Social Icons

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Οι εργαζόμενοι σε Υγεία, Πρόνοια απαντούν στους εκβιασμούς της κυβέρνησης


Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Οι εργαζόμενοι σε Υγεία, Πρόνοια απαντούν στους εκβιασμούς της κυβέρνησης
Από τη Δευτέρα 16 Αυγούστου ενεργοποιείται η τροπολογία της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σύμφωνα με διευκρινιστικό έγγραφο που έδωσε την Πέμπτη το υπουργείο Υγείας προς τις διοικήσεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα Υγείας για την άμεση αναπλήρωση ανεμβολίαστου προσωπικού.

Η εγκύκλιος θέτει σε ισχύ το μέτρο για τους εργαζόμενους στην Πρόνοια και σε δομές ιδιωτικού τομέα, ενώ από την 1η Σεπτέμβρη αφορά και τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία. Όσοι δεν συμμορφώνονται, θα τίθενται σε αναστολή εργασίας, σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης που έχει μετατρέψει τους απαραίτητους εμβολιασμούς από εργαλείο για την αντιμετώπιση της πανδημίας σε Δούρειο Ίππο για νέες αντεργατικές ανατροπές και στην Υγεία.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο: «Η μη συμμόρφωση του προσωπικού στην υποχρέωση εμβολιασμού έχει ως συνέπεια στην περίπτωση των φορέων δημοσίου τομέα την επιβολή του μέτρου της αναστολής καθηκόντων για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας (…) Μετά την 1/9 όσοι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας παραμένουν ανεμβολίαστοι κατά του Covid-19 (…) δεν θα μπορούν να προσφέρουν την εργασία τους» και καλούνται οι διοικήσεις των μονάδων «να αναπληρώσουν το προσωπικό που θα τεθεί σε αναστολή, προκειμένου να διαφυλαχτεί η εύρυθμη λειτουργία των δομών Υγείας».

Από την υποχρέωση εμβολιασμού εξαιρούνται όσοι έχουν νοσήσει και για διάστημα 6 μηνών από τη νόσηση, καθώς και όσοι έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας που εμποδίζουν τη διενέργεια εμβολιασμού. Οι τελευταίοι κρίνονται από τριμελείς επιτροπές ανά Υγειονομική Περιφέρεια, σύμφωνα με τη λίστα εξαιρέσεων που καταρτίζεται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Να σημειωθεί ότι στις περισσότερες ΥΠΕ δεν έχουν καν συσταθεί οι επιτροπές.
 
Οι εργαζόμενοι βρίσκονται «επί ποδός»

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται «επί ποδός» για να αντιμετωπίσουν τη νέα αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης που αξιοποιεί προσχηματικά τον αναγκαίο εμβολιασμό για να ανοίξει η πόρτα για τη νέα αντεργατική επίθεση στο Δημόσιο, για μείωση του μισθολογικού κόστους, διεύρυνση των «ελαστικών» εργασιακών σχέσεων, απολύσεις, καταργώντας ακόμη και τα υποτυπώδη μέτρα προστασίας, όπως καραντίνα και τεστ για όσους εργαζόμενους έχουν εμβολιαστεί και νοσούν ήπια, ωστόσο μεταδίδουν τη νόσο.

Τάσσονται υπέρ του μαζικού καθολικού εμβολιασμού, καταγγέλλουν όμως τον κοινωνικό αυτοματισμό και τον διχασμό των εργαζομένων με τις τιμωρητικές απολύσεις των υγειονομικών που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα Υγείας είναι οι πρώτοι που εμβολιάστηκαν ενθαρρύνοντας τον πληθυσμό να εμβολιαστεί με το νέο εμβόλιο. Τα ποσοστά εμβολιασμού ξεπερνούν το 95% στους γιατρούς και το 90% στους νοσηλευτές.

Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στις απειλές της κυβέρνησης πραγματοποίησαν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στις δομές Πρόνοιας. Το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» τονίζει ότι «οι εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουν να τεθεί σε διαθεσιμότητα κανένας συνάδελφος». Αντίστοιχα, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου και ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας λένε «ναι στον μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού και όχι στο κλίμα εκφοβισμού και απειλών της κυβέρνησης».

Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative