseis.gr και έριξε τη… βόμβα πως αποχωρεί από την κυβέρνηση, στην οποία η συμμετοχή του είχε ανακοινωθεί αλλά δεν ορκίστηκε ποτέ…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative