Social Icons

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021

Πυρκαγιά στα Βίλλια: Απελπισία και αγανάκτηση για τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού


Πυρκαγιά στα Βίλλια: Απελπισία και αγανάκτηση για τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού
Μόνο απελπισία, αγανάκτηση και οργή προκαλεί η γύμνια του κρατικού μηχανισμού που είναι πέρα για πέρα ορατή και στη μεγάλη πυρκαγιά στα Βίλλια Αττικής που κατακαίει τα πάντα για 4η μέρα ανεξέλεγκτη!

Στο έλεος του πύρινου μετώπου έχει αφεθεί το πευκόδασος που για χρόνια έχει αφεθεί στην τύχη του χωρίς κανένα μέτρο πρόληψης και πυροπροστασίας.
Πυρκαγιά στα Βίλλια: Απελπισία και αγανάκτηση για τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού
Όλοι πλέον μιλούν για την απουσία αντιπυρικών ζωών και δασικών δρόμων με τους κυβερνητικούς αξιωματούχους να ψελλίζουν στα κανάλια κάθε λογής δικαιολογία. Οι ευθύνες είναι μεγάλες και βαριές για όλες τις κυβερνήσεις για την έλλειψη ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού διαχείρισης και προστασίας δασών, οικισμών και σπιτιών..

Φαίνεται και στα Βίλλια η καταστροφική πολιτική του κόστους οφέλους με αποτέλεσμα να εμφανίζουν σαν κόστος την ολοκληρωμένη δασοπροστασία όπως φάνηκε και αυτό το καλοκαίρι στη Βόρεια Εύβοια και στην υπόλοιπη Αττική.

Πυρκαγιά στα Βίλλια: Απελπισία και αγανάκτηση για τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού
Μια ακόμα εφιάλτη μέρα, η 4η κατά σειρά, ξημέρωσε στα Βίλλια Αττικής με την μεγάλη πυρκαγιά ανενόχλητοι να συνεχίζει να καίει το πευκοδάσος και να απειλεί ξανά οικισμούς που νωρίς το πρωί εκκενώθηκαν.

Εφιαλτικό ήταν και το βράδυ που πέρασε. Όλη τη νύχτα κάτοικοι, εθελοντές και πυροσβέστες έδιναν μάχη με τις φλόγες για να σωθούν σπίτια.
Στην πρώτη γραμμή και εθελοντικές ομάδες από μέλη και φίλους του ΚΚΕ.


Η οργή και η αγανάκτηση είναι μεγάλη για την απουσία στοιχειωδών υποδομών πυροπροστασίας όπως οι αντιπυρικές ζώνες και οι δασικοί δρόμοι. Το γεγονός ότι οι επίγειες δυνάμεις δεν έχουν τρόπο να φτάσουν στις μεγάλες εστίες φωτιάς στο δάσος όπως τα εναέρια μέσα ρίχνουν νερό καθιστά την κατάσταση επικίνδυνη λόγω των συνεχών αναζωπυρώσεων.

Πυρκαγιά στα Βίλλια: Απελπισία και αγανάκτηση για τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού
Η καταστροφή ήδη είναι πολύ μεγάλη.Υπολογίζεται πως έχουν καεί πάνω από 100.000 στρέμματα δάσους.

Φαίνεται πως η στρατηγική της κυβέρνησης είναι να αφήνει το δάσος να καίγεται και να συγκεντρώνει τις προσπάθειες περιορισμού των μετώπων όταν φτάνουν στις παρυφές των οικισμών. Υπό αυτή τη στρατηγική δυστυχώς κάηκε η Βόρεια Εύβοια.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative